12. kesäkuuta 2015

Mistä älypuhelimia käyttöön?

Osaako joku neuvoa, mistä voisin saada käyttööni (edes määräajaksi ja vaikka käytetynkin) Android 5.x, Lumian ja ehkä iOS sisältävät älypuhelimet?

Ideana olisi tutustua noiden tietoturvajuttuihin ja paskoihin oletusasetuksiin, sekä tehdä asiaan liittyvät blogikirjoitukset ja ehkä videotkin niistä. Toisin sanoen vääntää rautalangasta, miten niiden asetuksia on syytä säätää, jos ei halua tietojensa vuotavan herra ties minne ja mistä syystä ja missä tilanteessa. Tuo ei luonnollisesti onnistu ilman ko. puhelimia, enkä haluaisi itse moisia puhelimia ostaa koska A) En tarvitse moisia leluja B) Niiden akun kesto on paska ja C) Hinta on yleensä pirun korkea.

Karu tosiasia on, että miltei kaikilla ihmisillä löytyy joku edellä mainituista älypuhelimista taskustaan ja ääret harvalla heistä ne on mitenkään järkevästi suojattu. Tuollaisen puhelimen tultua varastetuksi tai jouduttua hukkaan on parku ja hätä suuri - aivan syystäkin! Ihmiset eivät ymmärrä, eivätkä osaa suojata näitä puhelimia lainkaan, vaikka niissä on kyllä olemassa hyvät ominaisuudet sitä varten. Niitä vaan pitäisi osata käyttää. Jonkun pitäisi vääntää rautalangasta, miten niitä käytetään. Ja se olisi minun tarkoitus tehdä.

Olen tehnyt asiaa sivuten aikaisemmin blogikirjoituksia, esimerkiksi 
"Android-puhelimen käyttöönotto, tietoturva ja muu suojaaminen", "Matkapuhelinten (ja vastaavien) tietoturvaongelmat ja niiden ratkaisut", "Mokkulaongelmien ratkaisuja" ja "Bluetooth tietoturva (ttomuus)". Nämä kirjoitukset pitävät toki paikkaansa pääosiltaan yhä, mutta ovat jo vuosikausia vanhoja. Eikä niissä ole sinällään sanaakaan mistään Lumiasta eikä iPuhelimesta.

Blogillani on kuitenkin ihan kohtuulliset lukijamäärät ja varmasti tekemäni juttu niistä saisi asiaankuuluvaa huomiota ko. nimenomaisten laitteiden ja käyttöjärjestelmien osalta, joten sponsorointimielessä tuo voisi olla hyvä juttu. Mutta minne ottaa yhteyttä? Maahantuojiin? Suoraan ko. valmistajiin? Operaattoreihin? Minne? Miten? Mistä?

6 kommenttia:

 1. Kukas sellaisia sulle uskaltais "lainata".. viskaat kuitenkin kokkoon palamaan sen koraanin ja palestiinan lipun seuraksi jonkin kummallisen kiihotusvideon kuvauksen yhteydessä.. :D

  VastaaPoista
 2. Ei kannata kysellä hilavitkuttimien maahantuojilta tai kauppiailta. Heidän intresseissään on ennemminkin se, miten myydä vanhan surkean ja epämukavan tilalle uusi, entistä ehompi ja helppokäyttöinen vain hintaan €1099! Edullisen ihmevehkeen helppokäyttöisyys luonnollisesti osoittautuu illuusioksi sekin, mutta myöhemmin.

  VastaaPoista
 3. Rtos hoitaa vakoilun vaikka Androidin, iOSn tai Windows olisi rukattu asetuksilla kuntoon.

  VastaaPoista
 4. mene ostamaan, vai eikö työttömällä rahat riitä :D

  VastaaPoista
 5. moi
  En tiedä mistä moisia puhelimia saa jos et halua ostaa.

  Mutta niistä asetuksista:
  Niistä ei ole mitään hyötyä, äly(tön)puhelin on kuin avoin kirja.
  Sitä voivat eri tahota lukea ja kuunnella mitä haluavat, ja jos on sellaisia ns.tiedonkeruu boxeja Suomessakin kadunkulmissa tai muualla niin voivat peilata kaiken datan mitä ihmiset välittävät tai käyttävät niiden läheisyydessä ja lähettää sen eteenpäin valvontakeskuksiin analysointia ja tarkempaa tutkimusta varten, näin tehdään kuulemma ainakin New Yorkissa.
  Että aina kun teet jotain tietoverkoissa, puhelimella tai missä vain taajamissa, liikenteessä niin olet valvonnan alla, ja jos olet "aktivisti" niin voit olla jollakin kovennetulla listalla seurannassa.
  Vain Herra Jumala näkee ja tietää kaiken, miten meitä vakoillaan.

  VastaaPoista
 6. Ostaisin ainoastaan jonkin open source Linuxin sisältävän älypuhelimen, jossa käyttäjällä on täydet admin/rootoikeudet sovellusten oikeuksien rajaamiseen ja mm. nettiliikenteen sääntöjen tekoon, siis muokattava palomuuri pitää olla. Windows Phone, Android, iOS Made in USA/NSA -puhelimet ovat pois laskusta. Tosin puhelinvalmistajat valmistavat radiopiirinsä(3/4G,WiFi, Bluetooth ym.) ja niiden RTOS-firmwaren Echelon-maissa (USA, Kanada, Iso-Britannia, Autralia, Uusi-Seelanti, Israel, Etelä-Korea, (Japani), joten speksit ja läpäisy on edelleen isoveljen käsissä.

  VastaaPoista