25. huhtikuuta 2008

Monivalintatehtävä

1 kommentti:

  1. Viimeisestä kohdasta puuttui vaihtoehto "En ole luterilaisen kirkon jäsen". Luterilainen kirkko ei ole mitenkään ainoa kirkko, vaikka Suomessa kyllä hyvin suuressa asemassa. Esimerkiksi katolinen kirkko, helluntaikirkko, Vapaakirkko ja muut EIVÄT omaa verotusoikeutta - eli, sinne kuuluvat ihmiset eivät todellakaan "kuulu kirkkoon" luterilaisen kirkon mielessä, mutta ovat siis kyllä kenties enemmän uskovia kuin tavallinen kansa. He eivät siis maksa kirkollisveroa (nämä kirkkokunnat ylläpitävät itseään siis lähinnä lahjoitusvaroin) ja eroakirkosta.fi-sivuston kautta he eivät myöskään voi siis kirkostaan erota.

    Ihan oikeasti, luterilainen kirkko ei ole kuin yksi kirkkokunta. Ja hieman Suomen rajojen ulkopuolelle menemällä huomaa että ei ole edes mitenkään kovin suuri kirkkokunta. Sikäli ymmärrän hyvin eroakirkosta-sivuston kampanjan, mutta siis kaikki tämän kirkon kirjoissa olemattomat eivät siis suinkaan ole ateisteja.

    Täsmennettäköön, että minusta on aivan selvää ja ymmärrettävää että mikäli ei usko Jumalaan niin miksi ihmeessä todella kuulua kirkkoonkaan. Uskonvapauteen kuuluu oikeus erota siitä, mikäli sitä ei tunne omakseen.

    Sanottakoon myös, että minusta ei ole oikein että "virallinen valtiollinen kirkko" saa periä veroja ja muut kirkkokunnat sitten ei. Sen pitäisi olla sama käytäntö kaikkialla. Eli kaikilla kirkkokunnilla tulisi olla verotusoikeus - tai sitten ei yhdelläkään.

    VastaaPoista