25. maaliskuuta 2009

Pieni uutinen tasa-arvon nykytilasta

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1668133
"Porkkanaoikeudenkäynnin yhteydessä selvisi myös, että leikkausarpi on kosmeettinen haitta tytölle, mutta ei pojalle. Turhaan umpisuolenleikkaukseen joutunut keravalaispoika ei saanut lainkaan korvauksia kosmeettisesta haitasta. Vastaavan leikkaukseen joutunut tuusulalaistyttö sai kosmeettisesta haitasta 200 euron korvaukset."

Että silleen. Pojan kehoa saa siis leikellä taas kerran turhaan ja aiheuttaa arpia, mutta tytön kehoa ei. Just. Jotenkin tulee taas mieleen ympärileikkausjutut. Mikä helvetti siinä on, että todellista tasa-arvoa ei haluta saavuttaa, kun sukupuolet asetetaan näin miestä syrjivästi taas eriarvoiseen asemaan yhteiskunnassamme?

18 kommenttia:

Jani kirjoitti...

Miten huonosti olet oikein lukenut tuon uutisen? Siinä poika sai ISOMMAT korvaukset (800€), kun tyttö sai eri nimikkeellä pienemmät korvaukset (600€)

(Koko uutinen)
http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/K%C3%A4r%C3%A4j%C3%A4oikeus+Leikkausarpi+on+kosmeettinen+haitta+tyt%C3%B6lle+pojalle+ei/1135244593606

Ovatko nämäkin miesten riistoa?

http://www.sefe.fi/tiedotteet/2008/3/palkkaero_ei_tunnu_kaventuvan_millaan

http://www.hs.fi/talous/artikkeli/EU-maiden+naiset+tienaavat+17+prosenttia+miehi%C3%A4+v%C3%A4hemm%C3%A4n/1135243993180

http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Monet+yritykset+noudattavat+tasa-arvolakia+huonosti/1135243831960

Eli kellään ei ole hauskaa.

Et ole uutisoinut blogissasi mitenkään israelilaissotilaiden sotarikoksista mitenkään, vaikka niistä on piisannut juttua uutisissa. Eikö se nyt sovi tämän blogin "oikeudenmukaisuuskuvaan"?
:D

Markus Jansson kirjoitti...

> Miten huonosti olet oikein
> lukenut tuon uutisen? Siinä
> poika sai ISOMMAT korvaukset
> (800€), kun tyttö sai eri
> nimikkeellä pienemmät korvaukset
> (600€)

Poika sai korvauksia kivusta ja särystä ja jääkiekkoleirin keskeytymisestä jne. joista tyttö ei oikeuden mukaan kärsinyt niin paljon. Et siis tajua muutenkaan, mitä tarkoittaa kosmeettisesta haitasta maksettava korvaus ja se, että pojalle sitä ei maksettu mutta tytölle maksettiin?


> Ovatko nämäkin miesten riistoa?

Olet siis yhtä idiootti kuin femakot yleensä, etkä tajua, mistä muodostuu se, että miehet keskimäärin tienaavat enemmän kuin naiset. Ei se ole riistoa, että saa enemmän palkkaa, jos tekee arvokkaampaa työtä kuin toinen. Samasta työstä samaan aikaan samalla koulutuksella ja kokemuksella maksetaan Suomessa samaa palkkaa sukupuolesta riippumatta. Lue aiemmat blogikirjoitukseni asiasta, en ala referoimaan uudelleen niitä tänne nyt.


> Eli kellään ei ole hauskaa.

Jonkun tasa-arvolain vaatimien idioottimaisten raporttien ja arviointien noudattaminen tai noudattamatta jättäminen ei kerro tasa-arvosta yhtään mitään.


> Et ole uutisoinut blogissasi
> mitenkään israelilaissotilaiden
> sotarikoksista mitenkään,

Uutisoi sinä vuosikausia jatkuneita palestiinalaisten terroristien rikoksia sitten. Niin kauan, kuin puolet Gazaa ja länsirantaa räiskii vuodesta toiseen sumeilematta raketteja Israelin siviilien niskaan ja toinen puoli piiloittelee ja suojelee näitä, on mielestäni rättipäiden aivan turha ruikuttaa, jos Israelin vastatoimet aiheuttavat hieman harmia heille.

Jani kirjoitti...

"Et siis tajua muutenkaan, mitä tarkoittaa kosmeettisesta haitasta maksettava korvaus ja se, että pojalle sitä ei maksettu mutta tytölle maksettiin?"

Nimikkeillä ei ole käytännössä väliä, koska tuo loppusumma ratkaisee. Pitäisikö tytön kiukutella siitä, että hän sai 50% vähemmän kivusta ja särystä, vaikka kävi läpi saman leikkauksen?

"Samasta työstä samaan aikaan samalla koulutuksella ja kokemuksella maksetaan Suomessa samaa palkkaa sukupuolesta riippumatta.

http://www.sefe.fi/tiedotteet/2008/3/palkkaero_ei_tunnu_kaventuvan_millaan

Luepa tuo tiedote alusta loppuun, ei se ihan noin satumaisesti mene.

"jos Israelin vastatoimet aiheuttavat hieman harmia heille."
Jos israelilaissotilaat ovat tunnustaneet
a) tietoisesti ampuvansa siviilejä käskystä
b) estäneet avustustoimenpiteiden pääsyn pommittamilleen alueille
c) tunnustaneet myös kiellettyjen fosforipommien käytön
d) ampuvansa myös naisia, vanhuksia ja lapsia

"ylempää moraalia" on turha edes yrittää sotkea moiseen perseilyyn. Ja tuon puolustaminen on yhtälailla perseilyä.

Anonyymi kirjoitti...

"...on mielestäni rättipäiden aivan turha..."

Olipas rasistiselta vaikuttava nimitys. Oletko rasisti?

Markus Jansson kirjoitti...

> Nimikkeillä ei ole
> käytännössä väliä, koska
> tuo loppusumma
> ratkaisee.

Tietenkin on. Ne osoittavat, ettei miehen silpominen ole ongelma, eikä sitä tarvitse korvata, mutta naisen on ja pitää korvata.


> Pitäisikö tytön
> kiukutella siitä, että
> hän sai 50% vähemmän
> kivusta ja särystä,
> vaikka kävi läpi saman
> leikkauksen?

Korvaukseen huomioitiin tuossa myös muu siitä aiheutunut haitta, kuten pojalla se lätkän peruuntuminen jne. Ehkäpä tyttö kärsi vähemmän muutenkin.


> Luepa tuo tiedote alusta
> loppuun, ei se ihan noin
> satumaisesti mene.

Lue sinä asiasta aikaisemmin mm. blogissani kirjoittamani kirjoitukset ja lainaukset ja viitteet. Se menee juuri täsmälleen niin.


> Jos israelilaissotilaat
> ovat tunnustaneet

Se, että jotkut ovat väittäneet, ei todista systemaattisesta sotarikoksesta mitään. Palataan tähän asiaan muuten heti, kun palestiinalaiset terroristit tunnustavat tekemänsä vuosikausia, päivästä toiseen jatkuvat ihmisoikeusrikokset Israelia vastaan.

Markus Jansson kirjoitti...

> Olipas rasistiselta
> vaikuttava nimitys. Oletko
> rasisti?

Oletko sinä antisemitisti, kun puolustelet rättipäiden suorittamaa, jatkuvaa ja silmitöntä Israelin siviilien teurastusta, terroria ja väkivaltaa?

Jani kirjoitti...

"Ehkäpä tyttö kärsi vähemmän muutenkin."
:D:D Ihan kuin sinun argumenttisi alkaisivat olla heikolla pohjalla :D

"Lue sinä asiasta aikaisemmin mm. blogissani kirjoittamani kirjoitukset ja lainaukset ja viitteet. Se menee juuri täsmälleen niin."
Hmmm. Markus Janssonin blogi vs. edunvalvojaliiton tiedote. Ei oikein tiedä, kumpaa pitäisi parempana lähteenä.

"Se, että jotkut ovat väittäneet, ei todista systemaattisesta sotarikoksesta mitään."
Se, että sotilaat sanovat "yleisen hengen ja komentojen sallineen rikokset" kyllä tekee tuosta systemaattista.

Ehkä sinutkin pitäisi kantaa vuosikymmeneksi Palestiinaan elämään "onnellista ja vapaata elämää", niin katsotaan sitten uudestaan sinun näkemyksesi Israelin oikeudenmukaisuudesta. Nyt täytyy myöntää, että alan saada kuvan siitä, että olet ihan oikeasti perseilijä.

Anonyymi kirjoitti...

"Oletko sinä antisemitisti, kun puolustelet rättipäiden suorittamaa, jatkuvaa ja silmitöntä Israelin siviilien teurastusta, terroria ja väkivaltaa?"

Siteeraa se kohta, jossa "puolustelen". Voi olla haastava temppu mutta ehkäpä sinä kykenet siihen.

Äläkä vastaa kysymykseen kysymyksellä.

Oletko siis rasisti?

Markus Jansson kirjoitti...

> Ihan kuin sinun
> argumenttisi alkaisivat
> olla heikolla pohjalla

"Ihan kuin" sinä olisit idiootti. Perusteluillahan ei sunsta ole mitään väliä, eihän?


> Ei oikein tiedä, kumpaa
> pitäisi parempana
> lähteenä.

Et siis osaa lukeakkaan. Sanoin juuri, että kirjoituksissani blogissani on selvästi lähteet ja linkit faktoihin, joihin viittaan.


> Ehkä sinutkin pitäisi
> kantaa vuosikymmeneksi
> Palestiinaan elämään
> "onnellista ja vapaata
> elämää",

Miksiköhän se ei ole kauhean onnellista ja vapaata? Voisko johtua rättipääterroristien patologisesta antisemitismistä ja halusta tuhota koko Israel ja kaikki juutalaiset? Hassua, että jos natsit sanovat haluavansa tuhota juutalaiset ja hyökkäävät näiden kimppuun, tuo uutisoidaan hirveänä antisemitisminä ja siihen puututaan ankarasti (mm. laitetaan vuosikausiksi vankilaan jo pelkästään juutalaisuhrien lukumäärän julkisesta pohtimisesta Saksassa)...mutta jos rättipääterroristit tekevät saman, se onkin "vapaussotaa pahaa Israelia vastaan". Just.

Anonyymi kirjoitti...

Jahas, eipä kuulunut perusteluja tuolle väitteelle "rättipäiden puolustelusta". Miksiköhän en ole yllättynyt?

Jani kirjoitti...

""Ihan kuin" sinä olisit idiootti. Perusteluillahan ei sunsta ole mitään väliä, eihän?"

Perusteluja tässä haettiinkin. Poika sai isommat korvaukset, koska sinun mielestäsi "tyttöä ei ehkä sattunut niin paljon" ja "sillä oli lätkäpeli". Tuo on niin huonoa perustelua, että sait ainakin monta uutta lukijaa blogiisi.

Oikeasti, puututaanpa hieman tuohon pistämääsi lauseeseen. Olen niin tyhmä, etten tajua sitä. Avaisitko sitä hieman?

"Ehkäpä tyttö kärsi vähemmän muutenkin."
Perustuuko tämä kommentti
a) tietoon
b) lääketieteelliseen arvioon eri sukupuolten kokemuksista leikkauksissa?
c) ennakkoluuloihisi
d) arvaukseen
e) typeryyteen
f) jokin muu syy?

"Et siis osaa lukeakkaan. Sanoin juuri, että kirjoituksissani blogissani on selvästi lähteet ja linkit faktoihin, joihin viittaan.
Mutta esim. tuota palkkaerojuttua ei pidä siis huomioida, koska sinulla on muita lähteitä? Taidatko ehkä katsoa tätä hieman yksisilmäisesti? Ehkäpä?

"Voisko johtua rättipääterroristien patologisesta antisemitismistä ja halusta tuhota koko Israel ja kaikki juutalaiset?"
Tuossakin on vain yksi puoli. Hyvä, Markus.

Et muuten vastannut esitettyyn kysymykseen. Oletko rasisti?

http://www.earthhour.org/home/fi:fi
Kai muuten olet mukana tempauksessa?

Anonyymi kirjoitti...

Sitä en vaan ymmärrä, miksi Suomikin mukamas "edistää" jopa verovaroin rauhaa lähi-itään vuosikymmenestä toiseen, taivaantuuliin pommittavat he kuitenkin rakennuksemme. Jo omassa lapsuudessani 70-luvulla yksi leikeistä oli "Golanin kukkuloiden valtias", joten siihen nähden panostukset eivät ole tuoneet juurikaan tuloksia. Israel ja Israelin kansa oli kylläkin 2000v. aiemmin alueella kuin muslimit, joten sympatiani on ehdottomasti Israelin puolella. Muuta en voi tehdä.

Ryssä kun käytti meikäläisiä vastaan viime sodassa mm. fosforipommeja, niin on meillä Suomalaisilla nyt kuitenkin oikeutus puhua tasa-arvoista ja kansojen oikeuksista muutoinkin!

Juha Pätsi-Liberaali

Markus Jansson kirjoitti...

> Poika sai isommat korvaukset,
> koska sinun mielestäsi "tyttöä
> ei ehkä sattunut niin paljon" ja
> "sillä oli lätkäpeli". Tuo on
> niin huonoa perustelua, että
> sait ainakin monta uutta lukijaa
> blogiisi.

Siellä artikkelissa sanottiin juurikin tuo lätkäpelihomma, jota tytöllä ei ollut. Koska en tiedä tapausten kulkua, on mahdollista, että poika joutui esim. viettämään sairaalassa kauemmin tai haava tulehtui tms. jne. Mikään tässä ei muuta mihinkään sitä pointtiani, että pojan ruumiin silpominen turhaan ja kosmeettisenkin haitan aiheuttaminen hänelle EI OLE oikeuslaitoksemme mielestä tuomittavaa ja korvattavaa, mutta tytölle on. Näinhän oikeuslaitoksemme nimenomaan teki. Täsmälleen näin.

Mikä tuossa on sinulle liian vaikeaa ymmärtää? Oikeus ei katsonut pojan arpien olevan kosmeettinen haitta, mutta tytön arpien se katsoi olevan kosmeettinen haitta. Sukupuolisyrjintää täysin kiistämättömästi.


> Mutta esim. tuota
> palkkaerojuttua ei pidä siis
> huomioida, koska sinulla on
> muita lähteitä? Taidatko ehkä
> katsoa tätä hieman
> yksisilmäisesti? Ehkäpä?

Mitä siinä on sellaista, mikä kumoaa mitään, mitä olen sanonut blogissani aikaisemmin? Ei mitään.


> "Voisko johtua
> rättipääterroristien
> patologisesta antisemitismistä
> ja halusta tuhota koko Israel ja
> kaikki juutalaiset?"
> Tuossakin on vain yksi puoli.
> Hyvä, Markus.

Eli et siis pysty vastaamaan mitään. Sinusta siis juutalaisten joukkomurhan suunnittelu, juutalaisten siviilien summittaiset tappamiset ja koko Israelin valtion tuhoaminen ja korvaaminen jollain helvetin kalifaatilla on sinusta ihan jees hommaa, mutta se, että Israel tekee joskus jotain ei-ehkä-ihan-kivaa, tekee Israelista sen suuren saatanan? Just.


> Et muuten vastannut esitettyyn
> kysymykseen. Oletko rasisti?

En ole. Oletko sinä antisemitisti? Ainiin, et ole, muuten vaan vihaat juutalaisia, etkä anna heille oikeutta puolustautua.


> http://www.earthhour.org
> /home/fi:fi
> Kai muuten olet mukana
> tempauksessa?

Ehdottomasti olen. Laitan kaikki asuntoni valot palamaan. Asunnossani ei muuten ole yhtään energiansäästölamppua ja sain juuri uuden keittiön kattovalaisimen, jossa on yhteensä 300W valaisuatehoa.

Anonyymi kirjoitti...

"En ole. Oletko sinä antisemitisti? Ainiin, et ole, muuten vaan vihaat juutalaisia, etkä anna heille oikeutta puolustautua."

Siteeraa se kohta jossa sanon, että vihaan juutalaisia ja ajattelen että he eivät saa puolustautua. Jos kerran voit väittää tuollaista niin kai sinulla on perustelut sille. Antaa tulla vain.

Jos et kerran ole rasisti niin miksi sitten käytät nimityksiä kuten "rättipää" kun voit sanoa suoraan vain palestiinalainen ja miksi et nimitä israelilaisia vaikkapa "koukkunokiksi" kun kerran olet lähtenyt tuolle rasististen heittojen linjalle?

Taidat olla oikein kunnon rasisti ja minulla on sentään väitteelleni jotain perusteita, toisin kuin sinun antisemitisti-höpinöilläsi.

Isukki kirjoitti...

"Ehdottomasti olen. Laitan kaikki asuntoni valot palamaan. Asunnossani ei muuten ole yhtään energiansäästölamppua ja sain juuri uuden keittiön kattovalaisimen, jossa on yhteensä 300W valaisuatehoa."

Käytkö neljättä vai viidettä luokkaa? Saisiko sinusta leikkikaverin meidän pikku-Juusolle?

Iiro Laiho kirjoitti...

"ja sain juuri uuden keittiön kattovalaisimen, jossa on yhteensä 300W valaisuatehoa."
Aika järeä lamppu on. Oletetaan, että käytetään hehkulamppuja joiden hyötysuhde on 4 %.

P(sähköteho) = 300 W / 0,04 = 7500 W = 7,5 kW

Vai tarkoititko sittenkin ehkä 300 watin sähkötehoa?

Markus Jansson kirjoitti...

> Siteeraa se kohta jossa
> sanon, että vihaan
> juutalaisia ja ajattelen
> että he eivät saa
> puolustautua.

Et ole sanonut sitä ääneen, vaikka ajattelet täsmälleen niin. Olet kuin kommarit Neuvostoliiton aikana, kun moittivat Suomen puolustusvoimia militarismista, mutta jättivät sanomatta, että itärajan takana on moninverroin suurempi sotilasvoima. Arvostelet vastustajiasi, koettaen samalla luoda vaikutelmaa, että nämä eivät ole vastustajiasi tai ainakaan et ole toisen puolella etkä ketään vastaan. Kavalaa ja raukkamaista.

Voisit toki kertoa, miten sinusta asiassa pitäisi edetä tuolla Israelin suunnalla?


> Jos et kerran ole
> rasisti niin miksi
> sitten käytät nimityksiä
> kuten "rättipää" kun
> voit sanoa suoraan vain
> palestiinalainen

No eikö niillä ole rätti päässä? Onko jääkiekon pelaajaa loukkaavaa tai väärää kutsua kypäräpääksi? Minä voin sanoa ketä tahansa miksi tahansa, sitä kutsutaan sananvapaudeksi, oletko kuullut sellaisesta?


> ja miksi et nimitä
> israelilaisia vaikkapa
> "koukkunokiksi"

Sopiiko "jutku" paremmin? Voin jatkossa toki sitäkin käyttää. Mieluummin nimittelen toki niitä, jotka nimittelyä ansaitsevat, kuten juurikin nuo rättipääterroristit.

Markus Jansson kirjoitti...

> Vai tarkoititko sittenkin
> ehkä 300 watin sähkötehoa?

LOL. Joo, tarkoitin.