17. helmikuuta 2009

Suomenruotsalaista kaksinaismoralismia

Hauskaa lukea Iltalehdestä, miten Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen kauniisti sanottuna kuittaili RKP:n Astrid Thorsille, kun käsiteltiin uutta ulkomaalaislakia. Oinonen lainasi Huvfudsa...Hufvud...Hudfud...jossain hurrilehdessä vuonna 1940 ollutta artikkelia. Artikkelissa kerrotaan suomenruotsalaisten suhtautumisesta Karjalan evakoihin, joita asutettiin myös suomenruotsalaisiin kuntiin. Artikkelista käy mielestäni oikein hyvin ilmi suomenruotsalaisten kaksinaismoralismi, jota Astrid Thors kavereineen yhä harrastaa.

"Yli 30 vuoden aikana ovat suomalaiset jyrsineet pala palalta meidän ruotsalaista maatamme ja kaikenlaisilla metkuilla saaneet suomalaisia kouluja seuduille, minne niitä ei tarvittaisi, ja kaikki tämä heidän suomalaistumisliittojensa johdon alaisina. Mutta nyt se on lopussa. Nyt seisomme yhtenä miehenä, kun uhataan pirstoa se, minkä me vuosisatojen kuluessa olemme rakentaneet. Se on pyhää maata meille. Sitä ei anneta muukalaisille, sillä he ovat meille muukalaisia eli karjalaisia. Emmehän edes ymmärrä heidän kieltään. Ja me olemme saaneet tarpeeksemme kaikista niistä laiskiaisista, joita meidän on ollut pakko pitää ja ravita viime talvesta alkaen, heidän tekemättä puolestaan pienintäkään hyötyä."

Nykyään RKP ja suomenruotsalaiset ylipäätään puhuvat kuitenkin siitä, miten vähemmistöjä pitää kunnioittaa niin Suomessa kuin muuallakin, sekä miten Suomea pitää ehdointahdoin ajaa monikulttuuriseen helvettiin asuttamalla tänne luku- ja kirjoitustaidottomia, työhaluttomia rikollisia Afrikan sarvesta. Näin siis siitä huolimatta, että jo Suojelupoliisikin varoittaa, että Suomi ei kohta pysty enää ehkäisemään maahanmuuttoon liittyviä ongelmia...ongelmia, jotka esimerkiksi Ruotsissa ovat jo arkipäivää.

Vaikkapa Ahvenanmaa on hyvä ottaa tarkasteluun. Ahvenanmaalla on suomea puhuvia suhteessa väestömäärään, kuin mitä Suomessa on ruotsia puhuvia suhteessa väestömäärään. Miksei Suomi ole Ahvenanmaan toinen virallinen kieli, mutta Ruotsi on Suomen toinen virallinen kieli? Entäpä, osaako joku sanoa, montako somalia asustelee Ahvenanmaalla ja miten monta raiskausta per nuppi he saavat aikaiseksi verrattuna Ahvenanmaalaisiin?

Jos Ahvenanmaa on huono esimerkki, niin voidaan toki siirtyä tarkastelemaan muita kuntia, joissa on vahva suomenruotsalainen edustus. Montako kulttuuriamme rikastuttavaa maahanmuuttajaa on Korsnäsissä, Närpiössä, Luodossa, Mustasaaressa, Tammisaaressa ja Pietarsaaressa? Nämä ovat kaikki huomattavan suomenruotsalaisenemmistöisiä kuntia, joissa RKP:lla on käytännössä täysi valta.

Jos monikulttuurisuus on rikkaus, tuo vaurautta ja kaikkea mannaa, sekä Suomessa olevien maahanmuutajien ongelmat johtuvat ensi sijassa kantasuomalaisten kyvyttömyydestä suvaita ja kotouttaa, niin minulla on oikein hyvä ehdotus Astrid Thorsille ja muille RKP:n ihmisille:

Aloitetaan määrätietoisesti sijoittaa maahanmuuttajia runsain joukoin suomenruotsalaisiin kuntiin. Näissä kunnissa RKP:n kaltainen ymmärtäväinen, oikeassa kaikissa maahanmuuttoasioissa oleva puolue on nimittäin miltei diktaattorin asemassa. Suomenruotsalaiset voivat näyttää sitten meille pölhöille kantasuomalaisille mallia siitä, miten maahanmuuttajat integroidaan ja laitetaan takomaan mannaa Suomelle.

Jos maahanmuutto on rikkaus ja tulijat tarvitsemiamme moniosaajia, jotka edesauttavat taloudemme kehitystäkin, niin mikäpä sen mukavampaa suomenruotsalaisille kunnille. Ne alkavat kukoistaa entistä paremmin. Hyvinvointi lisääntyy, rikollisuus vähenee ja talous kukoistaa. Mikä voisikaan olla parempaa, varsinkin kun he saisivat kaiken tämän vilpittömänä lahjana meiltä ummikkosuomalaisilta?

Ehdotankin, että kokeilu aloitetaan Ahvenanmaasta, jonne voidaan aluksi laivata vaikka parisentuhatta somalia. Kokeilua voidaan sitten jatkaa vaikkapa sijoittamalla albaaneja, iranilaisia, irakilaisia, turkkilaisia jne. sitten näihin muihin RKP:n suvereenisti hallitsemiin kuntiin. Varmuuden vuoksi kannattaisi ehkä kuitenkin sulkea näiden kuntien rajat. Sitten voisimme 20v kuluttua katsoa, mitä on saatu aikaan ja verrata, miten hyvin RKP on onnistunut maahanmuuttajien kohdalla siinä, missä mikään eurooppalainen valtio ei ole onnistunut, mutta mitä RKP yrittää koko Suomen kohdalla joka tapauksessa tehdä.

Eikö tämä ole hyvä ajatus?

Ei luulisi ainakaan RKP:llä ja suomenruotsalaisilla olevan mitään sitä vastaan, että saavat kaiken sen mannan mitä maahanmuutto heidän mukaansa Suomelle tuo, samalla voivat sitten näpäyttää meitä kantasuomalaisia hölmöjä näyttämällä, miten tuo maahanmuuttajien kotouttaminen tehdään oikein.

Vai kuinka?

23 kommenttia:

 1. "Miten Suomea pitää ehdointahdoin ajaa monikulttuuriseen helvettiin asuttamalla tänne luku- ja kirjoitustaidottomia, työhaluttomia rikollisia Afrikan sarvesta."
  Eli kaikki somalit ovat mielestäsi työhaluttomia joukkoraiskaajia?

  "jossain hurrilehdessä vuonna 1940 ollutta artikkelia."
  Eli 69 vuotta sitten julkaistu lehti on Pentti Oinosen ja sinun mielestäsi paras indikaattori RKP:n nykylinjaan?

  "Kokeilua voidaan sitten jatkaa vaikkapa sijoittamalla albaaneja, iranilaisia, irakilaisia, turkkilaisia jne."
  Kun rinnastat nuo ihmisryhmät tässä somaleihin, niin ovatko hekin työhaluttomia joukkoraiskaajia?

  Maahanmuuton vaihtoehtoja on varmasti useita. Mikä olisi mielestäsi paras vaihtoehto ihmiselle, joka on jättänyt kotimaansa siksi, että siellä on valtavat öljyvarannot ja siksi sitä pommitetaan kuin siellä olisi jokin vialla?

  VastaaPoista
 2. Mahtava idea. Kannatetaan.

  VastaaPoista
 3. Hieman tuossa suomenruotsalaisia mollataan aiheetta. Oravaisten vastaanottokeskus sijaitsee ruotsinkielisellä Pohjanmaalla eli RKP:n tärkeimmällä tukialueella.

  Lisäksi sen sivupiste avataan lähiaikoina Pietarsaareen.

  Varsinaisia maahanmuuttajia löytyy myös Pietarsaaresta. Yhtenä tarkoituksena on opettaa heille ruotsin kieltä.

  VastaaPoista
 4. Erittäin asiallinen kirjoitus!

  VastaaPoista
 5. Närpestähän on hehkutettu oikein monikulttuurisuuden helmenä kun on saatu kurkunpoimijoita.

  VastaaPoista
 6. Aivan loistava huomio, Markus. Ja eikös RKP:n tavoitteenakin ole ollut tehdä mamuista myös kaksikielisiä ärkoopeeläisiä? Tämähän tarjoaa hienon mahdollisuuden ruåtsinvääntäjille kasvattaa vähemmistöään.

  VastaaPoista
 7. > Eli kaikki somalit ovat mielestäsi
  > työhaluttomia joukkoraiskaajia?

  Sanoinko noin? En. Oletko idiootti? Olet.
  Somaleista 9% käy töissä ja raiskaustilastoissa per nuppi he esiintyvät oliko nyt 100-kertaisesti edustettuna, jokainen voi tehdä tästä omat johtopäätöksensä.


  > Eli 69 vuotta sitten julkaistu lehti on
  > Pentti Oinosen ja sinun mielestäsi paras
  > indikaattori RKP:n nykylinjaan?

  Sanoinko noin? En. Oletko idiootti? Olet.


  > Kun rinnastat nuo ihmisryhmät tässä
  > somaleihin, niin ovatko hekin työhaluttomia
  > joukkoraiskaajia?

  Ks. edellä, samat tilastojen osoittamat faktat pätevät näihinkin ihmisryhmiin, vaikkain erisuuruisina.


  > Mikä olisi mielestäsi paras vaihtoehto
  > ihmiselle,

  EVVK. Maailma on täynnä rikollisia ja laiskureita. Ei ole meidän ongelmamme ottaa heitä tänne pahojaan tekemään ja rahojamme tuhlaamaan. Näistä on juurikin kysymys. Kunnolliset, työtä tekevät ja rauhallisesti elelevät ihmiset ovat tietysti tervetulleita.

  VastaaPoista
 8. ERINOMAINEN HUOMIO!
  Mitähän RKP asiasta tuumaisi?

  VastaaPoista
 9. Esittämääsi näkökulmaa on syytä pitää keskustelussa. Tässä toteutetutuisi Vanhanen-Thors linjaan sopiva suomen monikulttuuristaminen ja myös alueellistaminen. Kuulopuheiden mukaan monet maahantulijat ovat merimiesten poikasia Afrikan edustalta joten kalastus ja navigointitoiminta lienee verissä. Rannikkoseudulla tämä on parasta rikkautta. Ruotsin kieli olisi muutenkin parempi kieli opettaa ensimmäisenä vieraana kielenä juuri eurooppaan saapuneelle, sillä työmahdollisuudet paranisivat huomattavasti kun naapurin kuningaskuntien kieli olisi heti hallussa. Haluamme toki maksimoida voimavaramme, emmekä siksi opeta vähäistä suomea ollenkaan turisteille vaan suoraan arvokkaampaa ja puhutumpaa ruotsin kieltä.

  VastaaPoista
 10. Asia on 69 vuotta vanha ja suoraan mietittynä yhtä paikkaansa pitävä, kuin saksalaiset olisivat natseja, koska tällöin lehdet ylistivät aatetta.

  Toisin kuin saksalaiset ja RKP, jälkeen mainittu ei ole juurikaan muuttanut ideologiaansa 69 vuodessa. Saksalaiset lopettivat natsimerkein koristettujen ansiomitaleiden jakamisen, mutta RKP edelleen jakaa omia mitaleitansa, rasistisista mielipiteistä tunnetun miehen nimellä varustettuna. Saksassa vastaavanlainen toiminta olisi ennen kuulumatonta ja saattaisipa olla jopa rikoskin.

  Tosin unohtuihan muutamassa kaupungissa Aatulle kunniahenkilön titteli lähes näihin päviin asti, mutta kyllähän ne vihdoin korjattiin, kun asia taas muistettiin julkisesti. Freudenthal-mitaleiden tuskin muistetaan korjata taustasta johtuen, sillä uutisoidaanhan niistä valtamediassa kunniamainintoina.

  Edesottamukset eivät myöskään ole parhaimpia todisteita RKP:n asenteiden muuttumisesta, sillä ihan tällä vuosituhannella saimme lukea jopa uutisista, että porvoolaisessa ruotsinkielisessä koulussa oli kielletty oppilaita puhumasta suomea välitunneilla. Kielletty puhumasta maan eniten käytettyä kieltä.

  Tilanteen voisi ehkä jotenkuten vielä ymmärtää, jos se olisi tapahtunut Ruotsissa ja kyse olisi kotouttamisesta. Tokihan siellä näin tehdäänkin, mutta ei kotouttamisesta, vaan vastenmielisyydestä johtuen. En kuitenkaan pidä sitä niin tuomittavana ja käytännöllehän voisi olla täälläkin käyttöa. Onhan se käytössä sivistyneessä mallikansakunnassa, josta meidän on koko ikämme kannustettu ottamaan mallia. Miksei siis ei oteta tästä mallia, kun niin tarmokkaasti mallin ottamiseen on kannustettu?

  Noh, en minä nyt ihan näin katkera sentään ole. Edellisen kappaleen loppu oli enemmän satiiria kuin järkkymätöntä mielipidettäni. Pistää kuitenkin ajattelemaan, että onko nykymenossakaan mitään järkeä, kun Ruotsin puolella asialle viitataan kintaalla avoimesti, eikä sille löydy kovin kummoista paheksuntaa. Tällä puolen rajaa jos aiot sijoittaa puolillaan olevan ruotsinkielisen koulun samaan rakennukseen suomenkielisen koulun kanssa, niin siitä tulee rasismisyytökset ynnä muut, vaikka opettajat ja omat tunnit säilyisivät entiseen malliin. Edellinen esimerkki on Helsingistä, aivan viime vuodelta.


  S.Y

  VastaaPoista
 11. Pyydän blogin ylläpitäjää poistamaan tai jättämään hyväksymättä edellisen, pitkän viestini "Asia on 69 vuotta vanha...". Se oli sen verran yleinen kannanotto asiaan, ettei se oikeen sopinut blogin kommentoitiin ja päätinkin tehdä siitä jalostetumman blogimerkinnän alkulimassa polskivaan blogiini.

  Vanhoista tavoista on vaikea päästä eroon. Olen kommentoinut niin paljon asioita pitkälti, että ajattelin pistää blogin pystyyn, mutta edelleen menee blogimaisia juttuja automaattisesti kommentoinneiksi. Menee matskua hukkaan sattumanvaraisesti ympäri nettiä.

  Ei ole tosin tarkoitus mainostaa blogiani, joten tämänkin voi jättää julkaisematta, jos niin tahtoo. Sähköpostilla en ota yhteyttä, ainakaan kunnes olen päättänyt, tahdonko muiden pystyvän liittämään blogin henkilööni. Osaltaan se on kannanotto niitä vastaan, jotka haluavat sananvapausperiaatteen vastaisesti lopettaa anonyymin kirjoittelun ja toisaalta jotkut suvaitsevaiset suvaitsevat kriittistä kirjoittelua epämieluisilla henkilöön kohdistuvilla seurauksilla.

  http://kehittyva.wordpress.com

  VastaaPoista
 12. Korjataan pieni asiavirhe kirjoituksessasi. Pietarsaari eli Jakobstad on tätänykyä pikkukaupungiksi varsin monikulttuurinen onnela sekin. Lisäksi sinne perustettiin myös vastaanottokeskuksen haarakonttori. Joten SFP on tehnyt työnsä erinomaisen hyvin omaksi ilokseen ja veronmaksajan kauhuksi, demareiden toimiessa siellä myötäjuoksijoina.

  VastaaPoista
 13. Huh, mitä kielen käyttöä. "EVVK" yms...

  Oletko keskenkasvuinen? Olet.

  VastaaPoista
 14. Astrid Thors ja tuon 70-vuotta sitten kirjoitetun jutun kirjoittaja on siis sama asia kuin kaikki suomenruotsalaiset? Ei tietenkään ole, vaan eihän tässä itkunsekaisessa blogissa tosiasioista ole ennenkään välitetty.

  Mistä ihmeestä olet saanut päähäsi, että yleinen suomenruotsalainen mielipide on, että Suomeen on saatava pakolaisia?

  VastaaPoista
 15. > Pietarsaari eli Jakobstad on tätänykyä
  > pikkukaupungiksi varsin monikulttuurinen onnela
  > sekin. Lisäksi sinne perustettiin myös
  > vastaanottokeskuksen haarakonttori.

  Montako somalia? Vastaanottokeskuksessa maahanmuuttajat pysyvät sisällä, eivät kaupungissa riehumassa.

  VastaaPoista
 16. > Astrid Thors ja tuon 70-vuotta sitten
  > kirjoitetun jutun kirjoittaja on siis sama asia
  > kuin kaikki suomenruotsalaiset?

  Kaikki kansallismieliset ja saksalaiset ovat sama asia kuin natsit Saksassa, joten miksei tämä sama logiikka toimi toiseen suuntaan?

  VastaaPoista
 17. Ei mikään käsittääkseni estä vastaanottokeskuksessa oleskelevaa turvapaikanhakijaa liikkumasta myös kaupungilla. Jotain pari vuotta sitten asiasta nostettiin meteli, kun sotaa, sairauksia ja kärsimyksiä paenneiden ihmisten ensisijainen huoli oli vankilamaisuus.

  Onhan näitä Helsingin keskustaan sijoitettuja vastaanottokeskuksia perusteltu sillä, että ne ovat lähellä viranomaisia, joiden kanssa täytyy asioida. Saapa vielä sen päälle kulttuuriruokiakin ostettua kaupungilta, toisin kuin Syvälammen vastaanottokeskuksessa, josta on afrikkalaisittain 20 km (täkäläisittäin tutummassa metrisessä järjestelmässä 2 km) kaupunkiin.

  Noista ei kyllä sitten tiedä, mistä tulleita niihin pistetään. Eräästä kuvasta päätellen ainakin osa Pietarsaaren uudisasukkaista on somaleita.

  VastaaPoista
 18. Tere Markus!
  En tiedä Pietarsaaren tarkkaa ulkomaalaisvahvistusten määrää. Aiemmin sinne oli kertynyt lähinnä vietnamilaisia ja viime vuosina myös afrikkalaisia. Pietarsaaren vastaanottokeskus on aivan tavallinen kerrostalo.
  Ei mitenkään aidattu alue.
  Kokkola taas on ollut demari ja kepu vetoinen kaupunki, mutta on monikultturistanut itseään Pietarsaarta tehokkaammin jo 90-luvun alusta saakka. Tosin Kokkola on n.50000 asukkaan kaupunki ja Pietarsaari alle 20.000.
  Mutta monikulttuurisuus on aina rikkaus.

  VastaaPoista
 19. "Kaikki kansallismieliset ja saksalaiset ovat sama asia kuin natsit Saksassa, joten miksei tämä sama logiikka toimi toiseen suuntaan?"

  Mitä? Mitä ihmettä? En ole kirjoittanut mitään saksalaisista. Vai koetatko taas vaihtaa aihetta kun huomaat, että sinua fiksummat ovat osoittaneet heikot kohdat ininästäsi.

  VastaaPoista
 20. > En ole kirjoittanut mitään
  > saksalaisista.

  Et sinä, mutta koko mediakenttä ja poliitikot kyllä, kun puhutaan kansallismielisistä tai ylipäätään nykyisen ulkomaalaispolitiikan vastustajista. He ovat kaikki "natseja", "rasisteja" ja muuta vastaavaa ja heidät rinnastetaan heti natseihin ja siihen, mitä natsit ovat sanoneet ja tehneet. Hauskaa, ettei nykypäivän RKP:läisiä rinnasteta lainkaan siihen, mitä RKP on sanonut ja tehnyt aikaisemmin, mutta kansallismieliset rinnastetaan.

  VastaaPoista
 21. "Hauskaa, ettei nykypäivän RKP:läisiä rinnasteta lainkaan siihen, mitä RKP on sanonut ja tehnyt aikaisemmin, mutta kansallismieliset rinnastetaan."

  Hieman eri asia. Kansallismielisillä on selkeämmin jokin ideologia, kun RKP taas voi olla lähes mitä tahansa maan ja taivaan väliltä sen jäsenistä riippuen. Tietysti sen pitää jossain määrin ajaa suomenruotsalaisten etuja, mutta mitään muuta selkeää ideologista tavoitetta sillä ei ole

  VastaaPoista
 22. > Tietysti sen pitää jossain määrin ajaa
  > suomenruotsalaisten etuja, mutta mitään muuta
  > selkeää ideologista tavoitetta sillä ei ole

  On sillä: Suomen ajaminen monikulttuuriseen helvettiin, pakkoruotsitus jne.

  VastaaPoista
 23. >> Tietysti sen pitää jossain määrin ajaa
  >> suomenruotsalaisten etuja, mutta mitään muuta
  >> selkeää ideologista tavoitetta sillä ei ole

  >On sillä: Suomen ajaminen monikulttuuriseen
  >helvettiin, pakkoruotsitus jne.

  Ensin mainittu ei kuulu ideologisesti RKP:lle, vaikka juuri tämänhetkiset poliitikot sitä kovasti ajavatkin

  VastaaPoista