11. kesäkuuta 2008

EU tekee taas kaiken väärin

En ollut mitenkään erityisen yllättynyt, kun kuulin EU:n aikomuksesta "auttaa" erään ongelman "ratkaisussa". Ongelma on nimeltään polttoaineiden korkea hinta. Ratkaisu on, kuten kaikissa talouden säätely-yrityksissä aina, tuomittu tietysti paitsi epäonnistumaan niin myöskin kuluttamaan hirveästi sinulta ja minulta ryöstettyä verorahaa.

EU aikoo kerätä rahaa hyvin voittoja tehneiltä yrityksiltä ja jakaa sen kotitalouksille, jotka kärsivät korkeista polttoainekustannuksista. Toisin sanoen, EU ryöstää rahaa yrityksiltä, jotka toimivat hyvin ja tehokkaasti ja sitä kautta aiheuttaa sen, että nämä yritykset toimivat lisämaksujen seurauksena huonommin ja tehottomammin. EU antaa sitten nämä rahat polttoainetta tuhlaileville kotitalouksille, jottei näiden tarvitsisi leikata kulutustaan ja sitä kautta paitsi säästää luontoa niin myöskin polttoaineiden kulutuksen vähenemisen myötä laskea polttoaineen hintaa (kysynnän ja tarjonnan laki)!

Seurauksena on, että tuottavat ja tehokkaat firman muuttuvat tuon lisämaksun vuoksi tuottamattomammiksi ja työllisyys ja talous kärsii. Sitten, ikäänkuin kaupanpäällisenä, kuluttajat jatkavat polttoaineen tuhlailevaa käyttöä entiseen malliinsa ja öljy-yhtiöt keräävät suuret voitot. Lähinnä siis lähi-idän muslimidiktaattorit rikastuvat ja kuluttajat köyhtyvät (koska yritykset tietysti siirtävät kustannuksia hintoihinsa tai menevät konkurssiin ja kuluttajat joutuvat maksamaan veroista sosiaalitukia työttömäksi jääneille ihmisille).

EU toimii siis taas kerran täysin typerästi, kuten tietysti monesti aiemminkin, kuten vaikkapa silloin kun se yrittää torjua säätelyn haittoja lisäämällä säätelyä, tai kun se tukee yrityksiä lakkauttamaan tehtaansa toisessa EU-maassa ja siirtämään sen toiseen EU-maahan, tai kun EU maksaa huimia summia siitä, että nautoja kuljetetaan etelä-Suomesta Lappiin teurastettavaksi. EU ei tunnu osaavan tehdä mitään oikein. Eipä tietenkään, koska mikään talouden säätely ei voi koskaan toimia ja EU on kuin Neuvostoliitto, joka pyrkii säätelemään kaikkea mahdollista.

Säätely ja tukipolitiikka ei toimi. Ei ole koskaan toiminut, eikä tule koskaan tulemaan. Se vääristää kilpailua, vääristää markkinainformaation kulkua, vääristää kulutusta ja vääristää koko elinkeinorakennetta. Jos ette tätä usko, miettikää, miksi DDR:n auto oli Trabant ja Länsi-Saksan Mercedes Benz. Ja miksi pohjoismaalaiset ovat köyhälistöä USA:n väestöön verrattuna.

6 kommenttia:

 1. Sun jutuista on vaikea saada selvää mitä oikeasti ajattelet. Olet vähän kaikkea vastaan, etkä oikein minkään oikean asian puolella. Olet vissiin aika ylirealistinen ja matemaattinen ihminen kun sun jutuissa ei tunnu olevan oikein sijaa inhimillisyydelle. Eikä siinä, saahan sitä oma itsensä olla, mutta aika turhaa semmonen äkkijyrkkäily, että minä oon oikeessa, muut väärässä. Mutta kiva jos oot onnellinen tommosena :)

  VastaaPoista
 2. > Sun jutuista on vaikea saada
  > selvää mitä oikeasti ajattelet.

  Miten niin muka? Totesin selvästi, että säätelytalous ei toimi EU:ssa kuten ei missään muuallakaan. Mikä tuossa on epäselvää?


  > Olet vähän kaikkea vastaan, etkä
  > oikein minkään oikean asian
  > puolella.

  Eikö sanan- ja mielipiteenvapaus, uskonnonvapaus, ihmisten fyysisen koskemattomuuden ja omaisuuden suoja jne. ole "oikeita asioita"? Niitä minä kannatan.


  > Olet vissiin aika ylirealistinen
  > ja matemaattinen ihminen kun sun
  > jutuissa ei tunnu olevan oikein
  > sijaa inhimillisyydelle.

  Mitä tarkoitat nyt "inhimillisyydellä" tässä tapauksessa ja millä perusteella?


  > minä oon oikeessa, muut väärässä.

  Jokainen ajattelee noin jossain määrin. Toki, jos joku kumoaa esittämiäni väitteitä tai osoittaa käyttämäni lähteet huonoiksi, muutan näkemystäni. Sitä odotellessa...

  VastaaPoista
 3. Mitä siinä tekstissä oli epäselvää? Yksinkertaisesti se, että sä näytät tietävän kaiken jo etukäteen (mikä on varsin epärealistinen odotus parhaimmalta poliitikoltakaan) ja tuo teksti on ihan pelkkää kaaosteoriaa, jonka itse olet kehittänyt vetämällä johtopäätöksiä ilmeisesti niillä "totuuksilla" mitä noista oikean puolisista suosittelulinkeistä olet löytänyt.

  Sitä paitsi sanoin kyllä että ole mikä olet, en kieltänyt sulta sanan-, mielipiteen tai uskonnonvapautta. Turha siis jauhaa siitä. Tarkoitin sillä sun vastakarvaan olemisella tota nimenomaista tekstiä, en sitä kokonaisuutta mikä olet.

  Epäinhimillisyydellä tarkoitan, että käytät mm. seuraanvanlaisia ilmauksia vailla oikeata perusteita: "tuhlaileva kotitalous", "kuluttajat tuhlaavat", "lähi-idän muslimidiktaattorit". Luokittelet kaikki kotitaloudet, kuluttajat ja muslimit aika samaan nippuun. Selvästi et pidä muslimeista, etkä ymmärrä mikä saa kuluttajan kuluttamaan. Taloudesta kyllä jaksat jauhaa.

  Ja siitä väitteiden kumoamisesta. Huomasin että vastustat esimerkiksi poliittista korrektiutta. En pyydä sua muuttamaan mielipidettä, mutta ajattele asiaa uudestaan http://tarjuccia.blogspot.com/2008/02/poliittisesti-korrekti.html

  Oisko tää tässä.

  VastaaPoista
 4. > Yksinkertaisesti se, että sä
  > näytät tietävän kaiken jo
  > etukäteen

  Mitä ja millä perusteella?


  > teksti on ihan pelkkää
  > kaaosteoriaa,

  Häh? Perusteet taas kiitos olisi kiva kuulla.


  > jonka itse olet kehittänyt
  > vetämällä johtopäätöksiä
  > ilmeisesti niillä "totuuksilla"
  > mitä noista oikean puolisista
  > suosittelulinkeistä olet
  > löytänyt.

  Ala kumoamaan sitten niitä, ole hyvä. Minä olen perustellut näkemykseni, sinä et.


  > Sitä paitsi sanoin kyllä että ole
  > mikä olet, en kieltänyt sulta
  > sanan-, mielipiteen tai
  > uskonnonvapautta. Turha siis
  > jauhaa siitä.

  SINÄ ALOIT VÄITTÄMÄÄN, ETTÄ VASTUSTAN KAIKKEA ENKÄ MINKÄÄN ASIAN PUOLELLA. Totesin sinulle, että tuo(kin) väitteesi on täyttä hevonpaskaa, koska kannatan mm. sananvapautta, uskonnonvapautta jne. jne. SIITÄ OLI KYSYMYS. En ole väittänyt, että sinä aikoisit minun sananvapauttani rajoittaa millään tavalla.


  > Epäinhimillisyydellä tarkoitan,
  > että käytät mm. seuraanvanlaisia
  > ilmauksia vailla oikeata
  > perusteita: "tuhlaileva
  > kotitalous",

  Kotitalous tuhlailee, jos se toisaalta ruikuttaa bensan kallista hintaa ja toisaalta ei vähennä sen kulutusta. Ja on tietysti samalla helvetin epälooginen ja tyhmä.


  > lähi-idän muslimidiktaattorit".
  > Luokittelet kaikki kotitaloudet,
  > kuluttajat ja muslimit aika
  > samaan nippuun.

  Et siis ymmärrä eroa lähi-idän muslimidiktaattoreilla ja jokaisella maailman muslimilla? SINÄ TÄSSÄ LUOKITTELET JA NIPUTAT, EN MINÄ! Voisit toki kertoa minulle yhdenkin lähi-idän muslimivaltion, jossa on demokratia...jos sellaisia olisi. Kaikki ne ovat tuolla roistovaltioita, Israel on ainoa poikkeus, mutta se ei - yllätysyllätys - olekkaan muslimivaltio!


  > Selvästi et pidä muslimeista,

  Ei minulla ole mitään muslimia X vastaan sinällään, kuten ei ole kristittyä X tai ateistia X vastaankaan. Se, että vastustan islamisaatiota, onkin toinen juttu. Se, että vastustan muslimijoukkoa X, joka käyttäytyy kuten muslimeilla on tapana ympäri maailmaa käyttäytyä, eli mellakoiden ja uhaten katkoa ihmisten kurkkuja, on sekin toinen asia.

  Et taida ymmärtää mitä eroa on vastustaa maailmankuvaa ja rosvojoukkoa - ja vastustaa jotain fiksua yksilöä?


  > Taloudesta kyllä jaksat jauhaa.

  Jeps. Idiootit eivät tosin tajua taloudesta mitään. Kuluttavat vaan suu säkkiä myöden kaiken mitä tilille tulee jne.


  > Ja siitä väitteiden kumoamisesta.

  Et ole kumonnut yhtään tuossa jutussa esittämääni väitettä. Miksi et?


  > ttp://tarjuccia.blogspot.com/
  > 2008/
  > 02/poliittisesti-korrekti.html

  Quotea tuosta:
  "Onko oltava poliittisesti korrekti? Pakko ei ole, mutta jos päätät ärsyttää toista tahallisilla haukkumasanoilla tai pilailemalla toisille tärkeästä uskonnosta julkisesti, valmistaudu nykymaailmassa maasi suurlähetystön kivittämiseen, kansallislippujesi polttamiseen televisiossa ja tappouhkauksiin."

  Toki. Minä varaudun kaikkiin oikeudettomiin väkivaltoihin vastaamalla oikeudettoman väkivallan tekijöille vähintään kaksinkertaisella väkivallalla. Minä en alistu vääryydelle ja idiotismille. Sinä nähtävästi alistut. Onnea vaan pirusti.

  Jos joku muslimi on niin tyhmä, että vetää herneet nenään ja haistattaa paskat sananvapaudelle, niin sopii painua ensimmäiseksi helvettiin Suomesta. Vaikka Iraniin, Saudi-Arabiaan tai muuhun islamistiseen helvetinkoloon. Länsimaiseen oikeusvaltioon moisilla terroristeilla ei pidä olla mitään asiaa. Ei-muslimeille jotka samaa ajavat, suosittelen muuttoa Pohjois-Koreaan tai Kiinaan. Saavat mitä haluavat. Simppeliä.

  Sinä päivänä kun USA tai Israel pommittaa Iranin fundamentalistimuslimit savuksi, korkkaan kuohuviinipullon - jos toisenkin. Jos tämä harmittaa kiihkomuslimeita, arvaa mitä? Mua ei harmita sitten yhtään.

  Mutta sinä saat aivan vapaasti nuoleskella muslimifundamentalistien ja muiden sananvapauden ja ihmisoikeuksien vihollisten perseitä. EVVK. Mutta älä odota, että minä laitan tikkuakaan ristiin kun sinut pakotetaan burkhaan, pakkonaitetaan, silvotaan ja pakotetaan jäämään kotiin heidän toimestaan...saat silloin mitä tilaatkin.

  Jos tämä tuntuu sinusta ilkeältä ja karulta, totean, että ei se sitä kuule ole. Se on karu fakta. Fundamentalistimuslimeille tulee antaa niin kauan "siedätyshoitoa", että lopettavat idioottimaisen meuhkaamisensa ja hyväksyvät sananvapauden ja länsimaiset, humaanit arvot. Jos uhkaavat meitä tai hyökkäävät meitä vastaan, tulee meidän hyökätä kahta kauheammin takaisin. Muuta keinoa ei ole. Eivät nämä hihhulit neuvottele. Eivät he peräänny. Eivätkä he todellakaan lopeta, ennen kuin islamisaatio on täydellinen.


  > Poliittinen epäkorrektius on
  > nimittäin yhtä epärakentava
  > keskustelutapa kuin lapsen
  > kasvatus remmillä.

  Orwellilainen uuskieli puolestaan on täysin tyhjänpäiväistä asian vierestä puhumista ja vääristelyä.

  VastaaPoista
 5. Olet ihan älyttömän agressiivinen, sanon sulle mitä vaan. Kertoo paljon ihmisestä. Oikeasti sinä olet kiihkoilija, ja olet muka niin kiihkoilijoita vastaan.

  En jaksaa sun kanssa jauhaa. Tiedän että sama se mitä sanon, tulet aina muka olemaan kaikkitietävämpi ja asiasta valveutuneempi.

  Todellisuudessa et tunnu ymmärtävän vaan ihmisiä. Jos ymmärtäisit, ei sun tarvitsis tällä tavalla kiihkoilla.

  Ei mulla oo muuta sanottavaa. Annan sun elää sun elämää. Musta olis hienoa jos säkin antaisit ihmisten elämää omaa elämää, etkä sä yrittäis alistaa kaikkia muita siihen mitä sä uskot. Siinä suhteessa oot samanlainen kuin ne kuvailevas muslimit jotka aikoo pakottaa minut jossain vaiheessa käsityksesi mukaan burkhaan tai pakkonaittaa, koska "muslimit nyt vaan on semmosia" sun käsitykses mukaan.

  Tunnetko oikeasti edes ainuttakaan muslimia, jotta voit sanoa tän? Minä oikeasti en tunne, enkä sen puolesta voi sanoa niin.

  Nyt stop. En rupee vääntää sun kanssa kättä. Ymmärsin jo minkälainen jäykkäniska sä olet.

  VastaaPoista
 6. > Olet ihan älyttömän
  > agressiivinen, sanon sulle mitä
  > vaan. Kertoo paljon ihmisestä.

  Aha. Ja sä olet passiivinen alistuja. Kertoo paljon ihmisestä.


  > Oikeasti sinä olet kiihkoilija,
  > ja olet muka niin kiihkoilijoita
  > vastaan.

  Orwellilaista vääristelyä.
  Sinusta kiihkoilun (muslimifundamentalismi, ekofasismi, jne.) vastustaminen on kiihkoilua. Just.


  > Musta olis hienoa jos säkin
  > antaisit ihmisten elämää omaa
  > elämää, etkä sä yrittäis alistaa
  > kaikkia muita siihen mitä sä
  > uskot.

  En minä yritä, enkä todellakaan halua alistaa muita toimimaan ja ajattelemaan kuten minä ajattelen. Mutta minusta minulla on oikeus vaatia, etteivät muut alista ja pakota minua, vaan minulla on yksilönvapaus. Sinusta tämä on tietysti väärin, koska sinusta kansan enemmistöllä tai demarikommuunilla on jokin ihme oikeus pakottaa kaikki tekemään kuten se haluaa.


  > Siinä suhteessa oot
  > samanlainen kuin ne kuvailevas
  > muslimit jotka aikoo pakottaa
  > minut jossain vaiheessa
  > käsityksesi mukaan burkhaan tai
  > pakkonaittaa,

  En ole lainkaan samanlainen. Miksi te hyväuskoiset, hölmöt multikultturellifanit aina vääristelette ja käännätte asiat päinvastoin? Sinusta on siis pakottamista se, että antaisi jokaiselle ihmiselle itselleen oikeuden päättää, pukeutuuko burkhaan vaiko ei, syökö sianlihaa vaiko ei, kirjoittaako jotakin vaiko ei, uskooko johonkin vaiko ei. Aivan käsittämätöntä vääristelyä taas kerran.

  Et todellakaan tajua, että minä nimenomaan haluan antaa ihmisille oikeuden valita vapaasti, täysin riippumatta siitä mitä muut ovat siitä valinnasta ja sen seurauksista mieltä. Tämä tietysti kollektivisteja, kuten sinua, harmittaa.


  > koska "muslimit nyt
  > vaan on semmosia" sun käsitykses
  > mukaan.

  Kyse ei ole minun käsityksestäni vaan aivan selvästi havaittavasta tosiasiasta. Kaikissa islamisoituneissa maissa "on semmosta". Mene ja katso itse, jos et usko. Kävele Saudi-Arabiassa minihame päällä kadulla kyltti kourassasi, jossa sanotaan:"Kiellän Muhammedin". Katso mitä tapahtuu. Kokeile ihmeessä.

  Herää sieltä pilvilinnastasi jo vähitellen pahvi.


  > Tunnetko oikeasti edes
  > ainuttakaan muslimia, jotta voit
  > sanoa tän? Minä oikeasti en
  > tunne, enkä sen puolesta voi
  > sanoa niin.

  Tunnen kyllä maltillisia muslimeita, jotka eivät riehu kaduilla polttamassa autoja vaan tekevät kokopäivätoimisesti töitä. Valitettavasti toisenlaisia muslimeita on ja todella paljon.


  > Nyt stop. En rupee vääntää sun
  > kanssa kättä. Ymmärsin jo
  > minkälainen jäykkäniska sä olet.

  Hah. Sinä puolestaan olet hyväuskoinen idiootti, joka ei osaa ajatella omilla aivoillaan, vaan menee junttina massan mukana.

  VastaaPoista