24. helmikuuta 2009

Mitä saa 57000 eurolla?

Liittyen tähän aikaisempaan blogikirjoitukseeni...
Tiedän, kuvat on häikäilemättömästi kopioitu Naurunappulasta ja/tai Riemurasiasta.

21 kommenttia:

 1. Kysyn ihan mielenkiinnosta yhden kysymyksen kun ilmeisesti fanitat ellilöitä yms. hörhöjä.

  Oletetaan, että joku ihminen on aivan aidosti vaarassa joutua tapetuksi, vangituksi, väkivallan uhriksi tai muuten vainotuksi kotimaassaan mielipiteidensä, uskontonsa, seksuaalisen suuntautumisen tai ihonvärinsä takia.

  Tuleeko meidän myöntää tuolle ihmiselle turvapaikka vai ei?

  VastaaPoista
 2. Häikäilemättömän huonoja vertauskuvia myös. Vähän sama kuin sanoisi, että "57000€:lla saisi kolme lähes uutta VW Golfia tai yhden rengassarjan F1-kilpailuun".

  Jos tuon 57000€ lähettäisi Somaliaan, mitä sillä saisi? Rahaa korruptiohallitsijoiden taskuun vai apua paikallisille? Miksi luulet, ettei Zimbabween anneta rahallista apua juuri lainkaan, vaan kaikki pitää viedä kalliisti perille itse?

  Edelliseen blogikommenttiisi viitaten: onko tuo "somaleista 9% on töissä" koko somaliväestön työllisyys? Entä työikäisten? Entä Suomessa yli 3 vuotta oleskelleiden somalien työikäisten työllisyysprosentti? Entä 5 vuotta ja mahdollisesti Suomen kansalaisuuden hankkineiden?

  Tilasto ei kerro mitään, ellei sen taustat ole auki ja toivon, että avaat niitä hieman.

  VastaaPoista
 3. Minkä summan itse viime vuonna muuten lahjoitit malarialääkkeitä tai koulutusta järjestäville organisaatioille kuten Unicef, kirkon ulkomaanapu tai Punainen Risti?

  Yhden somalin siis elättää vuoden täällä, jos jokainen suomalainen antaa yhden sentin. YHDEN SENTIN. Lisäksi, kun ottaa huomioon, että osa somaleista käy töissä, on suurin osa tuon ryhmän maahanmuuttokustannuksesta katettu, eikös? Sinun ei siis tarvitse omistasi antaa edes senttiä, vaan voit käyttää sen sentin teiden, sairaaloiden ja kirjastojen ylläpitoon.

  Länsimainen omaisuuden haaliminen on muutenkin kestämätöntä, mutta tällä "viisaudella" sait sen näyttämään entistä tyhmemmältä. Kiitos siitä.

  VastaaPoista
 4. > Tuleeko meidän myöntää tuolle ihmiselle
  > turvapaikka vai ei?

  Turvapaikka-käsite on turha. Ihminen voidaan vain yksinkertaisesti päästää maahan elämään. Ulkomaalaisia rikollisia ei pidä tietenkään maahan päästää, täysin riippumatta siitä, mistä ovat lähtöisin ja miksi.


  > Jos tuon 57000€ lähettäisi Somaliaan, mitä
  > sillä saisi?

  Lähetetään se enemmin Nepaliin tai rokotteisiin.


  > onko tuo "somaleista 9% on töissä" koko
  > somaliväestön työllisyys?

  Jep.


  > Minkä summan itse viime vuonna muuten
  > lahjoitit

  Maksan väkisin veroissa jo aivan liikaa kaikenlaisten loisten ja diktaattorien tukemiseen. Palataan tähän asiaan, kun veroprosentti on vaikkapa edes puolitettu.


  > osa somaleista käy töissä

  Joo, 9%. Hah.


  > Länsimainen omaisuuden haaliminen on
  > muutenkin kestämätöntä,

  Joojoojoo, annanko tilinumeroni, jotta voit lahjoittaa sinne kestämättömät rahasi? Käykö tämä, vai jauhatko vaan paskaa?

  VastaaPoista
 5. > onko tuo "somaleista 9% on töissä" koko
  > somaliväestön työllisyys?
  Jep"

  Eli käytät tietoisesti tilastoa, joka on täysin vertailukelvoton? Suomalaisista puolet käy töissä, mitä helvettiä ne puolet sitten lorvivat? Lisäksi maahanmuuttajien väestöpyramidi on terveempi ja lapsipainoitteisempi kuin Suomen kantaväestön, joten tuokaan ei ole suoraan vertailukelpoista.

  > Jos tuon 57000€ lähettäisi Somaliaan, mitä
  > sillä saisi?

  Lähetetään se enemmin Nepaliin tai rokotteisiin.

  Eli sotaa ja vainontaa pakeneva somali saa pärjätä omillaankin?

  Kiitän omasta puolestani siitä, että käyt töissä ja maksat osuutesi näiden turvapaikanhakijoiden kuluista. Se on hieno ele sinulta.

  VastaaPoista
 6. > Eli käytät tietoisesti tilastoa, joka on
  > täysin vertailukelvoton?

  Millä helvetin perusteella on täysin vertailukelvoton?


  > Suomalaisista puolet käy töissä, mitä
  > helvettiä ne puolet sitten lorvivat?

  Jos et tajua eroa 50% ja 9%:lla, niin en todellakaan voi auttaa. Vinkki: Se kertoo siitä, että toisessa populaatiossa jengiä lorvii helvetisti enemmän. HUOMATTAVASTI enemmän.


  > Lisäksi maahanmuuttajien väestöpyramidi on
  > terveempi ja lapsipainoitteisempi kuin Suomen
  > kantaväestön, joten tuokaan ei ole suoraan
  > vertailukelpoista.

  Sama väestöpyramidin terve rakenne varmaan selittää myös, miksi esimerkiksi somalit ovat n. 100 kertaisesti edustettuina raiskaustilastoissa per nuppi verrattuna suomalaisiin. Justjuu. Sehän selittää ja oikeuttaakin sen kaiken.


  > Eli sotaa ja vainontaa pakeneva somali saa
  > pärjätä omillaankin?

  Jos ja kun rötöstelee täälläkin, niin kyllä, tervemenoa vaikka saharaan. EVVK. Sinusta meidän pitää oikein verovaroilla tukea kriminaalien maahanmuuttoa Suomeen? Just.


  > Kiitän omasta puolestani siitä, että käyt
  > töissä ja maksat osuutesi näiden
  > turvapaikanhakijoiden kuluista. Se on hieno
  > ele sinulta.

  Onneksi ulkomaalaispolitiikka on järkeistymässä. Mm. Kokoomus on ottanut asiassa rohkeita askeleita. Toivottavasti tulevaisuudessa riittää rahkeita heittää kaikki nämä rötöstelevät loiset takaisin sinne mistä ovat tulleetkin.

  PS. Älä huoli, pyrin tekemään pimeitä töitä mahdollisimman paljon, jottei verottaja saa ryöstettyä kaikkia rahojani. Omalla alallani vaan pimeiden töiden tekeminen on aika hankalaa.

  VastaaPoista
 7. Kun kerran jätit vastaamatta niin kysytään nyt sitten uusiksi:

  Kysyn ihan mielenkiinnosta yhden kysymyksen kun ilmeisesti fanitat ellilöitä yms. hörhöjä.

  Oletetaan, että joku ihminen on aivan aidosti vaarassa joutua tapetuksi, vangituksi, väkivallan uhriksi tai muuten vainotuksi kotimaassaan mielipiteidensä, uskontonsa, seksuaalisen suuntautumisen tai ihonvärinsä takia.

  Tuleeko meidän päästää tuo ihminen maahan elämään vai ei?

  VastaaPoista
 8. (tilasto)"Millä helvetin perusteella on täysin vertailukelvoton?"
  Mikä osuus on alle 18-vuotiaita? Entä maassaoloajat? Kielitaidoton, työhalukas ja -innokas somali ei kovin helpolla töitä saa, ellei puhu kieltä. 1 vuosi Suomessa on hieman eri asia kuin 5.

  "Sama väestöpyramidin terve rakenne varmaan selittää myös, miksi esimerkiksi somalit ovat n. 100 kertaisesti edustettuina raiskaustilastoissa per nuppi verrattuna suomalaisiin."
  Päättely taitaa olla suurin vahvuutesi :)

  > Eli sotaa ja vainontaa pakeneva somali saa
  > pärjätä omillaankin?
  Jos ja kun rötöstelee täälläkin, niin kyllä, tervemenoa vaikka saharaan.

  Eli sotaa ja vainontaa pakeneva on automaattisesti rötöstelijä?

  Älä huoli, pyrin tekemään pimeitä töitä mahdollisimman paljon, jottei verottaja saa ryöstettyä kaikkia rahojani.
  Mikäs sen fiksumpaa kuin omalla nimellä asian huutelu. Pidä tuo linja, olet vahvoilla.

  VastaaPoista
 9. > Kun kerran jätit vastaamatta

  En jättänyt. Oletko aivan idiootti? Vastasin selvästi:
  Turvapaikka-käsite on turha. Ihminen voidaan vain yksinkertaisesti päästää maahan elämään. Ulkomaalaisia rikollisia ei pidä tietenkään maahan päästää, täysin riippumatta siitä, mistä ovat lähtöisin ja miksi.


  > työhalukas ja -innokas somali

  ...kas kun ei pääsiäispupu tai joulupukki... ;)


  > Päättely taitaa olla suurin
  > vahvuutesi :)

  Hienosti yrität kiertää sen tosiasian, että nämä moniosaajat tekevät per nuppi n. sata kertaa enemmän raiskauksia kuin suomalaiset. Sinusta näiden raiskaajien ottaminen ja elättäminen Suomessa on jotenkin helvetin hienoa ja hyvää ja tarpeellista. Miksi? Kerrohan.


  > Eli sotaa ja vainontaa pakeneva on
  > automaattisesti rötöstelijä?

  Ei tietenkään. En minä ole noin väittänyt. Olet idiootti.

  VastaaPoista
 10. "Ulkomaalaisia rikollisia ei pidä tietenkään maahan päästää, täysin riippumatta siitä, mistä ovat lähtöisin ja miksi."
  Vastustit kirjoituksessasi somalien pääsyä maahan, koska "se on niin kallista". Jos tarkoituksesi ei ole viestiä, että kaikki somalit ovat rötöstelijöitä, niin opettele vaikka kirjoittamaan asia selvästi :)

  Tilastoa et kommentoinut, eli on siis sinunkin mielestäsi kuitenkin vertailukelvoton? Rotupopulisteilla on lukuja vaikka muille jakaa, mutta kun ne kyseenalaistetaan, tulee syvä hiljaisuus.

  Jos vuonna 2007 700 raiskauksesta todettiin kuuden olleen somalin tekemiä, niin ei pidä katsoa tuota jakosuhdetta 6/700=0,8%, eikä sitä että 5000 somalista 6 (0,12%) osallistui tähän, vaan se, että suomalaisiin verrattuna tuo väkijoukko on 15 kertaa raiskaushaluisempaa barbaarikansaa. Just.

  VastaaPoista
 11. "En jättänyt. Oletko aivan idiootti? Vastasin selvästi:
  Turvapaikka-käsite on turha. Ihminen voidaan vain yksinkertaisesti päästää maahan elämään. Ulkomaalaisia rikollisia ei pidä tietenkään maahan päästää, täysin riippumatta siitä, mistä ovat lähtöisin ja miksi."

  Jätit. En ole idiootti mutta sinä olet. Sanelin tietyn skenaarion josta tulee pakolainen. Kysyin, että tulisiko niistä oloista tuleva pakolainen ottaa vastaan vai ei. Kyllä tai ei vastaus riittää. Ymmärrätkö? Vai väännetäänkö vielä rautalangasta? Vaikka tavuviivojen kanssa kenties?

  En ole kiinnostunut mistään "turvapaikka-käsitteet on turhia" mussutuksista. Kysyin yksinkertaisen kysymyksen johon voi vastata kyllä tai ei. Vaan vastaaminen moiseen taitaa olla kaltaisellesi juntille liian monimutkainen tehtävä.

  Vastaa jos vastaat, mutta älä ala enää mankumaan mistään turvapaikka-käsitteistä.

  VastaaPoista
 12. Kohtuu hauskaa tuo suvaitsevainen kiemurtelu. Kun somaloinen ryöstää tai raiskaa monikymmenkertaisesti, johtuu tämä muka siitä että niin suuri osa on nuoria, työikäisiä miehiä. Kun somalia ei maita työn tekeminen, johtuu taas se siitä kun niin pieni osa somaleista on työikäisiä.

  Nk. etnopositiivinen kriteeri. Minkä tahansa argumentin totuusarvo riippuu siitä onko asiasisältö myönteinen etnon kannalta, ei siitä onko se sopusoinnussa havaittavan todellisuuden kanssa.

  Nuorten somalimiesten osuus on karkeasti 1,5-kertainen suomalaisiin nähden jos tarkastellaan Somalian kansalaisia. Suomen kansalaisuuden saaneista osuus on huomattavasti pienempi koska lasten osuus on niin suuri. Suuntaan tai toiseen "terve" väestöpyramidi ei selitä työttömyyttä tai väkivaltaista rikollisuutta.

  Paljon todennäköisempi selitys lienee somaleille ominainen työhaluttomuus ja väkivaltaisuus. Jos olisi olemassa kokonaan somalien asuttama yhteiskunta, siellä olisi varmaankin jatkuva ryösteleminen ja taisteleminen päällä ilman merkittävää tuottavaa toimintaa. Ei mut hei, sellainenhan on olemassa!

  VastaaPoista
 13. > Jos tarkoituksesi ei ole viestiä, että kaikki
  > somalit ovat rötöstelijöitä, niin opettele
  > vaikka kirjoittamaan asia selvästi :)

  Jos tulkitset kirjoitukseni niin, niin opettele lukemaan ja ymmärtämään paremmin.


  > Tilastoa et kommentoinut

  Kommentoin. Etkö osaa lukea?


  > Sanelin tietyn skenaarion josta tulee
  > pakolainen. Kysyin, että tulisiko niistä
  > oloista tuleva pakolainen ottaa vastaan vai
  > ei. Kyllä tai ei vastaus riittää.
  > En ole kiinnostunut mistään "turvapaikka-
  > käsitteet on turhia" mussutuksista.

  Minua ei kiinnosta yhtään, mistä sinä olet tai et ole kiinnostunut. Vastasin jo sinulle, että kaikki, jotka ovat kunnolla ja valmiita tekemään töitä, ovat tervetulleita, täysin riippumatta siitä, mistä ovat peräisin ja miksi lähteneet.


  > Jos olisi olemassa kokonaan somalien asuttama
  > yhteiskunta

  No, tietyt alueet pääkaupunkiseudullakin ovat jo aika lähellä tuota. Suosittelen kaikille multikulturelli-intoilijoille tutustumiskäyntejä noihin paikkoihin. Mieluiten naispuolisille ja etenkin kesäaikaan. Voi avata silmiä.

  VastaaPoista
 14. "Minua ei kiinnosta yhtään, mistä sinä olet tai et ole kiinnostunut."

  Tunne on molemminpuolinen.

  "Vastasin jo sinulle, että kaikki, jotka ovat kunnolla ja valmiita tekemään töitä, ovat tervetulleita, täysin riippumatta siitä, mistä ovat peräisin ja miksi lähteneet."

  Vihdoin ja viimein.

  VastaaPoista
 15. "> Tilastoa et kommentoinut
  Kommentoin. Etkö osaa lukea?

  Sanoit, että se kattaa koko populaation, muttet aukaissut tilastoa. Pitkälti hyödytön ja vertailukelvoton tilasto, toisin sanoen.

  "Kun somalia ei maita työn tekeminen, johtuu taas se siitä kun niin pieni osa somaleista on työikäisiä."
  Enemmänkin yritän hakea tuota todellista työttömyysprosenttia, jossa on eroteltu maassa vietetty aika. Työikäinen, 8kk maassa ollut ei ole vielä täysin työkykyinen vajaiden kielitaitojensa takia. Harvassa maassa saa duunia, jos edes haastattelusta ei ymmärrä sanaakaan...

  "Nk. etnopositiivinen kriteeri. Minkä tahansa argumentin totuusarvo riippuu siitä onko asiasisältö myönteinen etnon kannalta, ei siitä onko se sopusoinnussa havaittavan todellisuuden kanssa."
  Kuten kirjoituksestani voi huomata, ei se toimi pelkästään yhteen suuntaan :)

  "Paljon todennäköisempi selitys lienee somaleille ominainen työhaluttomuus ja väkivaltaisuus."
  Tuosta sinulla on varmaan vahvaa tutkimusaineistoa? Lauseesi viittaa synnynnäisiin ominaisuuksiin ja ihminen ei etniseltä pohjaltaan synny tietynlaiseksi. Lapsi (ja aikuinen) kasvaa niin kuin hänen ympäristönsä häntä ohjaa. Somaliassa kelkka on kääntynyt joskus väärään suuntaan diktatuurin takia ja siellä se on todellista survival gamea pysyä hengissä ja kierre on tämä. Sama kuvio on pian Keniassa, Nigeriassa, Kambodzassa ja ties missä.

  VastaaPoista
 16. > Sanoit, että se kattaa koko populaation,
  > muttet aukaissut tilastoa.

  Et siis ymmärrä mistä puhutaan. Tai et halua ymmärtää. Tai et halua, että muut ymmärtäisivät, mistä puhutaan. Hah. Se, mistä puhutaan on, että somaleista vain 9% käy töissä. Miten tämä populaatio voi auttaa työvoimapulassa ja taloutemme kohentamista, kun huoltosuhde on 1-9? Ei mitenkään, vaan koko poppoo aiheuttaa vain helvetillisiä kustannuksia veronmaksajillemme. Tämä on se karu fakta, jota kaltaisesi multikultturellifanaatikot eivät halua tajuta.


  > Harvassa maassa saa duunia, jos edes
  > haastattelusta ei ymmärrä sanaakaan...

  Normaalit tervejärkiset ja työ- ja sopeutumishaluiset ihmiset oppivat paikallista kieltä vuodessa vähintään kohtuullisesti. Jos ei muutamassa vuodessakaan opi, se johtuu vain omista kyvyistä tai haluista oppia. Somalien kielitaito, kuten muidenkin moniosaajien, on yhä surkea, huolimatta vuosikausia maassamme loisimisestakin.


  > Tuosta sinulla on varmaan vahvaa
  > tutkimusaineistoa?

  Sinulle on jo esitetty, että somalit ovat huomattavan yliedustettuina esimerkiksi raiskauksissa ja toisaalta työttöminä. Tee omat johtopäätöksesi asiasta.

  VastaaPoista
 17. JANI
  "Minkä summan itse viime vuonna muuten lahjoitit malarialääkkeitä tai koulutusta järjestäville organisaatioille kuten Unicef, kirkon ulkomaanapu tai Punainen Risti?"

  Kirkon ulmaanavusta en tiedä kun Suomessa on tyhmä kirkkollisvero yrityksille. Mutta joo. Jotain olen pakostakin antanut vaikka olen eronnut kirkosta.
  Muihin en mitään.
  Mutta minä olen osallistunut World Community Grid:n joukko laskentaan yli 4000 työmäärällä, joten olen antanut osani malarian hoidolle (ja hiv ja ja ja).
  www.boinc.berkeley.edu/

  VastaaPoista
 18. "Oletetaan, että joku ihminen on aivan aidosti vaarassa joutua tapetuksi, vangituksi, väkivallan uhriksi tai muuten vainotuksi kotimaassaan mielipiteidensä, uskontonsa, seksuaalisen suuntautumisen tai ihonvärinsä takia."

  "Tuleeko meidän myöntää tuolle ihmiselle turvapaikka vai ei?"
  Minun mielestäni ei. Yli 7000 lasta on parempi rokottaa malariaa vastaan kuin myöntää vainotulle turvapaikka. Me emme voi auttaa kaikkia. Minua säälittää ne lapset enemmän.

  VastaaPoista
 19. "Jos et tajua eroa 50% ja 9%:lla, niin en todellakaan voi auttaa. Vinkki: Se kertoo siitä, että toisessa populaatiossa jengiä lorvii helvetisti enemmän. HUOMATTAVASTI enemmän."

  Hmm. Suomessa on nyt entistä enemmän työttömiä ja työttömien määrä senkun kasvaa.
  Tarkoittaako tämä että suureneva työttömyys johtuu lorvimisesta?
  No ehkä ei, mutta pointtina vain, että ei se työttömyys aina lorvimisesta ole kiinni.

  Eiköhän Somaliassakin olisi työtä tekeviä huomattavasti enemmän, jos olisi niitä yrityksiä tarjoamassa työpaikkoja josta maksetaan palkkaakin.

  PS. Harrille... Asiaa.
  Autetaan sinne paikanpäälle eikä rahtaamalla niitä Suomeen.

  VastaaPoista
 20. "Yhden somalin siis elättää vuoden täällä, jos jokainen suomalainen antaa yhden sentin. YHDEN SENTIN."

  Yhden sentin? Se on tarkalleen 1.14 senttiä velkaa/jokainen suomen kansalainen. Ja kun pakolaisia on vaikkapa 50 000 se tekee jo 700 (SEITSEMÄN SATAA EUROA!) vuodessa PUHTAANA käteen jokaiselta suomalaiselta, mukaan lukien vammaiset, eläkeläiset, vauvat, työttömät, ym! Käytä nyt hyvä ihminen järkeä! Mitä mielessäsi liikkuu?
  Ehdotankin että tänne otetaan vain yksi pakolainen kerrallaan jotta se summa on tosiaan sen sentin niinkuin sanoit.

  "Lisäksi, kun ottaa huomioon, että osa somaleista käy töissä, on suurin osa tuon ryhmän maahanmuuttokustannuksesta katettu, eikös?"

  Ei todellakaan! Jos niistä viisi prosenttia käy töissä ja sillä yritettäisiin kattaa verotuloilla suurin osa mamujen aiheuttamista kuluista niinkuin sanoit. Ja mamun veroprosentti olisi vaikka 35%. PITÄISI JOKAISEN NIISTÄ TIENATA 1 350 000 euroa kuukaudessa! Yli miljoona euroa!! Silkkaa hulluutta olettaa näin. En tunne ketään suomalaistakaan joka tienaisi näin paljon! Puhumattakaan että summa olisi työssäkäyvien mamujen keskipalkka! Nyt, pyydän että jatkossa mietit tarkemmin mitä sanot. Näitä lukee muutkin!

  VastaaPoista