15. joulukuuta 2007

Jälleen sananvapautta yritetään rajoittaa Suomessa!

Jo nyt on yksi perkele ja kumma kun ei Suomessa saa nähtävästi sanoa tosiasioita, eikä omia mielipiteitäkään ilman että valtiovalta ryhtyy vainoamaan! (Tarkemmin sanottuna tämä ei ole minulle mitenkään uutta eikä ihmeellistä vaan itsestäänselvä tosiasia, mutta ehkäpä lukijaa on hyvä muistuttaa siitä noinkin räväkästi heti kättelyssä.)

Mikko Ellilä on jo saanut syytteet kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan, koska toi esille (joidenkin multikulturellifanaatikkojen mielestä) epämiellyttäviä tosiasioita ja omia mielipiteitetään mm. neekereistä ja valkoihoisista ja eri kulttuureista. Koko vähemmistövaltuutetun tekemä tutkintapyyntö oli naurettava, mutta nähtävästi poliisi ja syyttäjä otti sen tosissaan.

Nyt myös nettisivun ylläpitäjä on saanut vastaavat syytteet sivustostaan (alkuperäinen sivu on vedetty pois netistä mutta voit lukea sitä vaikka tästä). Sivusto käsitteli mm. ulkomaalaisten tekemiä rikoksia, sekä henkilön itsensä ja muiden kirjoittamia kokemuksia ja mielipiteitä asiasta. Tälläistä ei tietenkään saa sanoa, koska ulkomaalaisten rikollisuudesta ja siitä nousevista tunteista ei saa puhua.

Esimerkiksi tämä neekerisetä saa rauhassa käydä EU:n kanssa juttelemassa ja EU tyytyy vain "kritisoimaan" tämän neekerisedän diktatuuria. Eli heristämään sormea sille, että tämä neekerisetä teurastaa omia kansalaisiaan, loukkaa törkeästi sananvapautta, elinkeinovapautta, poliittista vapautta, jne. EU ei esimerkiksi laita talouspakotteita tai muuta vastaavaa kyseiselle neekeridiktaattorille. Puhumattakaan, että laittaisi talouspakotteita muille neekeridiktaattoreille Afrikassa. Mutta jos sanot, että kyseessä on neekeri(diktaattori), Suomen valtio voi nostaa syytteet sinua vastaan. Eikös ole aika surkuhupaisaa vai mitä?

Sananvapaus on tärkeimpiä perusoikeuksiamme. Demokratiassa, jossa sananvapaudella on aivan ratkaiseva merkitys poliittiseen päätöksentekoon ja sitä kautta kaikkien meidän elämäämme, merkitys korostuu entisestään. Ilman sananvapautta ei ongelmista ja vahvuuksista pystytä avoimesti ja asiallisesti keskustelemaan eli saattamaan niitä yleiseen tietoisuuteen ja sitä kautta poliittisen päätöksentekoon vaikuttaviksi asioiksi. Jos kansa ei tiedä, se ei voi tehdä päätöksiäkään sen tiedon pohjalta. Systeemistä tulee torso.

Sananvapauteen kuuluu oikeus sanoa myöskin sellaista, mikä voi loukata jotakuta ja velvollisuus jokaiselta sietää sitä.
Sananvapauteen kuuluu oikeus (ja jopa velvollisuuskin!) sanoa ääneen asioita ja mielipiteitä riippumatta siitä, moniko muu ihminen niitä kannattaa tai hyväksyy tai niistä loukkaantuu. Muunlainen sanan"vapaus" on kuin "vapaat" vaalit, joissa voit äänestää vain isoveljen valitsemia puolueita. On hyvä pitää mielessä, että jokaista meistä loukkaa jokin asia, eikä se silti ole peruste kieltää sen sanomista ääneen. Esimerkiksi minua loukkaa suunnattomasti Greenpeacen ja Helsingin Sanomien jutut, mutta en minä silti vaadi niiden kieltämistä.

Eräänlaisena kertauksena suosittelen katsomaan Penn & Tellerin pätkän sananvapaudesta ja miksi se on tärkeää.


Kiihotuspäivityslisäys:"Kehoitan tätän ihmisiä kiihottumaan kansanryhmää kohtaan ja kohdistamaan se sika-Allahia kohtaan." Käsittääkseni tuolla lauseella syyllistyn sekä rikokseen yllyttämiseen, että kiihotukseen kansanryhmää kohtaan, että uskonrauhan häiritsemiseen. Odotellaanpa sitten syytettä kaikessa rauhassa. Muistakaa tehdä ilmianto poliisille vaikkapa vihje.internet@krp.poliisi.fi -sähköpostiosoitetta käyttäen.

1 kommentti:

  1. Ylläpitäjän syytteeseen joutuminen on sikäli vielä ikävämpää, että saattaa tehdä muut ylläpitäjät ylivarovaiseksi. Oikeudenkäynti ja sivuston poisto sen ajaksi, ovat jo sellaisia pelotteita, että niitä välttääkseen kannattaa tiukasti sensuroida sivustoaan, vaikka olisi varma ettei tuomiota tulisi.

    En jaksanut tuota sivustoa lukea, että yllytettiinkö siellä väkivaltaan ja muuhun laittomuuteen.

    Ajatuksenvapaus tuntuu Suomessa olevan sillä tavalla rajoitettu, että Ellilä saa olla sitä mieltä, että saharan eteläpuolisen afrikan tummaihoiset ihmisryhmät ovat luontaisesti taipuvaisia raiskauksiin ja muuhun rötöstelyyn, mutta jos Ellilä esittää käsityksensä julkisesti siten, että on vaara, että hän saa jonkun toisenkin ajattelemaan samalla tavalla, tapahtuu rikos.

    Eli kaikkien ajatusten hallussapito on sallittu, mutta tiettyjen ajatusten julkistaminen ja jakelun yrittäminen on kielletty.

    VastaaPoista