2. toukokuuta 2010

120 miljardia euroa kankkulan kaivoon

Ylenanto uutisoi, että Kreikkaa aiotaan auttaa seuraavan kolmen vuoden aikana yhteensä yli 120 miljardilla eurolla. Tämä siis tällä näkemällä. Summa voi tästäkin kasvaa ties mihin. Alunperinhän puhe oli "vain" 40 miljardista eurosta.

Nämä varat voivat syntyä tyhjästä, kun velkakirjoja tai rahaa painetaan, tai sitten ne voidaan ottaa veroina kansalaisilta ympäri EU:ta. Sillä, mistä rahat otetaan välillisesti, ei ole mitään merkitystä. Loppupeleissä kyse on tulonsiirrosta koko EU:lta Kreikan tuhlailevalla sosialistivaltiolle. Suomen osalta kyse lienee 1,5 miljardin euron maksusta.

Kreikan valtion pitäisi tietysti vain yksinkertaisesti kieltäytyä maksamasta euroakaan mitään sen ottamia velkoja takaisin. Asia olisi siis hyvin helppo hoitaa. Tämän tempun jälkeen yksikään sijoittaja ei enää ostaisi valtioiden velkakirjoja jne., mikä ehkäisisi jatkossa valtioiden velkaantumista muuallakin kuin vain EU:ssa. Tietenkään tämä ei riittäisi, Kreikan(kin) pitäisi leikata julkisia menojaan huomattavasti. Itse olisin tyytyväinen, mikäli niitä leikattaisiin vaikkapa 95%.

Ko. 120 miljardilla eurolla voisi vaikkapa kustantaa Suomen puolustuksen 50 vuodeksi. 1,5 miljardilla eurolla voisi ostaa Suomelle 1500 kpl Leopard 2A4 panssarivaunuja. Mikäli suomalaisten veronmaksajien rahoja pitää ehdottomasti tuhlata puolitoista miljardia, ne voisi mielestäni paljon paremmin "tuhlata" vaikkapa Suomen puolustusvoimien kehnon kalustotilanteen parantamiseksi.

Miettikääpä taas kerran, onko EU:n touhuissa mitään järkeä? Kannattaako kuulua EU:hun ja maksella kreikkalaisten tuhlailua? Kannattaako talous- ja yhteiskuntajärjestelmä, jossa rahaa voidaan näin holtittomasti ottaa ja tuhlata?

9 kommenttia:

  1. Nyt on kysymys haloo Eurooppalaisten pankkien pelastamisesta, ei niinkään Kreikan. Tutkailepa taustoja ennen kuin lapsoset menee taasen pesuveden mukana, kiitoos...

    VastaaPoista
  2. Oletko huomannut miten taas media on taitavasti siirtänyt syyn Kreikan kriisistä valtiotasolta keinotteleville pankeille ja kapitalistisille sijoittajille?

    Valtio on aivan liian voimakas ja viisas vastustaja, jotta sitä vastaan voisi edes sätkiä. Työ on aloitettava asenteista, eli aivan alusta. Politiikalla ei saavuteta enää mitään, sillä yli puolet kansasta on tehty riippuvaiseksi valtiosta. Politiikan avulla annamme vain hiljaisen hyväksynnän tälle kaikelle. Olen kolmen lapsen isänä kovin huolissani.


    Riittäisiköhän 1,5 miljardia naisten pakolliseen palvelukseen?

    Suomen puolustus ei tarvitse kalustoa, vaan paljon osaavia sotilaita, joita voidaan sitten tositilanteen tullen ripotella pitkin itärajaa aiheuttamaan kauhua ja sekasortoa huökkäävälle viholliselle.

    VastaaPoista
  3. Ei kannata kuulua EU:hun, eikä natoonkaan!

    Kumpainenkin syö vain rahat ja ihmisiä kusetetaan uskomaan turvallisuuteen ja muuhun paskaan.

    Suomalaisten pitää ymmärtää kansan merkitys!! Me voimme hyvin, jos välitämme toisistamme ja olemme kohtuullisia toisiamme kohtaan, eikä mitään vitun demareita!!

    T:Reilu Erkki turusta!

    VastaaPoista
  4. Siis, pidän käytännössä ihan varmana sitä, että "lainattuja" rahoja ei Suomi tai mikään muukaan maa tule saamaan takaisin. Eli Kreikka jättää velkansa maksamatta.

    Virhe tukea, mun mielestä. Suomikin elää velkarahalla ja kuulostaa aikas pöllöltä ottaa velkaa lainatakseen sen (kun voidaan vielä pitää varmana, että lainaa takaisin ei tule saamaan).

    VastaaPoista
  5. olen aina epäillyt kreikan ja muidenkin Välimeren maiden veronkantokykyä. Siellä niitä pubeja, bistroja ja tavernoita riittää, paljonko niistä saa edes valtio, ja jos saakin se kuluu ylisuuren julkisen sektorin ylläpitoon. Ja kuitenkin turismi on kai Kreikankin tärkein tulolähde.

    VastaaPoista
  6. Valtioiden ja ylikansallisten järjestöjen talousterrorismi syö veronmaksajat.

    Lainataakka kasvaa kestämättömäksi.

    Suomella on jo nyt velkaa hirvittävä määrä.
    Ja lisää otetaan koko ajan.

    Ajatellaan asiaa yksityisen ihmisen kannalta.

    Kun hän on persaukinen, mistä hän voi lainata
    rahaa toiselle persaukiselle. Ei mistään.

    Mutta Suomi näköjään voi lainata toisille
    valtioille siitä huolimatta että se ei kykene itse lyhentämään edes omia velkojaan tällä hetkellä.

    Eli Suomi lainaa omaan piikkiin rahaa
    joka annetaan Kreikalle joka ei kykene
    edes maksamaan korkoa siitä, saati meidän
    velka-osuutta takaisin.

    Eikä tässä kaikki. EUn Kreikalle suunnattu laina
    raha on jyvitetty siten että Suomen osuus
    saattaa tuosta 1,5 miljardista eurosta kasvaa
    vielä huomattavasti. Ei ole mitään takuita siitä
    että esim. Irlanti tai Portugali kykenisivät
    tukemaan omalla osuudellaan Kreikkaa.
    Silloin ainakin osa näiden "pettäjävaltioiden"
    osuuksista lankeaa Suomen kannettavaksi
    mikäli EU/Suomen päättäjät sen hyväksyvät.

    On hyvin mahdollista että Kreikka ei jää
    yksittäistapaukseksi. Tulee muita EU maita
    joita täytyy tukea taloudellisesti.
    Näin keskiverto veronmaksaja nuijitaan
    taloudellisesti henkihieveriin joka ilmeisesti
    onkin yksi petollisista tarkoituksista jolla
    pyritään heikentämään ja köyhdyttämään
    yhteiskunnallisesti sitä väestön osaa jolla
    on potentiaalia ryhtyä laajaan vastarintaan
    sortajia vastaan.

    VastaaPoista
  7. 1,5 miljardia euroa on aivan käsittämätön summa rahaa. Miten sitä voisi suhteuttaa ihmisille, joita ei politiikka kiinnosta ja äänestävät kumminkin sitä "samaa vanhaa ja hyvää puoluetta kuin aina ennenkin"?

    Suomen valtio lainaa puolestamme 1 500 miljoonaa euroa. 3 000 euroa per suomalainen. Mitä sinä tekisit kolmen tonnin rahalahjalla, jonka saisit valtiolta ilmaiseksi? Olisi aika bonari.

    VastaaPoista
  8. Ah, lopultakin EU natisee liitoksissaan. Koko unioni on yhtä järjetön yritys kuin maahanmuuttajien kotouttaminen. Rahaa palaa mutta kunkin maan luontaista identiteettiä ei mitenkään saa tasapäistettyä siten, että olisimme "yhtä EU-kansaa". Mukavaa jos muutaman vuoden päästä voin taas maksaa perjantaipulloni sibeliuksella.

    VastaaPoista
  9. Toivossa sopii elää, että EU romahtaisi tämän myötä. Kalliiksi se tulee, mutta parempi edes niin...

    VastaaPoista