29. tammikuuta 2007

Energiapoliittinen kantani

EVVK.

(= Kuka tahansa, mikä tahansa yhtiö rakentakoot miten paljon tahansa, mitä tahansa energiantuotantomuotoa, joka ei merkittävästi aiheuta tai uhkaa aiheuttaa selviä terveyshaittoja ihmisille, jotka eivät niihin ole nimenomaisesti suostuneet...kunhan tekee sen omilla rahoillaan omille mailleen. Asia ei kuulu poliitikoille, virkamiehille eikä muille ihmisille päätettäväksi vähäisimmässäkään määrin.)

7 kommenttia:

  1. Analogia: Ilmastonmuutos = EVVK ?

    Rakentavaa keskustelua.

    VastaaPoista
  2. Aiheesta, jossa ei ole mitään rakennettavaa, ei ole syytä olla mitään rakentavaa keskusteluakaan. Energiantuotantomenetelmät eivät kuulu valtiolle tai poliitikoille tai virkamiehille yhtään mitään. Ne ovat energiayhtiöiden oma asia.

    Toki, jos vahinkoa aiheutetaan todistetusti jollekin ulkopuoliselle, asiaan tulee puuttua. Paino sanoilla "jos" ja "todistetusti". Viherhippien fobiat eivät kelpaa.

    VastaaPoista
  3. Mitä tarkoitat todistetulla asialla? Sitäkö, että yli puolet tietystä ihmisryhmästä on samaa mieltä asiasta vai että omasta mielestä asiasta on riittävästi näyttöä vai jotain muuta? Onko "tieteellisesti todistettu" riittävä todiste jostain asiasta vai onko se vain tietyn porukan näkemys asiasta?

    VastaaPoista
  4. Tieteellisesti todistettu on tieteellisesti todistettu. Muu on vain epäilyä, uskomusta tai huuhaata. Vain tieteellisesti todistettujen faktojen pohjalta kannattaa tehdä isompia päätöksiä.

    VastaaPoista
  5. onko tieteellisesti todistellu, todisteita tämänhetken sekä menneiden kokemusten ja tutkimustulosten tieteellisesti todettu asia? Ovatko todennäköisyydet siis kuitenkaan edes myös lähelläkään tätä tieteellistä totuutta? Tutkiiko tieteellisesti todistettu todellakin asioiden joka puolia, jonka kautta haluaisit todella suurienkin ja merkittävien asioiden tapahtivan? Eikö jonkin asian erinäkökulmia tulisi tarkastella oikeudenmukaisesti juuri niiden ko luonteen mukaisesti, sekä täysin yhtä tasa-arvoisesti, kuin täysyn teoreettis tieteellisenkin näkökulman mukaan?
    Jokatapauksessa sekän nyt on aivan Factaa että jokainen me täällä kulutamme samaa maalmaa, kuinka ihmeessä olisi mahdollista suurissa kysymyksissä, kuten energien tuotantokin, aiheuttaa vahinkoa vain itselleen, ei muille?

    Ja jos jokaisen tekemiset olisivat näin täysin kunkin oma asia, voitaisiin myös kieltää tutkimusten (jopa factojenkin) laatimiset, sekä edistää ei toivittujen tulosten tiedoittaminen.

    Ja mitenköhän lienee yleinen todellinen tiedoitus(etenkin) ollut kaikkien terveyshaittojen puolesta. Ja kuinkahan paljon tapahtuu kaiken aikaa tätä, että tahot tekevät mitä tahtovat, ja omilla maillaan. Aiheuttavan todella suurta ja varmaa tuhoa. myös voisi ottaa huomioon, kuinka on asian laita, jos tarpeeksi monet pienetkin tahot tekevät omialla maillaan omakohtaisesti katsottuna vain pientä haittaa, mutta kokonaisuudessaan täysi tuhoa?
    Uskomatonta, kuinka ihminen on voinut muutamassa vuosikymmenessä kääntää kelkkansa täysin luontokielteiseksi - täysin luontaisuus sokeaksi. sek

    VastaaPoista
  6. Luontokielteiseksi? Huuhaahan uskominen ei ole "luontomyönteisyyttä" vaan umpihulluutta. Tieteellinen maailmankuva ei ole ehkä täydellinen, mutta se on paras saatavissa oleva antamaan tarkkaa tietoa ympäröivästä maailmastamme.

    VastaaPoista
  7. Valitettavasti kuitenkin asutaan kaikki samalla maapallolla, niin ei se ole aivan sama jos jossain räjähtää ydinvoimala tai hiilidioksidipäästöt kiihdyttävät jo todistettua ilmastonmuutosta. Ja jokainen energiantuotantomuoto aiheuttaa jonkinlaisia muutoksia ympäristössään. Eli kaikista parasta olisi kun vain asuttaisiin metsän keskellä ilman mitään mukavuuksia. Ja tämä jos mikä on tieteellisesti todistettu fakta!

    VastaaPoista