29. maaliskuuta 2010

Blogger bugittaa Operalla ja Firefoxillakin - yrittääkö Google karkoittaa kilpailevan selaimen käyttäjiä?

Olipas kiva yllätys, kun aloin taas kirjoittamaan blogiini. Kirjoitustila oli yhdessä päivässä muuttunut hyvin "pelkistetyksi". Käytännössä käyttökelvottomaksi, kun käytetään Opera-selainta. Siis mitä helvettiä Blogger / Google oikein sekoilee? Onko tarkoitus ajaa kaikki bloggaajat Firefoxin käyttäjiksi vaiko peräti Chromea käyttämään, jotta blogin pitäminen olisi jotenkin järkevästi mahdollista?

Katsokaapa kuvia, alla kuva, jossa käytössä on Opera ja Blogger "vanhalla" käyttöliittymällä varustettuna...siis sillä, jota olen käyttänyt tähän asti. Miten ihmeessä tuolla pitäisi voida kirjoittaa juttuja, liittää linkkejä jne.? Ei mitenkään. Täysin käyttökelvoton viritys!


Alla oleva kuva puolestaan kertoo, miltä näyttää, kun käytössä on yhä Opera, mutta Bloggerin käyttöliittymäksi on valittu "uusi". Tällä voisi jo ehkä jotain saada tehtyäkin. Jotain, ei paljoa, mutta edes jotakin luotua (jos ei halua kuvia liittää eikä tekstiä tasata jne.).


No,katsokaapa, miltä näyttää Firefoxilla katsottuna. Alla Bloggerin uuden tekstin luonti "vanhalla" käyttöliittymällä. Ei paha, mutta silti puuttuu tärkeitä ominaisuuksia.


Ja kun käytetään Firefoxia ja laitetaan uuden tekstin luonti tapahtumaan "uudella" käyttöliittymällä, niin tältäpä näyttää. No nyt näyttää siltä kun pitäisikin näyttää!


Onko joku muu havainnut saman asian omassa blogissaan? Tuntuu kovin oudolta tämmöinen muutos, josta ei ole mitään etukäteen ilmoitettu ja johon ei tietenkään ole olemassa mitään järkiperäistä syytä. Onko kyseessä vain jokin Bloggerin bugi, joka menee "itsestään" ohi? Vai haluaako Google vain karkoittaa kilpailevan selaimen käyttäjät pois palveluitaan käyttämästä?

Arvatkaa vaan, kyrsiikö tämmöinen...

4 kommenttia:

Juha Kettunen kirjoitti...

Bloggerissa on kaksi eri editoria, uusi ja vanha, joista vanhempi on se kevyempi ja pelkistetympi. Tarkista asetukset. En tiennytkään, että näissä olisi selainrajoituksia, mutta paljon mahdollista, kun itse käytän Chromea.

Bloggerin sekoilussa sinällään ei olisi mitään uutta. Omasta blogistani on toisten kirjoittamia kommentteja viime aikoina kummallisesti hävinnyt. Postauksen alanurkka näyttää eri määrän kommentteja kuin postauksessa on tallella, mikä saa aikaan kivan monologiefektin. Helvetti.

Sinänsä Bloggerin omista editoreista kumpikaan ei mielestäni kelpaa oikeaan kirjoittamiseen. Esim. Windows Live Writer ajaa asiansa paremmin, siitäkin huolimatta, että on Microsoftin tuote. Voin suositella. (Itse kirjoitan pitemmät tekstit Wordilla oikolukemisen takia ja copypastean ne sitten Live Writeriin, josta viimein julkaisen ne.)

Arhi Finnsanity kirjoitti...

Uusi Blogger toimii ainakin minulla 10.5 Macissä 3.6 Firefoxilla hyvin.

Macin Snow-käyttöjärjestelmässä voi olla toinen tilanne, java toimii siinä vähän miten sattuu.

Tyhjennä vaikka firefoxin välimuisti, jos se auttaisi. Firefoxikin on ohjelma, joka korruptoituu välillä ja on uudelleen helposti asennettava.

tro kirjoitti...

Mulle ei näy bloggerin kuvat. Liittyneekö samaan asiaan? http://www.google.com/support/forum/p/blogger/thread?tid=6c6b3765fc9ed6ec&hl=en

Markus Jansson kirjoitti...

Mielenkiintoista, jospa olisikin joku Googlen kämmi vaan.

Nyt kun ajattelen, niin muistan kyllä, että täällä on mennyt kuvia sekaisin. Esimerkiksi kun on avannut useiden eri bloggereiden sivuja, niin niiden kuvat ovat menneet ristiin keskenään. Seuraillaan tilannetta. Outoa tämä kyllä on.