17. tammikuuta 2007

ROTFLOL! Viro aikoo kieltää kommarisymbolit!

Tämähän menee hauskaksi. Vähän aikaa sitten kirjoitin, miten Saksa pyrkii ajamaan koko EU:n kattavaa ajatusrikos-lainsäädäntöä ja sensuuria, jolla kiellettäisiin natsisymbolit sekä "virallisen historiankirjoituksen" epäily koko EU:n alueella. Nyt Viro on ilmoittanut aikovansa kieltää maassa kaikki kommari/sosialisti symbolit, koska ne "lietsovat vihaa".

Mikä tässä nyt sitten niin huvittavaa on?

Se, että Viron aikomus on herättänyt voimakasta paheksuntaa. Viroa on kovin sanoin arvosteltu poliittisesta vainosta ja perusoikeuksien loukkaamisesta, kun se aikoo kieltää kaiken sosialisteihin/kommunisteihin viittaavan. Samaan aikaan Saksa saa varovaista kannustusta natsisymbolien (ja virallisen historiankirjoituksen kiistämisen) kieltoonsa. Mikään taho ei ole uskaltanut voimakkaasti tuomita Saksan aikomusta, koska sehän olisi automaattisesti "natsi-murhaajien tukemista". Minkään tahon mielestä Viron aikomuksen vastustaminen taas ei ole "sosialisti/kommunisti-murhaajien" tukemista.

Natsit = Paha, koska hävisivät toisen maailmansodan.
Komut = Hyvät, koska voittivat toisen maailmansodan.

Toistetaan nyt sitten vielä kerran, että minkään poliittisen aatteen tai sen symbolien kieltäminen - tai mikään muukaan mielipiteeseen perustuva - valtion vaino ei ole oikein. Sananvapaus on tärkeämpää kuin ne lyhytaikaiset (muka) hyödyt joita tuollaisesta kiellosta ikinä voidaan saada.

4 kommenttia:

 1. Ilkka Ahmavaara kirjoittaa:

  Nämä Saksan ja Viron ajatusankat lienee saaneet innoitusta Ranskan historian tutkimusta ja tulkintaa kriminalisoivain lain hyväksymisestä (Ranskassa, ei sentään EU:ssa). Ehkä alkuperäinen idean lähde näille länsimaille on Talibanit? Tai sitten Hitler ja Stalin, jos poliitikot niin kauaksi muistavat.
  Näinkö talibanismi valtaa länsimaisen demokratian, hiljaa takaoven kautta? (Ei suinkaan lentokoneiskuilla.)

  Hm. Jotenkin tuntuu että nämä ovat lehdistölle syötettyjä täkyjä, eli heitetään ilmoille hurjuuksia, jotta päästäisiin niiden suojissa tekemään jotain mitä media ja yleisö ei sitten huomaa. Tai sitten he ovat vakavissaan. En tiedä.

  En tiedä, en ole nähnyt Saksan ja Viron pulinoista juurikaan mitään seikkaperäisempää dokumentaatiota.

  VastaaPoista
 2. ".. jotta päästäisiin niiden suojissa tekemään jotain mitä media ja yleisö ei sitten huomaa."
  Niin tarkoitin viitata vaikkapa äänien kalastukseen. Politiikka on kovin alueeellista ja ihmeen lyhytnäköistä sikäli.

  VastaaPoista
 3. Ja hauskin asia on se, että he jotka kaikista kovimmin kritisoivat natsismia (=kommarit, sosialistit, marxistit take your pick) itse ajavat samoja asioita;

  * "Soziale Gedanken" kuten Hitler sanoi. Eli suunnitelmataloutta ja hyvinvoitia kansalle (tosin vain ns. "arjalaisille").

  * nationalismi, "vapaita maita" (kun on kyse esim. P-Koreasta tai pitää vastustaa jotain vapaakauppasomimuksesta/muuta josta "imperialistiset firmat hyötyvät")

  * sekä antisemitismi (joku Tiedonantajan tai Kansan Uutisten toimittaja joka rangaistiin viikko sitten). Tämä onkin kaikista huvittavinta; ihan kuin libertaari haukkuisi toista libertaaria riistokapitalistiksi.

  Kommunismi ja kansallissosialismi ovat molemmat liberalismin/ kapitalismin/ vapauden vastaisia liikkeitä. Joillekin tämä asia on vaan niiiiiiiiin vitun vaikeata ymmärtää.
  Stalin kutsui saksalaisia fasisteiksi eikä kansallissosialisteiksi koska ei halunnut että
  hieno sosialismi-sana saisi negatiivisia sävyjä.

  "Se, että Viron aikomus on herättänyt voimakasta paheksuntaa. Viroa on kovin sanoin arvosteltu poliittisesta vainosta ja perusoikeuksien loukkaamisesta, kun se aikoo kieltää kaiken sosialisteihin/kommunisteihin viittaavan."
  Jep jep. Totalitarismihan on (joillekin) ihan mahtava idea ja poliittisesti korrektia kunhan muistaa käyttää oikeanlaisia merkkejä eli sirppiä ja vasaraa...

  VastaaPoista
 4. Enkä minäkään BTW kannata sitä että valtio kieltää ihmisiltä "vääränlaisia" mielipiteitä .

  VastaaPoista