23. tammikuuta 2007

Olen ehdolla Varsinais-Suomessa kevään 2007 eduskuntavaaleissa!

Tänään kävin allekirjoittamassa tarvittavat paperit. Päivä on kulunut muuten vaalikoneiden täyttämisen merkeissä ja sivustoni päivittämisessä "vaalikuntoon" :) Tästä tämä lähtee.

Varsinaisilla vaalisivuillani on näkemyksiäni, tavoitteitani ja kannanottojani luettavaksi ja vapaasti levitettäväksi. Lisäksi sivuilla on perusteellinen (?) selitys siitä mitä on liberalismi, tuo ihme "mörkö" jota kannatan. Tietysti täältä blogistani kannattaa kaivaa esille tämä kirjoitukseni, joka vääntää noin ikäänkuin ratakiskosta laiskallekin höntille mitä liberalismi on ja mitä se ei ole.

Kolme olennaisinta teemaani vaaleissa ovat:
  1. Pahoinvointivaltiosta yövartijavaltioon
  2. Verotus on varkautta - verot alas!
  3. Kunnan palveluista kunnon palveluihin
Odotettavissa on siis perinteiseen suomalaiseen tapaan vaalikahinaa. Loanheittoa, mustamaalausta, suunsoittoa, vääristelyä, syrjintää, populismia, jne. Esitän kuitenkin hartaan toiveen jokaiselle, joka aikoo ottaa minuun yhteyttä tai kommentoida yhtään mitään mitä kirjoitan tai sanon jossain: Lukekaa nuo "mitä on liberalismi" ja tämä kirjoitukseni ennen kuin sanotte tai kirjoitatte mitään. Kurjempaa kuin vastata perusteettomaan kritiikkiin on vastata perusteettomaan kritiikkiin henkilölle, joka ei edes tajua mitä liberalismi on ja mitä se ei ole. Liberalismi ja libertarismi ovat melko heikosti tunnettuja. Peruskoulujärjestelmäämme sietää hieman syyttää...

Hyvää vaalikiimaa itse kullekin! ;)

8 kommenttia:

Mikko Ellilä kirjoitti...

Varmaan kandee korvata sana minarkia sanalla minimivaltio tai yövartijavaltio. Varsinkin yövartijavaltio on yleisesti tunnettu käsite, joka mainitaan jo peruskoulun yläasteen ja lukion oppikirjoissa. Minimivaltio taas on ehkä intuitiivisesti selvä käsite monille sellaisille ihmisille, jotka eivät tunne sanaa yövartijavaltio. Toisaalta joku voi luulla minimivaltion tarkoittavan lilliputtivaltiota. Sinuna käyttäisin ensisijaisesti sanaa yövartijavaltio ja sitten vääntäisin rautalangasta yövartijavaltion määritelmän.

Markus Jansson kirjoitti...

Erinomainen pointti. Täytyypä korjailla. :)

Anonyymi kirjoitti...

Jaahas. Siis missä vaalipiirissä olet ehdokkaana ja missä puolueessa jne, että tietäis omista mahdollisuuksista äänestää sinua, tai muissa vaalipiireissä asuvien.

siis Ilkka Ahmavaara said.

Markus Jansson kirjoitti...

Joo, Varsinais-Suomessahan minä. Olishan tuo sieltä vaalisivultakin löytynyt mutta onpahan nyt otsikossakin. :)

Anonyymi kirjoitti...

Onko vaalilitto taas kommunistien ja äärioikeiston kanssa? Tämä olisi hyvä tietää, koska silloin muissakin vaalipiireissä voi osoittaa kannatusta äänestämällä samassa vaaliliitossa olevia ehdokkaita...

Anonyymi kirjoitti...

Mikko, ei se yövartijavaltio todellakaan ole juurikaan tutumpi kuin minarkismi. Itse ainakin kuulin vasta pari vuotta sitten.

KOkeile vaikka Googlella. Libertaarien höpinöitä sieltä vain esiin tulee "yövartijavaltiolla".

Anonyymi kirjoitti...

Miksi et uskaltanut vastata, että ole "Suomen Kansan Sinivalkoiset" -puolueen listalla? Hävettääkö vaaliliittoutuneesi Olavi Mäenpää niin kovasti?

Markus Jansson kirjoitti...

En ole vielä tehnyt asiasta numeroa, koska ehdokasnumerot ja vaaliliitot eivät ole selvillä. Päivitän kaikki em. kerralla.

Sitä en kyllä ymmärrä mitä hävettävää siinä on, että on realisti ja lähtee sitoutumattomana ehdokkaana sinne mistä on parhaat mahdollisuudet ja hyvä yhteistyökuvio. Tunnen Olavin ihan politiikan ulkopuoleltakin jo vuosikausien takaa.