1. kesäkuuta 2010

Tehy-tutkinta etenee taas...

Kiintoisaa lukea Kauppalehdestä, että apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen on saanut nyt ministeriöiden vastaukset aikaansaamaani Tehy-sotkuun. Apulaisoikeuskanslerin vastausta joudutaan kuitenkin odottamaan varmaan syksyyn asti, mutta voi olla, että joihinkin toimiin on ministeriöissä(kin) ryhdyttävä syrjivän Tehy-sopimuksen seuraamusten vuoksi.

On sikäli huvittavaa, että tälläkin hetkellä Tehy haluaa lisää erivapauksia työehtosopimuksiin ja sopimusneuvotteluihin, vaikka oikeuskansleri on jo kertaalleen todennut Tehyn erillissopimukset työntekijöitä syrjiviksi! Varsin röyhkeätä toimintaa siis Tehyltä kaiken kaikkiaan. Tehy ei ymmärrä, että Suomessa samasta työstä pitää maksaa sama palkka, eikä palkanmaksun kriteerinä voi muutenkaan olla muu kuin työtehtävä, koulutus tai kokemus. Minkään yhdistyksen jäsenyys ei voi olla mikään kriteeri erilaisiin työehtoihin Suomessa.

No, katsotaan, mitä on tulossa.

Toivottavasti kuntatyönantajat muistavat neuvotteluissaan lyödä pöydälle tuota päätöstä ja käyttää sitä maksimaalisesti hyväkseen Tehyä vastaan. Ei sikäli, että minulla on mitään ylityö- ja vuoronvaihtokieltoa vastaan, ei se minua haittaa, kun en Tehyyn kuulu, vaikka saankin kaikki Tehyn ja muiden neuvottelemat edut siitä huolimatta.

Niin ja vinkiksi kaikille niille, jotka alkavat taas ruikuttaa, että "vapaamatkustan" ay:n neuvottelimilla sopimuksilla: Joudun nykyään myöskin hyväksymään ay:n neuvottelemat paskasopimukset, haluan tai en, joten miksen saisi myöskin hyväksyä ay:n neuvottelemia hyviä sopimuksia (jos sellaisia muka olisi, ei ainakaan tällä alalla ole siitä pelkoa)? Mieluiten tietysti neuvottelisin henkilökohtaisesti omasta työsopimuksestani esimiesteni kanssa, mutta kiitos Suomen Sosialistisen Tasavallan, ja kommun...siis tarkoitan kunnallisen työnantajatahon, se ei ole mahdollista.PS. Muistutan taas, että eroamalla Tehystä (ja/tai muista ammattiliitoista) ja liittymällä sen sijaan YTK:n jäseneksi saatte aivan saman palkan ja ansiosidonnaisen työttömyysturvan kuin ammattiliiton jäsenenäkin, mutta säästätte selvää rahaa, koska YTK:n jäsenyys maksaa vain 99 euroa vuodessa (ay-jäsenyys 400-800 euroa vuodessa).

2 kommenttia:

 1. Epäisänmaallista olla kuulumatta ammattiliittoon, mutta totta sekin on, että ovat maanpetturi mulkkudemareiden miehittämiä.

  itse olen toiminut ammattiosastossamme demarismia vastaan avoimmesti, sillä seurauksella, että pahimmat demarinuoleskelijat liityivät kilpailevaan liittoon.(kyllä on tullut uhkauksia ja syyttelyä kiusaamisesta ym.. muuta paskaa, mutta ei haittaa tahtia lainkaan)

  Markus sinun pitäisi kiusallasikin liittyä liittooon ja olen varma, että menestys on taattu, kun otat teemaksi yhdenvertaisuuden, mitä demariretkut eivät voi sietää ainakaan silloin jos siitä ei ole heille jotain erityistä hyötyä.

  T:Reilu Erkki

  VastaaPoista
 2. Sopii muistaa mikko puumalaisen demlatausta (todennäköinen) hänen toimestaan valitettiin Patrioottiradiokin nurin

  Finnish Dissident Seppo Lehto

  EU:n vainotuin toisinajattelija

  VastaaPoista