10. toukokuuta 2010

EU, euro ja talous on tuhoon tuomittu

Euroopan keskuspankit ovat alkaneet ostamaan valtioiden obligaatioita "tukeakseen" euroa. Tämä on yleensä lopun alkua: Kun valtion lainoihin ei enää usko kuin valtioiden keskuspankit itse, on luottamus mennyt ja sitä kautta fiat-rahan arvo. Tätä voisi verrata siihen, että vaikkapa asuntovelallinen ei kykene maksamaan lainalyhennyksiään ja ottaa uuden lainan ja sen lainansa takaajaksi toisen asuntovelallisen. Tuppurainen Tappuraisen takuumiehenä siis. Parempi vertaus lienee, että kun pakkasella kusee housuihin, hetken aikaa on lämmin, mutta sitten alkaa paleltamaan ja pahasti.

Moinen toiminta on muuten sekin EU:n sääntöjen vastaista touhua, kuten tietysti oli koko Kreikan auttaminenkin. Kreikan ottaminen mukaan euro-alueeseen alunperin oli sekin EU:n sääntöjen vastaista, koska Kreikka ei täyttänyt siihen pääsyn ehtoja.

Siltäkin osin EU:n, euron ja talouden luottamus on mennyt tai sen tulisi olla mennyt. EKP ja EU toimivat täysin vastoin kaikkia sääntöjä, jotka ne ovat itselleen asettaneet. Millään EU:n ja EKP:n lupauksilla tai säännöillä ei siis ole mitään todellista merkitystä, koska ne rikkovat tai muuttavat niitä mielensä mukaan. Koska euron arvo perustuu vain uskoon EKP:n ja EU:n lupauksiin, eurolla ei voida pitää olevan yhtään mitään arvoa. Koko euron tämänhetkinen arvo perustuu vain ihmisten perusteettomaan uskoon siitä, että eurolla on jokin arvo. Mitään todellista arvoa eurolla ei ole - eikä voi olla, koska se ei perustu esimerkiksi kultaan ja toisaalta EKP ja EU on jo näyttänyt, että sen lupaukset ovat täysin tyhjää.

Jos minä lupaan sinulle maksavani sinulle velkani ensi viikolla ja myöhemmin sanonkin maksavani sen vasta kuukauden päästä, luottaisitko minuun? Entä kun kerronkin maksavani velkani monopolirahalla? Entä, kun kerron, että itse asiassa minulla ei ole rahaa maksaa velkaani takaisin, mutta ei hätää, koska lainaan joltakin toiselta taholta lisää rahaa, jotta voin maksaa sinun velkasi korkoineen takaisin sinulle? Luottaisitko minuun ja kykyyni hoitaa taloutta ja voisitko pitää minun velkakirjaani rahan vastineena (siis: jos joku haluaisi maksaa sinulle rahan sijasta minun velkakirjallani, ottaisitko sen vastaan)?

Miksi ihmeessä sinä ja kaverisi luottavat EU:hun, EKP:hen ja euroon, vaikka ne tekevät täsmälleen tuolla tapaa?

Hankamäki kirjoittaakin blogissaan osuvasti euroalueen tuhosta, lukekaa ihmeessä. Kannattaa myös lukea tämä englanninkielinen kirjoitus Kreikan tilanteesta ja ratkaisuista. Mikäli ihmettelet, miksi tämmöistä ihme salailua ja peliä pelataan, kannattaa lukea tämä kirjoitus ja etenkin sen III osa.PS. Tässä muuten klassinen esimerkki siitä, miten rahaa luodaan tyhjästä (outoa, että moinen on oikein Kauppalehdessä kehdattu myöntää ihmisille!): Kun EU:n vakausrahastoon laitetaan 60 miljardia euroa rahaa, sieltä voidaan lainata 600 miljardia euroa rahaa eteenpäin! 60 miljardia euroa muuttuukin yht' äkkiä 600 miljardiksi euroksi, josta tietysti jokaisesta eurosta voidaan periä korkoa! Siellä se lukee aivan suoraan:"Rahaston peruspääoma mahdollistaa kymmenkertaisen rahasumman nostamisen markkinoilta." Tietysti jokainen ymmärtää, että "markkinoilta" tarkoittaa EKP:n painokonetta, koska miltään markkinoilta ei ole saatavissa yksityistä rahaa 600 miljardia euroa yhdellä käden heilautuksella.

Hei, minäkin haluan tuollaisen itselleni! Voisin tallettaa pankkiin muutaman tonnin rahaa ja sitten lainata eteenpäin vaikkapa 40000 euroa rahaa. Tai myydä asuntoni ja lainata eteenpäin satoja tuhansia euroja rahaa (jota minulla ei tietenkään ole) ja periä siitä korkoa. Miksen minä voi tehdä tuollaista temppua, mitä pankit tekevät kaiken aikaa? Miksi minä voin vain lainata sen verran rahaa, mitä minulla on, mutta pankit voivat lainata 10x sen summan rahaa, joka niillä on?  Miksi minä voin saada korkoa vain 1x pääomastani, mutta pankit voivat saada 10x pääomastaan, jonka lainaavat?

Miettikääpä sitä ja muistakaa, että pankin ryöstäminen on pieni rikos pankin perustamiseen verrattuna. Laskun koko touhusta maksavat näet sinä ja minä, kun rahan lisääntyminen aiheuttaa inflaatiota. Varallisuus siirtyy sinulta ja minulta pankeille, jotka lainaavat olematonta rahaa korkealla korolla eteenpäin...vain voidakseen ruikuttaa lisää verovaroja suorina tukina ensimmäisen ongelman ilmaantuessa - tukieuroja, jotka menevät suoraan pankinjohtajien bonuksiin...

1 kommentti:

  1. Pankit ovat puolijulkisia laitoksia, joita valtiot käyttävät iskun pehmustimina tehdessään jotain typerää.

    Pankit ovat täysin riipuvaisia valtioiden rahapolitiikasta ja siksi pankeilla on intressi vaikuttaa valtioihin. Pankkien sääntely on myöskin erittäin runsasta, vaikkakin sääntely ei koskaan auta valtiollisen elimen laiminlyötyä tehtävänsä kerta toisensa jälkeen, eikä ketään kiinnosta.

    Pankit ovat kaukana markkinataloudesta, koska valtiotkin ovat ja etenkin vaihdon välineenä käytettävä raha ja korot. Silti valtioiden mokatessa syytetään aina pankkeja ja markkinataloutta ja unohdetaan valtioiden ratkaiseva asema kriisien aikaansaannissa. Tällä kertaa pahiksia ovat ahneet pankinjohtajat hävyttömine palkkoineen.

    VastaaPoista