2. huhtikuuta 2008

Hakkerit julkaisivat Saksan sisäministerin sormenjäljen

Juuri näin pitää tehdä, jotta teknokiimaset ja mitään tietoturvasta tajuavat poliitikotkin ymmärtävät ns. homman idean. Kyseinen ministeri on kannattanut vahvasti sormenjälkitunnistusta ja sormenjäljen lisäämistä passeihin. Tietoturvan parantamiseksi, tietysti. Yksityisyyden suojalla ja koko systeemin tietoturvattomuudella nyt ei ministerin mielestä ole merkitystä, jos kyseinen herra edes tajuaa näitä puolia asiasta.

Nyt hakkeriryhmä on siis ryhtynyt avoimesti levittämään kyseisen ministerin omaa sormenjälkeä erään lehden mukana. Lehden lukijat - ja toki muut jotka vastaavan sormenjäljet hankkivat, voivat vapaasti esiintyä kyseisenä ministerinä kaikkialla, jossa luotetaan sormenjälkitunnistukseen. Ehkä nyt ko. ministeri konkreettisesti ns. tajuaa pointin. Ehkä ei.

Se on joka tapauksessa jo havaittu, että järkipuhe ei poliitikkoihin tepsi. Ei tepsinyt nettisensuurilain, ei tepsinyt Lex-Karpelan, jne. jne. tapauksessakaan. Tarvitaan konkreettisia toimia, joilla viranomaiset ja poliitikot ITSE laitetaan uhreiksi ja väärinkäytön kohteiksi heidän kannattamillaan tai ajamillaan tavoilla. Vain siten nämä dinosaurukset voivat - tai oikeastaan joutuvat - pakostakin ymmärtämään, että heidän ajamansa asiat ja uudistukset ovat ns. perseestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti