8. toukokuuta 2010

Jyrki Katainen - punikki Kokoomuksen riveissä?

En voi kuin ihmetellä Kokoomuksen puheenjohtajan, Jyrki Kataisen puheita. Nelosen uutisten mukaan Katainen on päästänyt suustaan lauseita, jotka sopisivat mielestäni paremmin Vasemmistoliiton suuhun. Niin tai demarien. Ilmeisesti Jyrki Katainen aikoo luotsata Kokoomusta monta piirua vasemmalle. Vai kuulostaako tämä vapaata markkinataloutta, kapitalismia ja yksilönvapautta jotenkin edistävältä tekstiltä:
Nyt ratkaistaan, kumpi vie ja kumpi vikisee: markkinavoimat vai yhteiskunnallinen päätöksenteko. Tästä pitää kerta kaikkiaan tehdä selvä! Meidän on varmistettava eurooppalaisen työllisyyden ja sitä kautta hyvinvointiyhteiskunnan pysyvyys markkinavoimia vastaan! Sunnuntaina otamme niskalenkin hallitsemattomista markkinavoimista!

Jyrki Kataisen mielestä siis on tärkeämpää, että sosialistisesti ja kollektiivisesti päätetään siitä, miten markkinoiden pitäisi toimia sen sijaan, että jätetään markkinoiden toiminta yksilöiden valintojen varaan. Jyrki Katainen siis ilmeisesti kannattaa suunnitelmataloutta. Jyrki Kataisen mukaan ihmisten henkilökohtaiset preferenssit ja valinnat eivät saa määrätä sitä, miten talouden ja markkinoiden pitää toimia, vaan talouden ja markkinoiden pitää toimia sen mukaan, miten Valtion Keskusbyrokratiavirasto ja poliitikot haluavat niiden toimivan.

Karrikoidusti sanottuna Katainen on ilmeisesti sitä mieltä, että jos ihmiset haluavat ostaa kaupasta kevytmaitoa, niin he eivät saa sitä ostaa, jos Valtion Keskusbyrokratiavirasto on sitä mieltä, että tässä kuussa pitää ostaa rasvatonta maitoa. Kataisen mielestä se, mitä maitoa kaupassa saa myydä ja mihin hintaa on asia, joka ei kuulu kuluttajien itsensä omalla lompakollaan päätettäväksi, vaan poliitikkojen byrokraattien päätettäväksi. Kataisen mielestä markkinavoimat - eli sinä ja minä ja muut ihmisyksilöt - eivät saa päättää asioista, vaan asioista on päätettävä byrokraattien ja poliitikkojen toimesta.

Hyi helvetti.

Ei tämä sinällään ole mikään ihme. Katainen on itse halunnut, että suomalaisten veronmaksajien rahoja käytetään 1,7 miljardia euroa konkurssikypsän Kreikan sosialistisen ja tehottoman talouden tekohengittämiseen. Yksikään ihminen, joka kannattaa markkinataloutta ja yksilönvapautta, ei voi moista kannattaa.

Suosittelen arvon puheenjohtajalle pikaista loikkaamista SDP:n riveihin. Kiitoksia kuitenkin, että paljastit todellisen karvasi ennen seuraavia eduskuntavaaleja. Kokoomuslaiset varmasti osaavat "kiittää" sinua kaikesta tästä seuraavissa vaaleissa.

6 kommenttia:

 1. Totta, ei kovin hyvältä vaikuta... Katainen on siirtynyt vasemmistolaiseen abstraktiin kielenkäyttöön, jossa "markkinavoivat" ovat kuin jokin tuntematon paha.

  Mutta konteksti on sikäli vielä huvittava, että ymmärtääkseni "markkinavoimat" ei ole mitenkään pettänyt, vaan juuri ne "yhteiskunnalliset päättäjät", jotka tämän Kreikan katastrofin loivat mm. ylenpalttisella kulutuksella ja lainojen piilottelulla.

  Jos äänestäisin ylipäätänsä, niin se tuskin menisi ensi vaaleissa kokoomukselle :P

  VastaaPoista
 2. > "markkinavoimat" ei ole mitenkään
  > pettänyt, vaan juuri ne
  > "yhteiskunnalliset päättäjät",
  > jotka tämän Kreikan katastrofin
  > loivat mm. ylenpalttisella
  > kulutuksella ja lainojen
  > piilottelulla.

  Exactly.
  On se ihme ja kumma, kun tuota ei tuoda tarpeeksi esille, vaan ongelmat pannaan "markkinoiden" syyksi. No, eiväthän ihmiset tuollaisia asioita tajua ja suostuvat markkinoiden tiukempaan sääntelyyn tuon vuoksi, joten...

  VastaaPoista
 3. Siis jossain afrikan pimeillä tasangoilla on nytkin käsillä tilanne, jossa "sijoittaja" päättää pöydän ääressä, että ottaako 10 taalaa vaiko 10 euroa. Turha sille on selittää, että 10 eurolla ostaa 12 taalaa. Heppu kääntää liiviinsä ne taalat, ja saman tekisin minäkin Etelä-Suomessa. Vielä jos olisi kultahippu siinä, niin osan taaloista vaihtaisin siihen.

  Jokainen 90-luvun laman läpikäynyt muistaa, miltä ihmisraunioilta Aho ja Viinanen näyttivät. Pesämasa sukkuloi Katan kekkereillä, Stubb muikistelee käsi ojossa Brysselissä. Nämä hölmöt eivät ollenkaan tajua, minkä kuilun partaalla tässä seistään.

  Muistaakseni se oli Trump, jolta kysyttiin joskus 80-luvulla, miksi Romanian Ceaucescun kultaiset hanat ja marmori-amme häntä ottaa päähän, kun hänellä on samanlaiset omassa Jumbossaan. Donald, tai kuka nyt olikaan, vastasi, että se ero on siinä, että hän on ne itse tienannut eikä maksattanut muilla. Jyrki-boi ja kumppanit ottavat ainakin minua niin paljon otsalohkoon, että eivät sanat riitä kuvaamaan.

  Poliittinen eliitti ei millään tunnu ymmärtävän, että markkinavoimat ovat ne, joilla on rahat. Turha syyttää kuumemittaria, jos malaria lyö hikeä pintaan. "Markkinavoimat" on se vastavoima, joka kertoo poliitikoille, että harjoittamanne punavihreä kokeilu ei onnistu.

  Että...

  VastaaPoista
 4. Taitaa Jyrki tietää mitä puhuu, mutta tekee sen siksi, että vaalit ovat tulossa ja kansa haluaa kuulla sellaisia juttuja.

  Mitä enemmän Kokoomus menee vasemmalle, sitä enemmän se saa ääniä, sillä oikealla ei ole kilpailua, joten "oikeiston" äänet menevät joka tapauksessa Kokoomukselle.

  Mielenkiintoista nähdä mitä sunnuntain kokouksessa päätetään, sillä Kreikalle ollaan antamassa miljarditolkulla rahaa ja samalla pohditaan mikä olisi sopiva sanktio ettei tämmöisiä tapahtuisi enää lisää. Varsin jakomielitautista menoa siis.

  Samalla logiikalla sosiaaliturva lisää työllisyyttä, pankkituki lisää pankkien vakavaraisuutta tai maataloustuki parantaa huoltovarmuutta.

  VastaaPoista
 5. Jyrki ja Matti ovat niin typeriä ja heikosti perillä asioista, että ovat täysin pankkilobbareiden vietävissä.

  Kyllähän se pankeille olisi iso lovi tulokseen, jos Kreikka-obligaatiot menisi defaulttiin. Sen takia ymmärrettävää, että ne yrittävät lobata ne euroopan veronmaksajien piikkiin. Näyttävät onnistuvan, kun on hölmöläiset vallassa.

  VastaaPoista
 6. Mitä helvettiä, et kai sinä luule että kokoomuksessa joku olisi sanojensa takana?

  Tujunen sanoo tässä videossa kokoomuksen ideologian olevan ainoastaan "minä, ei koskaan me".

  http://www.youtube.com/watch?v=MHdHTyrOgPI

  Miten tuollaisen puoluekannan omaavalta puolueelta edes voi odottaa mitään rehellisyyttä muita kohtaan?
  Tämä on kyllä aivan uskomatonta teiltä kokoomuksen kannattajilta, että ette tunne edes oman puolueenne linjaa..

  VastaaPoista