27. syyskuuta 2018

Poliisi rikkoo ihmisten perusoikeuksia salaisten ohjeidensa nojalla

Muistanette tämän kirjoitukseni? Siinä väänsin rautalankaa, miten poliisi evää ihmisiltä heidän laillisen oikeutensa nauhoittaa kuulustelunsa (ja monta muutakin ihmisoikeuksien loukkausta) ja perustelee sen hirveällä litanjalla eri pykäliä ja ohjeita. Miksi niin hirveällä litanjalla - no siksi tietenkin, että kun mikään laki tai lainvoimainen määräys ei kiellä nauhoittamista, niin poliisin pitää koettaa selitellä nauhoituskieltoa miten ikinä vain kykenee. Jos oman kuulustelunsa nauhoittaminen olisi laitonta, niin tokihan sen perustelemiseen riittäisi viittaus siihen yhteen ja ainoaan lakipykälään, eikös?

No, pengoin tuota selitysrypästä läpi ja siellähän oli mainittuna "Helsingin poliisilaitoksen määräys turvatarkastuksesta Helsingin poliisilaitoksella (8010/2013/2174)". Koska mikään aikaisempi selitysryppäässä ei antanut perusteita siihen, mitä poliisi tuolle perheenäidille teki, niin kaiken logiikan mukaan sen selityksen pitää sitten löytyä juurikin tästä määräyksestä, eikös vaan?

Kyseinen määräys on salainen, eikä poliisi suostu luovuttamaan sitä minulle.

Eli siis poliisi rikkoo ihmisten perusoikeuksia (nauhoittaminen), tekee laittomia turvatarkastuksia ja takavarikoi laittomasti ihmisten omaisuutta, jne. ja perustelee tämän kaiken itse itselleen antamillaan määräyksillä. Määräyksillä, jotka kaiken lisäksi ovat vielä salaisia, joten kukaan ei voi tarkistella tai riitauttaa niitä mitenkään missään koskaan.

Tämäkö on teidän mielestänne oikeusvaltioperiaatteiden mukaista toimintaa? HÄH?

Mitäpä, jos poliisi päättää seuraavaksi perseraiskata tai vaikka teloittaa jonkun sellissään ja vetoaa senkin oikeutukseen itse itselleen tekemillään ohjeilla, joita et voi kiistää, etkä selvittää edes, koska ne ovat salaiseksi julistettuja? Mahdotontako? Ei suinkaan ole. Kaikkihan on mahdollista. Poliisi voi itse kirjoittaa itselleen määräyksiä ja julistaa ne salaisiksi, sekä sitten toimia noiden määräystensä mukaan jo nytkin.

Lampaat eivät tietenkään vieläkään näe tässä mitään ongelmaa tai väärää.

Jokainen selkopäinen ihminen toki tietää jo ennestäänkin: Älkää koskaan luottako viranomaisiin Suomessa.

2 kommenttia:

 1. Sellaisen voisi tehdä, että asianosainen tekisi omalla nimellään tietopyynnön. Jos asiakirjaa ei annettaisi hänellekään, se olisi vielä kummallisempaa. Sitten vain kantelu oikeuskanslerille. Voi tuosta toki kannella jo nyt.

  VastaaPoista
 2. -----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
  Hash: SHA256

  Erityisen huolestuttavana pidän sitä, että koko asiakirja salataan sillä perusteella, että jokin kohta siinä on salassa pidettävä.

  Tällä menetelmällä voidaan kaikki asiakirjat julistaa salaiseksi kirjoittamalla loppuun: "Pääministeri pieraisi valtioneuvoston istunnossa." -- Josta luonnollisestikin seuraa, että kyseinen asiakirja sisältää kansallisen turvallisuuden kannalta salassa pidettävää tietoa.


  -----BEGIN PGP SIGNATURE-----
  Version: GnuPG v2

  iJwEAQEIAAYFAlut2c4ACgkQDmZXr8OzRkOLYwQAlh/L6sbh496M9IntNF+J4YDm
  0vssRP+ti36RdYZDryZAjXxSyumHXU/9Y0xngjXgOEA1kZFviyV27QGtUIjA/WEA
  6hXyAbfALQhu75NHyV/lp2fdBCl16vPXHJRcIhheRXHdmB549oBpU9e6gzn9Eq5x
  aC5KWz8D/bEI0d1141U=
  =uS7C
  -----END PGP SIGNATURE-----

  VastaaPoista