1. helmikuuta 2009

Matti Vanhanen kusettaa taas äänestäjiä

YLEnanto kirjoittaa tänään seuraavaa:

Pääministeri Matti Vanhasen mukaan Suomi on ilman omaa syytään joutunut ultraliberaalien rahoitusmarkkinoiden uhriksi. Vanhanen vaati Radio Suomen pääministerin haastattelutunnilla, että jatkossa markkinoita on valvottava tiukemmin. "Koko kriisi alkoi rahoitusmarkkinoiden löperöstä toiminnasta lähinnä Yhdysvalloissa, mutta siihen osallistuivat myös monet eurooppalaiset pankit, Vanhanen sanoo."

Uskomatonta tuubaa, joka osoittaa, ettei Matti Vanhanen tiedä taaskaan yhtään mitään mistä puhuu. Nykyinen taloudellinen kriisi johtuu nimenomaan valtioiden sekaantumisesta rahoitusmarkkinoille, eli rahoitusmarkkinoiden liiasta säätelystä, ei mistään ultraliberalismista! Matti Vanhanen on jo tosin aikaisemminkin osoittanut, että hän vastustaa demokratiaa, joten jokainen voi tehdä tästäkin taas omat johtopäätöksensä...

Älkää pelastako rahoitusmarkkinoita, älkääkä varsinkaan verovaroillamme!

5 kommenttia:

 1. On nimenomaan tyypillistä, että markkinatalouden vastustajat syyttävät vapaata markkinataloutta nimenomaan valtiovallan interventioiden aiheuttamista ongelmista.

  Tämä on todella törkeää valehtelua tai aivan käsittämättömän syvää tyhmyyttä ja tietämättömyyttä.

  Tämä ei ole mielipidekysymys, vaan taloustieteellinen faktakysymys. Markkinatalouden vastustajat valehtelevat ihan konkreettisista faktoista.

  VastaaPoista
 2. > Markkinatalouden vastustajat
  > valehtelevat ihan
  > konkreettisista faktoista.

  Tähän muuten pätee toteamus, että se koira älähtää mihin kalikka kalahtaa...

  Kun markkinatalouden vastustajien jatkuvat säätely- ja ohjaustoimet menevät perseelleen, aletaan välittömästi syyttää vapaita markkinoita ja uusliberalismia ongelman aiheuttamisesta. Hassua, että samoja "vapaita markkinoita ja uusliberalismia" ei syytetä tai kehuta mistään silloin, kun taloudessa menee hyvin. Heti kun tulee ongelmia, kaivetaan tämä kortti esille ja vieritetään syyt sen niskaan.

  Tavalliset juntit ovat niin pihalla taloustieteen perusasioistakin ja koko termistöstä, että uskovat tietysti jotain Matti Vanhasen paskapuhetta ilman pienintäkään epäilystä. Kun kerran joku muka fiksu sanoo saman mitä muut muka fiksut sanovat, niin senhän on pakko olla totta - ajattelee rahvas...eikä osaa ajatella itsenäisesti, hakea tietoa tai käyttää logiikkaa yhtään pätkää.

  VastaaPoista
 3. Ennen sanottiin että Kepu pettää aina. Ajat ovat muuttuneet - Matti ei petä koskaan. Matin linja on matalalla ja vakaa. Aina kun se avaa suunsa, saavat myös kuulijat olla monttu auki.

  VastaaPoista
 4. No Markus hei, ei se nyt ihan niin yksinkertainen kaava ole. Kyllä tässä sopassa on muitakin kokkeja kuin valtiovallan säännöstelyt ja pakotteet.

  Se on kyllä totta, että vapaassa markkinataloudessa ei valtion pidä puuttua yritysten liiketoimiin kovin heppoisin perustein. Ei hyvässä eikä pahassa. Valtio (=veronmaksajat) ei ole velvollinen maksamaan minkäänlaisia tukia yrityksille. Ei kilpailukyvyn takaamisen, työllisyyden tai edes tallettajien säästöjen turvaamisen vuoksi. Jos pankki menee nurin huonosti hoidettujen liiketoimiensa takia, niin se on voi voi...mitäs läksit!

  Liikepankit toimikoon kuten parhaakseen katsovat. Samoin tallettajat/velalliset. Omat rahat, oma riski. Ei ole valtion vastuulla alkaa takuumieheksi liikepankeille/asiakkaille. Voitot realisoidaan, tappiot sosialisoidaan -periaate ei kuulu markkinatalouteen. Kysynnän- ja tarjonnan lait luovat kestävän ja terveen kilpailutilanteen joka kyllä karsii jyvät akanoista.

  VastaaPoista
 5. Muistakaa että Vanhanen on rikollisen Bilderberg Groupin sätkynukkeja. Vanhaselle on luvattu poliittista tukea ja tulevaisuutta olemalla uskollinen nimenomaan Bilderberg Groupille. Vanhasen on rikollinen ja maanpetturi!

  Herätkää! Tutkikaa näitä asioita!

  VastaaPoista