15. syyskuuta 2008

Luvassa taas pian...

Huomaan taas tulleeni vanhaksi, sillä aika tuntuu kuluvan valtavan nopeasti. Kunnallisvaalit ovat nimittäin taas tulossa. Mitä se siis tarkoittaa? Kerronpa sen teille niin, että hölmömpikin ymmärtää:

Katteettomia lupauksia, turhia toiveita, perättömiä huhuja, valtavaa mediashowta, tuhlattua rahaa, sekä ennen kaikkea: Uskomatonta paskanpuhumista ja kansalaisten kusetusta äänisaaliin toivossa.

Vuodesta toiseen ihmiset äänestävät samoja ehdokkaita, jos edes vaivautuvat äänestämään. Teemat ovat useasti samat kuin aikaisemmin, ei sikäli että niitä oikeasti kukaan vaivautuisi edes lukemaan kunnolla läpi. Mihinkään oikeasti tärkeisiin asioihin uskalla kukaan ottaa edes kantaa, puhumattakaan, että oikeasti valituksi tullessaan tekisi jotain sen eteen. Kyse on siis eräänlaisesta tavasta. Rituaalista, joka pitää käydä muutaman vuoden välein läpi.

Pallo on kuitenkin äänestäjillä itsellään. Äänestämällä samoin kuin ennenkin, mikään ei muutu. Se on ehkä turvallisen oloista ja rauhoittavaa, mutta onko siinä oikeasti mitään järkeä? Kannattaisiko yrittää muuttaa asioita, jos ja kun ollaan sitä mieltä, että ne ovat nykyisellään päin helvettiä? Häh? No entä, niinkö ne muuttuvat, että maataan vain kotona vaalipäivänä ja juodaan kaljaa lätkämatsia katsoen?

Itsekin olen ehdolla näissä vaaleissa. En enää Turussa, koska en siellä asu, vaan Uudessakaupungissa. Olen päivittänyt asiaan liittyen myös poliittiset sivuni, tervemenoa katsomaan vaan. Saas nähdä miten tulee käymään. Jos alle kymmenen ääntä tulee, olen pettynyt. Kaipa tavoite olisi saada muutamia kymmeniä ääniä. Pyrin olemaan näkyvillä ja kuuluvilla sen minkä työnteolta ehdin...siltä varalta, ettei minua muka jo tunneta tarpeeksi. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti