5. maaliskuuta 2009

Naisiin kohdistuva väkivalta - entäs miehet?

Amnesty on nyt naistenpäivän lähestyessä ryhtynyt taas kampanjoimaan naisiin kohdistuvan väkivallan vastustamiseksi. Jostain syystä minun sympatiani eivät herää. Miksiköhän?

Voisiko se johtua siitä, että suurinosa väkivallan uhreista, itse asiassa yli 2/3, on miehiä? Miksei Amnesty kampanjoi miehiin kohdistuneen väkivallan vastustamiseksi? Miksei Amnesty kampanjoi miehiin liittyvän syrjinnän, kuten asevelvollisuuden, vastustamiseksi?

Zacharis Haaparinne kirjoittaa hyvin asiaan liittyen:

Amnesty ei myöskään puhu vain naisten kokemasta parisuhde- tai lähisuhdeväkivallasta, vaan näiden kokemasta väkivallasta ja kuolemista yleensä. Otetaanpa siis vähän faktoja peliin: 73% rasististen rikosten uhreista on miehiä (5), valtaosa konflikteissa kuolevista on miehiä, henkirikosten uhreista 71% on miehiä (6) ja miehet tekevät noin 80% itsemurhista (7).

Miksei näihin puututa? Kyse on niinkin alkeellisesta ja epätasa-arvoisesta ajatuksesta, joka tässä yhteiskunnassa vallitsee, että kun nainen kokee väkivaltaa, on kyseessä yhteiskunnallinen tasa-arvo-ongelma, mutta kun mies kokee samaa, on se miehen henkilökohtainen ongelma, joka johtuu siitä, että väkivalta on osa miesten alkeellista olemusta. Eikä Amnestyn Joku raja!-kampanja, jonka osa tämä kannanotto ilmeisesti on, ole juurikaan sivistyneempi tai valistuneempi perusajatukseltaan.

Amnesty on myös esittänyt, ettei se voi puuttua kaikkeen kerralla ja sen takia puuttuu naisten kokemaan väkivaltaan. Tämä ajattelutapa on kuvaava: naisten ongelma priorisoidaan miesten ongelmaa tärkeämmäksi, vaikka miehet kärsivät prosentuaalisesti ja faktisesti enemmän. Joku voisi johtaa tästä päätelmän, että Amnestyn mielestä naiset ovat miehiä arvokkaampia.

Koska muuten Suomeenkin saadaan miesten päivä? Esimerkiksi Venäjällä miesten päivä on 23.2. Jokainen voisi taas kerran hieman ajatella näitä asioita.

11 kommenttia:

 1. Miehet pieksevät miehiä, miehet pieksevät naisia. Naiset ovat väkivaltatilastoissa tekijänä niin pieni vähemmistö, että on hieman tyttömäistä itkeä "miesten saamasta vähemmästä huomiosta".

  Väkivallan uhreille yleisesti on oma päivänsä monessa maassa, haluatko vielä erikseen henkilökohtaisen liputuspäivän?

  VastaaPoista
 2. Perheväkivallassa miehet ovat uhreina 40% törkeistä pahoinpitelyistä, tekijänä naiset. Ainakin vuonna 2003 miehiä hoidettiin sairaaloissa perheväkivallan seurauksena törkeän pahoinpitelyn vuoksi useammin kuin naisia. Lisäksi suurinosa lasten pahoinpitelyistä ja tapoista on niin ikään naisten tekemiä.

  En kyllä tajua, miksi puhut ylipäätään tekijöistä, kun puhe oli UHREISTA. UHREISTA. Amnesty kampanjoi nimenomaan naisiin KOHDISTUVAA väkivaltaa vastaan, ei toisen sukupuolen väkivaltaisuutta vastaan. Tosiasia on, että eniten väkivaltaa KOHDISTUU miehiin. Huomattavasti enemmän miehet ovat väkivallan KOHTEENA eli UHREINA kuin naiset. Tämä ei Amnestyä pätkääkään kiinnosta.

  Sinusta ja Amnestyn mielestä siis mies ei voi olla väkivallan UHRI. Jos nainen saa turpaansa, hän on viaton uhriparka, joka tarvitsee sympatiaa. Jos mies saa turpaansa, hän ei ole uhri vaan ilmeisesti syyllinen, kun ei ollut tarpeeksi vahva vetämään toista turpaan, joten sietääkin saada itse turpaansa (hassua, mun käsittääkseni aina pahoinpitelyssä toinen, se heikompi saa turpaansa ja toinen, se vahvempi on se pahoinpitelijä täysin pahoinpitelijöiden ja uhrien sukupuolikoostumuksesta riippumatta).

  On se hupaisaa, ettei teitä femakoiden ja demarien nuoleskelijoita edelleenkään yhtään huolestuta se tasa-arvo-ongelma, että vain miehet ovat asevelvollisia ja vain miehet voidaan pakottaa valtion puolesta tappamaan toisia ihmisiä (miehiä). Justjust.

  Vittu teillä femakoiden nuoleskelijoilla ei ole todellakaan pienintäkään logiikan häivää.

  VastaaPoista
 3. Pahoinpitelyssä on epäolennaista, kumpi osapuoli on vahvempi. Nainen voi pahoinpidellä itseään vahvemman miehen. Yleensä mies ei edes lyö takaisin, kun nainen käy miehen kimppuun. Naisten tekemiä pahoinpitelyitä ei siis voi vähätellä sillä tekosyyllä, että naiset ovat keskimäärin heikompia kuin miehet.

  VastaaPoista
 4. "Perheväkivallassa miehet ovat uhreina 40% törkeistä pahoinpitelyistä, tekijänä naiset."

  Täytyy mies olla aika nössö, jos nainen hakkaa hänet. Tässä tapauksessa mun mielestä vika on miehessä, ei naisessa, jos ei pysty pitämään puolia naista vastaan.

  VastaaPoista
 5. Jätkä puhuu asiaa! Suomen nössömiehet on pahemman kerran aivopesty feministien yhteiskuntahypnoosilla. Miehiä sorretaan jo koulujärjestelmästä lähtien puhumattakaan armeijasta ja muista epäoikeudenmukaisuuksista. Pahimmat murrosiänmyrskyt sattuu miehillä just jatko-opintojen valintavaiheeseen yhdeksännellä luokalla. Ns. tasa-arvossa on Suomessa vielä paljon tekemistä.
  -Pena-

  VastaaPoista
 6. > vika on miehessä, ei
  > naisessa, jos ei pysty
  > pitämään puolia naista
  > vastaan.

  Ja jos mies pitää puoliaan, hän on vaimonhakkaaja, väkivaltainen paska, jne. Just.

  VastaaPoista
 7. Sam sanoi...
  Täytyy mies olla aika nössö, jos nainen hakkaa hänet. Tässä tapauksessa mun mielestä vika on miehessä, ei naisessa, jos ei pysty pitämään puolia naista vastaan.

  Naisten käyttäytyessä väkivaltaisesti miehiä kohtaan monet miehet kerta kaikkiaan kieltäytyvät lyömästä takaisin nimenomaan siksi, että nainen on niin paljon heikompi.

  Eihän vanhempikaan lyö uhmaikäistä lasta, joka suutuspäissään lyö isäänsä tai äitiään.

  Nämä takaisinlyömisestä pidättäytyvät miehet siis pitävät naisia ikään kuin lapsen tasoisina.

  VastaaPoista
 8. Minä olen ainakin mies joka ikinen päivä. Mulle sopii aivan hyvin jos naiset pitävät itseään naisellisimpina yhtenä päivänä vuodessa.

  VastaaPoista
 9. Jälleen rautaa Markus Jansson:lta! Juuri näihin ongelmiin pitää pureutua. Jos tyttö/nainen lyö sinua olet nössö, jos lyöt takaisin olet raukkapaska tyttöjen/naisten hakkaaja.

  VastaaPoista
 10. http://mulukku.blogspot.com/2009/03/puolin-ja-toisin.html

  5. maaliskuuta 2009
  Puolin ja toisin

  Jos nainen masturboi, hän on tietoinen ja varma seksuaalisuudestaan, ennakkoluuloton, rohkea ja hänen itsetuntonsa on kunnossa. Jos mies masturboi, hän on säälittävä runkkari.

  Jos nainen puristaa miestä pepusta, hän on estoton, rohkea, ennakkoluuloton, tuntee seksuaaliset halunsa ja on muutenkin vilpitön. Jos mies puristaa naista pepusta, hän on iljettävä perverssi ja tekee seksuaalista häirintää.

  Jos mies on lihava, niin se on hieno juttu, koska alle satakiloiset punnitaan neuvolassa. Jos nainen on lihava, niin hän on ruma valas. Jos mies on hoikka, hän on kynäniska jonka tuuli vie. Jos nainen on hoikka, hän on kaunis.

  Jos mies katsoo naisen rintoja, hän on perverssi tiirailija. Jos mies ei katso naisen rintoja, hän on epäilemättä homo.

  Jos halaat omaa lastasi, se on insestiä. Jos halaat jonkun toisen lasta, olet pedofiili.

  Jos valkoinen mies lyö mustaa, se on törkeä rasistinen teko, joka tapahtuu kohteen ihonvärin takia. Jos musta mies lyö valkoista, niin saipahan rasisti ansionsa mukaan. Tämä aina näin, olipa tappelun aloittaja kumpi tahansa ja alkuperäinen syy mikä tahansa.

  Jos joku kristitty lainaa Raamattua, se on ehdoton ja täydellinen totuus ja otettava sanasta sanaan. Jos joku muu lainaa raamatunkohdan, se on vain vertauskuva tai Raamatun ajan oloihin ja kulttuuriin liittyvä asia.

  Jos joku Helsingin ulkopuolella asuva tuntee kotiseuturakkautta, hänellä on hieno asenne, joka on kunnioitettavaa. Jos helsinkiläinen tuntee kotiseuturakkautta, hän on ylpeä nokkapysty mulkku.

  Tasan ei käy onnen lahjat.

  VastaaPoista
 11. Yli puolet parisuhdeväkivallan uhreista näyttää olevan miehiä. THL viittaa vuonna 2005 tehtyyn "selvitykseen" lähdettä mainitsematta.

  Nykyään Suomessa miehistä 5,6 % ja naisista 4,3 % on kokenut parisuhdeväkivaltaa tuoreimman vuoden aikana. Joskus ennen tilanne on voinut olla toinen, koska koko elämää koskevissa kyselyissä luvut ovat tasaisemmat. Pelkoa kotona tapahtuvaa väkivaltaa kohtaan tuntee miehistä 4 % ja naisista 2 %. Nämä luvut ovat Oikeuspoliittiselta tutkimuslaitokselta, jota pidetään luotettavimpana lähteenä.

  Poliisitilastot eivät ole luotettavia, koska tutkimusten mukaan naiset ilmoittavat kohtaamastaan väkivallasta 3 - 14 kertaa useammin kuin miehet. Puolisonsa väkivallan kohteeksi joutuneet miehet kertovat, että apua on vaikea saada, koska viranomaiset eivät suhtaudu asiaan vakavasti.

  Silti niidenkin mukaan suurin osa kokonaisväkivallasta kohdistuu miehiin muttei suurin osa parisuhdeväkivallasta. Melkein tappavasta ja muusta törkeästa väkivallasta ilmoittamiskynnysten ero on luonnollisesti pienempi, joten poliisitilastoissakin nuo luvut ovat tasaisempia: vuonna 2008 perheessä törkeän pahoinpitelyn tai henkirikoksen yrityksen kohteeksi joutui 116 miestä ja 111 naista.

  Naiset lyövät useammin ja aloittavat väkivallan useammin, miehet useammin pitävät kiinni.

  Nuorissa ikäluokissa väkivaltainen osapuoli on yleensä nainen sekä Suomessa että Yhdysvalloissa.

  Optulan mukaan "kyselytutkimusten tulokset eivät tue oletusta parisuhdeväkivallan sukupuolittuneesta luonteesta – – Toiseksi sukupuolittuneen väkivaltatyön lähtökohta, jonka mukaan parisuhdeväkivallan syynä on miehinen vallankäyttö, aliarvioi karkeasti muiden — tutkimustiedon valossa huomattavasti keskeisempien — tekijöiden merkityksen ja pahimmassa tapauksessa sivuuttaa ne käytännön työssä"
  http://liberalismi.net/wiki/Parisuhdev%C3%A4kivalta

  VastaaPoista