8. heinäkuuta 2008

Virustentorjuntaohjelmat uhkana

Kirjoitin jo aiemmin, että haittaohjelmaongelma pahenee koko ajan ja virustentorjuntaan ei voi luottaa, vaan tarvitaan uusia ratkaisuja. Esimerkiksi laitteistopohjaista suojausta, tiedostojen suorittamisen estotoimintoja ja käyttöjärjestelmän ajamista rompulta tai sen uudelleenasentamista säännöllisin väliajoin.

Nyt ZDNet kirjoittaa, että virustentorjuntaohjelmien tehotarkastuksessa on löytynyt n. 800 haavoittuvuutta yleisimmistä virustentorjuntaohjelmista. Virustentorjuntaohjelmat ovatkin suojan sijasta tietoturvauhka, koska niissä olevien tietoturva-aukkojen avulla esimerkiksi järjestelmässä voidaan suorittaa haitallista koodia.

Kannattaa laittaa tämä tieto korvan taakse ja lukea ko. artikkeli kokonaisuudessaan. Eroja eri virustentorjuntaohjelmien välillä on huimasti, häntäpäässä tietoturvan suhteen ovat mm. Trend Micro, Symantec (Norton), McAfee ja Kaspersky. Parhaiten pärjäsivät BitDefender, AVG ja Avast.

1 kommentti:

  1. Juuri tällaisten syiden takia Linuxissa ei suositella käytettäväksi virustorjuntaohjelmaa ellei sitä tarvitse esimerkiksi Windows-koneille menevien tiedostojen tarkistamiseen.

    VastaaPoista