15. kesäkuuta 2010

NASA: Aurinkopurkaus uhkaa elektroniikkaa ja sähköverkkoja 2013

Kun auringon 11-vuotinen aurinkopilkkusykli ja 22-vuotinen magneettikenttäsykli osuvat vuonna 2013 samaan aikaan, aurinkopurkaukset tulevat olemaan huomattavia. Pahimmassa tapauksessa koko sähköverkko, tietokoneet ja kaikki elektroniikka, sekä satelliitit, tuhoutuvat energiapurkauksen aiheuttamissa sähkömagneettisissa pulsseissa.

USA:ssa joihinkin varotoimiin on jo ryhdytty, mutta miten lienee Suomessa asian laita? Onko sähköverkko varautunut ja suojattu tätä vastaan? Onko ihmisiä informoitu, jotta voivat alkaa hyvissä ajoin suojata laitteensa? Luultavasti ei ole. Ollaanko Suomessa valmiita irrottamaan ja kytkemään laitteita ja verkkoja kokonaan pois päältä varotoimenpiteenä, vai luotetaanko täällä vain tuuriin kun 2013 tulee? Luultavasti ei olla.

Eikun EMP-suojausta väsäämään vaan sitten omiin laitteisiinsa, etenkin autoihin, tietokoneisiin ja puhelimiin. Katastrofivalmisteluita on syytä tehdä, koska vaikka loppupeleissä riski totaalisesta digitaalisesta tuomiopäivästä on ehkä "pieni", niin uhan toteutuessa vaikutukset ovat VALTAVAT. Tästä löytyy ohjeita EMP-suojaukseen suomeksi ja mm. täältä, täältä ja täältä englanniksi.

10 kommenttia:

 1. Muista myös foliohattu.

  VastaaPoista
 2. Uskokoon ken tahtoo, siis tuon 2013-ajoituksen. NASAn aurinkoennustukset kun ovat ennenkin menneet ihan nappiin...

  VastaaPoista
 3. Pankkitilien tiedot ovat ainakin ydinpommin ja EMP:n kestävässä suojassa eli ainakaan niiden täydellistä menettämistä ei tarvitse pelätä.

  VastaaPoista
 4. VOI EI MAAILMANLOPPU ON TULOSSA ONNEKSI JANSSON ON JO RAKENTATUT BLAST SHELTERIN SUOMEN LIBERTAAREILLE

  VastaaPoista
 5. Auringon energiapurkaus on ihan eri asia kuin ydinräjäytyksen aiheuttama elektromagneettinen pulssi.
  Tai HPM pulssi joka jo lähtökohtaisesti on suunnattu ja aseeksi tarkoitettu.

  EMP-wikipedian mukaan:

  http://fi.wikipedia.org/wiki/S%C3%A4hk%C3%B6magneettinen_pulssi

  Lyhytkestoinen laajahkolla spektrin kaistaleella tapahtuva ja suuren energian omaava pulssi saattaa lähivaikutusalueellaan aiheuttaa suurtakin tuhoa (nykytekniikasta ei ole kuin labrakokeita ja niihin perustuvia laskelmia).

  Toki voi tuollainen auringon energiapurkauskin jotain aiheuttaa mutta en ihan tältä istumalta usko edes osittaiseen maailmanlopun ennustukseen.

  VastaaPoista
 6. Tässä on jotain mätää. Maailmanloppuhan tulee jo vuonna 2012. Mutta ehkä aurinkopulsseja tulee silti vuotta myöhemmin. Harmi, ettei olla näkemässä.

  VastaaPoista
 7. Voi vitun vittu, eli siin menee kaikki paskaks, ei helvetti, miun tietokone, tv, digi, mikroaalouuni,ja kaikki D:

  VastaaPoista
 8. Ei tullu,hengissä ollaan

  VastaaPoista