20. kesäkuuta 2010

Saksa suunnitelee kuin suunnitteleekin uutta euroa!

Muistanette reilu kuukausi sitten kirjoittamani jutun, jossa arvelin Saksan palaavan takaisin markkaan 14.5.?

No, nyt on tullut julki, että Saksa on todellakin salassa suunnitellut euroalueen hajoittamista ja uuden, Saksaan tukeutuvan "uuden euron" perustamista nykyisen euron rinnalle yhdessä Ranskan kanssa! Vaihtoehto on jo ollut esillä, mutta toistaiseksi nykyiset "kaadetaan lisää verovaroja ja otetaan velkaa" taktiikka on "toiminut" "riittävästi", ettei tuohon ole vielä tarvinnut ryhtyä. Huomatkaa lukuisat lainausmerkit edellisissä virkkeissä...

Uutisessa todetaan:
"...Germany to lead a group of countries out of the existing euro into a new single currency alongside the old"

Tämä siis jos ja kun etelä-Euroopan roskamaiden talouksien pelastaminen lisävelkarahalla ei onnistu - kuten se ei voi tulla onnistumaan. Veikkaisin, että jo parin vuoden päästä näemme tuon tilanteen olevan edessä, yleisen taloudellisen romahduksen väistämättä lähestyessä. Voi toki olla, että siihen menee vielä useampikin vuosi. Selvää on, että nykyinen olemattomaan rahaan ja ikuiseen velkaantumiseen perustuva järjestelmä ei voi pysyä pystyssä.

3 kommenttia:

 1. Jännä juttu. Eipä ole aikaakaan, kun keynesiläiset talousviisaat vaativat parantamaan alkanutta talouskriisiä velalla. Samaan aikaan varoteltiin kotitalouksia velkaantumasta liikaa.

  Nyt sitten velka on muuttunut pahaksi ja on varmaa, etteivät useat maat voi selvitä veloistaan enää rehellisillä keinoilla.

  Silti keynesiläisyys on yhä valtavirtaa ja harva edes havaitsee tässä tilanteessa ristiriitoja.

  VastaaPoista
 2. > Silti keynesiläisyys on yhä
  > valtavirtaa ja harva edes
  > havaitsee tässä tilanteessa
  > ristiriitoja.

  Erittäin hyvin todettu!

  Suurinosa ihmisistä on niin väliinpitämättömiä, tietämättömiä ja hyväuskoisia, että eivät toki välitä tämmöisistä asioista mitään, vaan luottavat sokeasti poliitikkojen vakuutteluihin ja siihen, että "Kyllä kaikki hyvin menee" ja "minua viisaammat osaavat hoitaa asiat". Vaikka ihmiset eivät taloustieteestä mitään tietäisikään, heidän pitäisi silti edes havaita ilmiselvät ristiriidat ja ongelmat, kun ne hopeavadilla heille tarjotaan ja selitetään...yksi selitys sihen, miksi ihmiset eivät silti tajua, on ehkä, että ihmiset eivät halua tajuta, koska ongelmat ja asiat ovat niin suuria...mieluummin suljetaan silmät ja leikitään, että asia kuulu tai koske heitä itseään mitenkään...

  VastaaPoista
 3. Taitaa valtion koulutus olla suurin ongelma. Kun koko ikä on sanottu että asiat ovat näin, niin "uusiin" ideoihin suhtaudutaan varsin luonnollisesti automaattisella skeptisyydellä.

  Onneksi sentään Suomi kuuluu tuohon vahvempaan euroon, antaa hieman lisäaikaa valmistautua romahdukseen.

  VastaaPoista