22. toukokuuta 2010

Ajatusrikoksesta rapsut puolueelle(kin)?!?

Oikeusministeriö valmistelee lakiesitystä, joka toteutuessaan tarkoittaisi, että puolue voi joutua edesvastuuseen jäsenensä "rasistisesta rikoksista". Samalla ehdotetaan, että pelkästään "rasistista materiaalia sisältävälle sivulle" linkittämisestä tulisi rikos.

Sisällöltään moiset ehdotukset ovat paitsi mielipiteenvapauden vastaisia, mahdottomia käytännössä toteuttaa (kuin pelottelu- ja vainoamismielessä yksittäistapauksina) ja tietysti mielipuolisen Orwellilaisia. Kukaan yksilönvapautta, sananvapautta ja avointa kansalaisyhteiskuntaa kannattava ei voi ikinä ajaa tai hyväksyä moisia lakeja. Kääntäen voidaan sanoa, että jokainen kansanedustaja ja virkamies, joka moista lakia edes ehdottaa, on yksilönvapauden, sananvapauden ja avoimen kansanlaisyhteiskunnan vihollinen. Tämä on hyvä pitää mielessä tulevaisuutta varten.

Sanomattakin lienee selvää, että tämmöinen laki on tarkoitettu vain ja ainoastaan suitsimaan nousussa olevia Perussuomalaisia ja muita vaihtoehtopuolueita. Valtapuolueilta kun tuntuu loppuvan asialliset keinot kamppailla näitä tahoja vastaan, niin jotainhan pitää yrittää tehdä, jottei valtapuolueiden ikuinen valta Suomessa horju. Olisihan se vallan kamalaa, jos kansalaisten mielipiteet esimerkiksi maahanmuutosta voisivat johtaa johonkin oikeisiin, vaihtoehtoisiin ratkaisuihin nykyisen "kaikki kelpaa ja kaikki hyväksytään ja kaikki suvaitaan" linjan sijaan. Siitähän voisi seurata jopa jotain sellaista, että ihmiset alkaisivat yleisesti ottaenkin kyseenalaistamaan valtapuolueiden poliittisia "näkemyksiä" ja "linjoja" (lainausmerkeissä siksi, että nykyisillä valtapuolueilla ei ole käytännössä mitään sisällöllistä eroa).

No, ällös huoli. Mikäli tämä laki toteutuu, ehdotan, että kaikki kansalaisten oikeuksia kannattavat yksilöt ryhtyvät laajamittaiseen internet-häiriköintiin: Kirjoittamaan erilaisiin valtapuolueiden- tai niiden tukijoiden keskustelupalstoille tai vain linkittämään sinne keskusteluita, jotka ovat "rasistisia". Nimimerkkeinä sopii käyttää esim. M.Vanhanen, Jyrki K. jne. Sähköpostiosoitteiden lähettäjätietoja väärentämällä voi myös lähettää sähköpostia toisten nimissä (esimerkiksi pekka.mattinen@eduskunta.fi) ja mikäpä mukavampaa kuin "rasistinen kuva tai linkki". Samalla pitää tietysti tehdä asiasta rikosilmoitus poliisille, jotta "rasistinen" keskustelu tai linkki saadaan poliisitutkintaan ja sitä kautta haaskattua maksimaalisesti sekä poliisien että erilaisten keskustelupalstojen ylläpitäjien aikaa. Ehkä sitten nämä tahot tajuavat, miten järjetön moinen laki on, kun koira puree omaan nilkkaan?

Toivon mukaan eri puolueiden jäsenistöstä löytyy aktiivisia kansalaisia, jotka lisäävät "rasistisille" sivuille linkkejä tai kirjoittavat "rasistisia" kirjoituksia, jotta puolueet saavat niskaansa kasapäin oikeusjuttuja ja korvausvelvollisuuksia sun muita vastuita. Eiköhän puoluetta kuin puoluetta ala hieman ns. kyrsiä vaikkapa parisataa oikeusjuttua ja tuomiota per vuosi lakipykälästä, jonka puolue on itse idioottimaisuuttaan saanut eduskunnassa runnottua lävitse?

Harvat ihmiset oikeasti ymmärtävät, miten arvokas sananvapaus on ja miten tärkeää on sen suojeleminen. Harvat ymmärtävät myöskään sitä, että Suomessa ei ole todellista sananvapautta nykyäänkään ja että sananvapautta ollaan juuri tämän tyyppisten lakien myötä jatkuvasti, hiljaa hivuttamalla, kiristämässä kohti totaalista sensuuria ja ajatuspoliisia. Jos ette tuota usko, niin lukaiskaapa vaikka blogistani aikaisempia kirjoituksia aiheella "sananvapaus". Suomen ihmisoikeustilanne on ihan oikeasti Venäjääkin huonompi ja Suomessa saa nettikirjoittelusta yli 2v vankeutta. Älkää siis jauhako sontaa siitä, että "Suomessa on sananvapaus" ja "Eihän tässä mitään huolta ole" jne. Ottakaa selvää ja kauhistukaa, miten asiat oikeasti ovat ja miten surkeaksi ne ovat koko ajan menossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti