15. toukokuuta 2010

...mitään ei tapahtunutkaan...kaiketi?

Paitsi, että euro laski alimmalle tasolleen miltei kahteen vuoteen ja Ranska uhkaa vetäytyä koko euroalueesta. Euron kurssin oletetaan yhä laskevan vauhdilla. No, seurataan tilannetta. Jotain on nyt ilmassa.

6 kommenttia:

 1. http://www.tititudorancea.com/lib/fx/eur_to_usd_since99.png

  Euro on vielä yli 50% korkeampi kuin pohja-arvossaan. USA:n ja Japanin talous on vähintään yhtä sekaisin kuin jonkin piskuisen Espanjan, mutta latinot keräävät kaiken huomion.

  Lopeta se hommaforumin käyttö talouslähteenä ja käy vaikka joku asiaan liittyvä koulu.

  VastaaPoista
 2. Ei kai tässä nyt sen kummempaa ole ilmassa. Velkavipua on käytetty siihen mallin, että ennen uutta nousua pitää maksella vanhoja velkoja pois. Ainoa ilo olisi, jos joku ymmärtäisi vetää töpselin irti iänikuisesta sosialismin hegityskoneesta. Eiköhän sen aatteen saavutukset ole nähty ja todeksi näytetty.

  VastaaPoista
 3. > Euro on vielä yli 50% korkeampi
  > kuin pohja-arvossaan.

  Niin, suhteessa DOLLARIIN, joka on syöksynyt jo vuosia. Entäs suhteessa vaikkapa Kiinan tai Venäjän valuuttaan tai kultaan? Katsos piruuttasi niin yllätyt.

  VastaaPoista
 4. Noh, minäkin olen jo käytännössä heittänyt hyvästit eurolle..Tuttavapiireissä kuulolla olevat ovat myöskin kuulleet euron luottamuksesta.

  Päivän hulluin uutinen oli se, että meillä suomalaisilla on varaa jatkaa ylivarojen elämistä. Näin kirjoittaa YLE.

  VastaaPoista
 5. Shorttaajat ovat suurimmaksi osaksi tuon laskun takana. Homma tasoittuu, kun isot pojat rupeavat sulkemaan positioitaan (eli ostamaan euroa).

  VastaaPoista
 6. Niin, ja mitä tekee Kokoomus? Johtaa Suomen tukemaan lainaa Kreikalle, jonka kaiken järjen mukaan pitäisi irtautua eurosta, ja joka kaiken järjen mukaan pitäisi "erottaa" euro-alueesta. Kukaan ei häviäisi näillä toimenpiteillä yhtään sen enempää kuin tällä komission ja EKP:n epätoivoisella yrityksellä ylläpitää euroaluetta; pikemminkin päinvastoin: Kreikka voittaisi ja euroalue voittaisi.

  Prrkl, tämä julkinen tuki suurkansallisen luokan tuhlareille saa jo riittää! Ei tappioiden sosialisoimiselle! Ei veroille! Ei EU:lle. Kyllä konkurssikypsien pankkien konkursseille! Kyllä konkurssikypsien valtioiden konkursseille! Kyllä yksityisen yritteliäisyyden ja työnteon vapaudelle!

  VastaaPoista