19. huhtikuuta 2010

Guardian: Talouden romahdus ei ollut virhe, vaan salaliitto

Guardiankin uutisoi jo asiasta sivuillaan.
Now we know the truth. The financial meltdown wasn't a mistake – it was a con

Hiding behind the complexities of our financial system, banks and other institutions are being accused of fraud and deception, with Goldman Sachs just the latest in the spotlight. This has become the most pressing election issue of all

Että silleen. No, onkos tämä muka joku yllätys kenellekään, joka hiemankin osaa ajatella ja seuraa maailmanmenoa? Tuskin tulee kovin suurena hämmästyksenä sekään, että kansainväliset suursijoittajat aikovat ilmeisesti seuraavaksi romahduttaa Euron, Soros on jo sanonut näin tulevan tapahtumaan. Kreikan talouden alasajo oli suunniteltu rahastusoperaatio suurpankeille ja suurisijoittajille, nyt on jatkoa seuraamassa vielä isommassa mittakaavassa.

Kaikkeen tähän antaa mahdollisuudet leikkirahalla, velalla ja olemattomalla kullalla pyörivä talousjärjestelmämme, johon kaiken lisäksi syydetään käsittämättömiä määriä verovaroja ja kansalaisten varallisuutta poliitikkojen suosiollisella myötävaikutuksella. Vituttaako, kun suursijoittajat tekevät miljardeja ja miljardeja euroja rahaa sinun taskuistasi manipuloimalla taloutta? Syytä olisi.

11 kommenttia:

 1. Opettele englantia luuseri20. huhtikuuta 2010 klo 13.48

  Osaatko englantia alkuunkaan?

  Otsikossa puhutaan huijauksesta, ei salaliitosta. Vitun perseidiootti.

  VastaaPoista
 2. Wikipedia sanoo sanasta Con:"Con is a Latin preposition meaning "together with"." ja sanasta Conspricacy:"Conspiracy (crime), an agreement between persons to break the law in the future, in some cases having committed an act to further that agreement"

  Eli kun useammat henkilöt suunnittelevat ja tekevät rikoksen, kyseessä on salaliitto. Näinhän tässä talouden romahduksessa oli, eli salaliitto. Yleisesti ottaen sanaa Con käytetään lyhenteenä tai viittauksena nimenomaan salaliittoon.

  VastaaPoista
 3. Wikipedia sanoo myös:

  From con trick, shortened from confidence trick.

  1.(slang) A fraud; something carried out with the intention of deceiving, usually for personal, often illegal, gain.
  [edit] SynonymsSee also Wikisaurus:deception

  http://en.wiktionary.org/wiki/con#Etymology_3

  Kumpaako määritelmää kyseisen jutun kirjoittaja on käyttänyt?

  VastaaPoista
 4. Minne katosi kirjoitus Puolan presidentin lentoturmasta?

  VastaaPoista
 5. > Minne katosi kirjoitus Puolan
  > presidentin lentoturmasta?

  Poistin sen hetimiten julkaisun jälkeen, kun kävi ilmi, että väite kuvaajan puukotuksesta oli perätön. Onhan juttu toki muutenkin mielenkiintoinen.

  VastaaPoista
 6. "Poistin sen hetimiten julkaisun jälkeen, kun kävi ilmi, että väite kuvaajan puukotuksesta oli perätön. Onhan juttu toki muutenkin mielenkiintoinen."

  Eli se salaliitoista.

  VastaaPoista
 7. > Eli se salaliitoista.

  Ehkä. Koneen maahansyöksyssä on silti paljon hämärää, kuten myös siinä videossa. Aivan liian paljon.

  VastaaPoista
 8. Joo takana varmaan maolaississit tai muut kommarit. Odotan innolla kuitenkin meidän debattimme jatkumista otsikossa "Jokainen meistä on velkaa 50000 euroa", vai otatko mallia puolueveljestäsi Stubbista ja pakenet, kun joku jaksaa argumentoida hieman edes tosissaan? Varsin yllättävää että toistaiseksi ainut kokoomuslainen, jossa on ollut munaa on ollut teistä nuorimmainen Aleksi-Erik Tolvanen, hän ei ole sensuroinut argumentointia vaikka joutui väittelyssä täydellisesti nöyryytetyksi. Hieno mies kieltämättä.

  VastaaPoista
 9. Nonni. Nyt on sijoituksia, jossa euron arvon heikkeneminen itse asiassa tuo minulle lisää tuottoa...

  Saisi vaan mennä alas koko euro ;)

  VastaaPoista
 10. > Odotan innolla kuitenkin meidän
  > debattimme jatkumista otsikossa
  > "Jokainen meistä on velkaa 50000
  > euroa"

  Minulla on parempaakin tekemistä kuin vääntää sinulle perusasioista, joita et ymmärrä. Ilman perusasioidenkaan ymmärtämistä (mm. väität, että vapaassa markkinataloudessa ulkoishaitoista ei tarvitse välittää jne. soopaa) ei järkevää keskustelua voi syntyä.

  Jatka toki kirjoittelua asiasta omaan blogiisi (jossa se kommenttien vähyydestä pääteltynä ei kovin paljon tuulta ole alleen saanut). Minä en aio antaa omaa blogiasi sinun monologisi käyttöön tai antautua loputtomasti aikaa vievään väittelyyn kanssasi.

  VastaaPoista
 11. "Varsin yllättävää että toistaiseksi ainut kokoomuslainen, jossa on ollut munaa on ollut teistä nuorimmainen Aleksi-Erik Tolvanen, hän ei ole sensuroinut argumentointia vaikka joutui väittelyssä täydellisesti nöyryytetyksi. Hieno mies kieltämättä."

  Huomasin sattumalta tällaisen keskustelun täällä, jossa minun nimi on mainittu ja päätin hieman oikaista alekhinen todella raukkamaista tekstiä. En ole tullut väittelyssä nöyryytetyksi. Totesin vaan, etten halua jatkaa keskustelua nimimerkin taakse piiloutuvan, osittain epäasiallisen, henkilön kanssa.

  VastaaPoista