22. huhtikuuta 2008

Panda -tietoturvafirma valehtelee ja pelottelee

Panda on pistänyt pystyyn kilpailun, jossa firma, jonka tietokoneista ei löydy yhtään "infektiota", voittaa 5000 euroa. Yksityiskäyttäjät, joiden koneesta ei löydy yhtään "infektiota", voivat voittaa iPodin. Kuulostaa kivalta ja jopa hieman pelottavalta, koska Panda varoittaa, että 23% kotikäyttäjien tietokoneista on "infektoitunut".

Voi toki pitää paikkaansa. En minä sitä epäile. Mutta, miten tuo "infektio" määritellään? Kävinpä aikani kuluksi skannaamassa tietokoneeni Pandan skannaussysteemillä. Katsokaa itse, mitä "infektioita" se "löysi" tietokoneeltani. Ei voi kuin nauraa. Panda luokittelee tietoturvatyökalujakin "infektioiksi", vaikka toisaalta myöntää tarkemmin tarkasteltuna, että kyse on "vähäisen riskin" ongelmasta.

Lisäksi Pandan skannaus vihjaa, että minun nykyisin käytössä oleva virustentorjuntaohjelma ei ole "riittävä" suojaamaan tietokonettani. Uskomatonta bullshittiä. Näin se myynti etenee kun kuluttajat peloitellaan luulemaan, että heidän tietokoneensa on saastunut eikä sen suojaukset ole riittävät, vaikka tosiasiassa näinhän ei asian laita lainkaan ole.

Ratkaisuksi tarjotaan tietysti tietoturvafirman omaa ratkaisua, joka sitten "hoitaa" tämän "ongelman". Luulisi, ettei Pandan tasoinen tietoturvafirma syyllistyisi moiseen, mutta näköjään täytyy pettyä Pandankin osalta. Olkaa tarkkana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti