29. kesäkuuta 2010

Talouden romahdus lähestyy

Yhä useammat talouden asiantuntijat varoittavat, että merkittävä talouden romahdus ja "uusi" lama on jo tulossa. Valtioiden "elvytykset" (lue: Verovarojen tuhlaaminen pankeille ja valtioille) ovat olleet tilapäinen piristysruiske, joka tietenkään ei mitään todellisuudessa auta, vaan korkeintaan hieman lykkää väistämätöntä...

On valitettavaa, että jälleen kerran suomalainen media ei puhua pukahda asiasta mitään. Ihmisille luodaan sellaista mielikuvaa, että pahin on takanapäin ja lama alkaa hellittämään, poliitikot ovat taas pelastaneet tilanteen ja asiat ovat kunnossa. Kyseessä on erittäin tärkeätä tietoa, joka vaikuttaa kaikkiin ihmisiin, mutta siitä ei kerrota mitään, eikä siitä keskustella mitään.

Based on evidence that has always and only been observed during or immediately prior to U.S. recessions, the U.S. economy appears headed into a second leg of an unusually challenging downturn.

The credit team at RBS in London are getting very bearish and warning clients to "get ready for the cliff-edge," where prices of stocks and commodities will "collapse." RBS credit chief Andrew Roberts said the edge is just around the corner for the European banking industry and the economies of Europe and the US...So a PE now of 20 sits very uncomfortably right at the top of its range if we take out the pre-first Great Depression spike in 1929 and NASDAQ 2000 spike...The note also highlights RBS' fears over the health of the European banking system, shaken by the euro zone debt crisis...Roberts is predicting the central banks are going to have to start pumping more money into the system.

Paul Krugman:
We are now, I fear, in the early stages of a third depression. It will probably look more like the Long Depression than the much more severe Great Depression. But the cost — to the world economy and, above all, to the millions of lives blighted by the absence of jobs — will nonetheless be immense.

Aikaisemmin mm. Société Générale on varoittanut asiakkaitaan "suuresta romahduksesta". Kun kuntien ja valtioiden talous on täysin kuralla, Euro on tuhoon tuomittu (jonka vuoksi Saksa suunnittelee jo "uutta Euroa"), kultapelit pyörivät kulisseissa kuumana ja ihmisten ja kuntien ja valtion velkataakka on musertava, on vaikea olla yhtymättä arvioihin talouden romahduksesta. Kun vielä asuntolainojen(kin) korot ovat pomppaamassa rajusti (inflaation lähtiessä käyntiin massiivisen rahan painamisen vuoksi), on peli ns. pelattu ja velkaorjuus ynnä pakkomyynnit edessä.

Kannattaa muistaa, että talouden romahdus oli vain osa isoa vedätystä ja tulossa oleva lama on sitäkin isompi puhallus, kuten voitte lukea täältä:
...since bank loans are now virtually the only source of new money in the economy, the interest can only come from additional debt...When the debt bubble becomes too large to be sustained, a recession or depression is precipitated, wiping out a major portion of the debt and allowing the whole process to begin again...allowing the monied interests that triggered the cycle to pick up real estate and other assets very cheaply on the down-swing.

Lamassa varallisuus ei tuhoudu, vaikka rahaa palaakin. Varallisuus on ja pysyy, se vain muuttaa muotoaan ja omistussuhdettaan. Voitte vain arvata, muuttuuko omistussuhde ja varallisuus niinpäin, että rikkaat köyhtyvät ja köyhät rikastuvat, vaiko kenties jotenkin muulla tapaa, kun tämä seuraava vedätyskierros käynnistyy... Onneksi telkusta tulee potkupalloa ja kesälomaa voi viettää mökillä, jottei tarvitse vaivata päätään miettimällä, miten paljon banksterit ovat pissimässä ihan tavallisia ihmisiä taas silmään...valtiosta nyt puhumattakaan! Olisihan se inhottavaa tajuta, millaisessa kuplassa ja huijauksessa elämme ja miten varallisuuttamme ryöstetään jatkuvasti bankstereiden ja valtioiden toimesta...

6 kommenttia:

 1. Pankkien antamissa ristiriitaisissa lausunnoissa on se ikävä puoli, että kukaan ei voi tietää, onko varoitus/positiivinen viesti vain yritys muuttaa markkinatilannetta pankeille suotuisammaksi. Osakemarkkinoiden romahduksesta varoittelevat ovat usein odottavalla ostokannalla, noususta viestittävät taas kyttäilevät myyntiä.

  Pelottavaa tätä on seurata, sitä en kiistä. Mutta totuus ei suinkaan ole noin mustavalkoinen kuin millaisena sen esität.

  VastaaPoista
 2. Olet oikeassa, esimerkiksi kullan ja hopean kanssa spekuloivat pyrkivät koko ajan vakuuttamaan, että "kohta hinnat nousevat pilviin". Monella on oma lehmä ojassa.

  Kuitenkin tosiasiat ovat murskaavat: Valtioiden, kuntien ja yksityishenkilöiden velat ovat järkyttävällä tasolla. Koko finanssijärjestelmän perusta on heikko. Kuntien ja valtioiden menot kasvavat koko ajan ja tämän päälle sitten vielä rahaa kylvetään paskatalouksien "elvyttämiseen". Osakkeiden PE-arvot ovat todella korkealla. Asuntomarkkinoilla on sellainen kupla että oksat pois jne.jne.jne.

  Romahdus kyllä tulee, se on varmaa.

  Eri asia on toki sitten se, koska se tulee ja mitä siitä tarkkaan ottaen seuraa. Jos palataan kulta/hopeakantaiseen rahaan tai jospa jatketaan uudella FIAT-rahalla niin sillähän on merkittävä vaikutus hopean ja kullan hintaan esimerkiksi. Tai jos tilannetta koetetaan pelastaa massiivisella verotuksen korotuksella ja palvelujen leikkaamisella. Mikä tahansa on mahdollista, emme voi tietää, mitä banksterit ja poliitikot ovat salaisissa kokouksissaan meidän varallemme suunnitelleet.

  VastaaPoista
 3. Ongelma on oikeastaan se, että jos minä ja työnantajani sekä minä ja asiakkaani jne. päätämme keskenämme sopia käypäseksi vaihdannan välineeksi hopeadollarit tai kultalantit tms., pidetään minua ja minuun liittyviä rikollisina järjestelmää vastaan. Fiat-raha on siis luotu hallitsemaan sinua ja minua Suurelle Johtajalle.

  VastaaPoista
 4. Pakko sanoa, että täyttä asiaa puhut. Vaikka niin ajattelisitkin niin kokoomus ei noita epäkohtia tule korjaamaan, koska nykyiset valtapuolueet haluavat pitää yllä nykyistä systeemiä. Jos kuka tahansa ihan rehellisesti kysyy tällä hetkellä itseltään niin haluvatko nykyiset valtapuolueet mitään suurta ja välttämätöntä muutosta nykymenoon? Ei taatusti halua niin kauan kuin tämän kuplan jatkaminen onnistuu. Kun romahdus tulee niin kuka sillon puolustaa kaiken menettäneitä ihmisiä? Olet muuten samoilla linjoilla kuin tämä: http://talousdemokratia.blogspot.com/

  VastaaPoista
 5. http://areena.yle.fi/video/1108009
  http://areena.yle.fi/video/1108025
  http://areena.yle.fi/video/1108033
  http://areena.yle.fi/video/1108040

  VastaaPoista