31. lokakuuta 2009

MTV3: Jenkeistä enää kolmannes uskoo ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen

Lukaiskaapa ja/tai katsokaapa MTV3:n juttu aiheesta. Vain enää kolmannes amerikkalaisista uskoo nykyään, että ihminen on aiheuttanut ilmastonmuutoksen. Loistavaa. Terveen järjen pilkahdus on siis ei vain nähtävissä - vaan kouriintuntuvasti tullut jo!

Asian voi kääntää toisinkin päin: 2/3 jenkeistä ei usko ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen. En tiedä, mitkä mahtavat olla suomalaisten ilmastonmuutosuskovaisten kannatuslukemat tällä hetkellä, mutta käsittääkseni huomattava enemmistö suomalaisista uskoo ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen, varmasti yli 2/3.

Se, mikä tässä on merkittävää on, että tämäntyyppisestä asiasta edes uutisoidaan Suomessa. Yleensä kaikki ilmastonmuutosuskontoon kriittisesti suhtautuvat vaiennetaan täydellisesti mediassa ja kaikista päinvastaisista todisteista ilmastonmuutosta vastaan ei puhuta ikinä mitään uutisissa. Samalla jatkuvasti toitotetaan ilmastonmuutoksen tulosta ja siitä, miten tärkeää on mikäkin kokous ja sen onnistuminen (= päätökset verovarojemme siirtämisestä kehitysmaiden ja ituhippihörhöjen taskuihin, sekä oman teollisuutemme ja hyvinvointimme itsemurhaaminen).

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Suomessa ihmiset ovat jo niin tosiuskovaisia, että tuollainen uutisointi ei muuta ihmisten mielipiteitä ilmastonmuutoksesta. Se on vähän sama asia kuin, jos väitettäisiin, että maapallo on litteä kuin pannukakku.

Kaj Luukko kirjoitti...

Galieolla oli aikanaan vähän samanlaisia uskottavuusongelmia, mutta aina se on tiede lopulta voittanut.

Anonyymi kirjoitti...

Tää oli hyvä uutinen. Todella hyvä.

Vai onko media ja valtaeliitti vain luonut sellaisen kuvan alunperinkin, että suurinosa kansasta muka uskoo tuohon tuubaan? Mitenkähän lienee?

Anonyymi kirjoitti...

"Jenkeistä enää kolmannes uskoo ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen"

Taitaa olla sama kolmannes joka enää uskoo evoluutioteoriaan. Kaikki eivät vaan ymmärrä.

Anonyymi kirjoitti...

http://tuukkasimonen.blogspot.com/2009/03/miksi-usan-kansalta-tieteesta-kysyminen.html

lol.