11. syyskuuta 2007

EU haluaa kieltää vaarallisten hakusanojen käyttämisen

Tietokone-lehti kirjoittaa tänään, että EU:n oikeus- ja turvallisuuskomissaari Franco "bigbrother" Frattini aikoo esittää, että EU kieltäisi teknisesti erilaisten "vaarallisten" hakusanojen käyttämisen netissä. Terrorismintorjunnan nimissä, totta kai, kuinkas muuten. Osama ja 19 rosvoa eivät voi tehdä terroritekoja, kun eivät voi hakea Googlesta ohjeita niihin. Just.

On se ihmeellistä, että kerta toisensa jälkeen eri viranomaistahot koettavat kepillä jäätä sensuurin suhteen. Koko ajan kysellään ja ehdotetaan sensuuria siellä ja täällä ja ilmeisesti järjestelmällisesti testataan, koska joko A) Kukaan ei huomaa ja laki menee läpi B) Vastustus on hiipunut ja laki menee läpi. Suomessahan on jo käytössä www-sensuurilaki, joka mahdollistaa operaattoreiden sensuroida "lapsipornosivuja". Norjassa kaavaillaan vieläkin laajempaa sensuurilakia, joka mahdollistaisi kaiken hallituksen vastaisen ja vihamielisen nettikirjoittelun sensuroinnin.

Totesin jo aikaisemmassa kirjoituksessani:"Kansanedustaja tai ministeri, joka moista lakia kehtaa esittää, voi pitää itseään maalitauluna. Kirjaimellisesti. Tämä ei ole uhkaus, vaan toteamus. Kaikki sanan- ja yksilönvapauden vastustajat voivat minun puolestani mennä tekemään tästä kirjoituksestani vaikka sata tutkintapyyntöä poliisille. EVVK."

Toisessa kirjoituksessani totesin:"Sinä päivänä kun Suomen valtio päättää, minne nettisivuille saan ja minne en saa mennä, minä tartun aseeseen puolustukseeni omaani ja muiden sanan- ja mielipiteenvapautta. Tehkää ilmianto vaikka Supolle, EVVK."

Jos jollekin on vielä epäselvää, niin todettakoot, mitä kirjoitin autojen automaattisesta seurantajärjestelmästä:"Siinä vaiheessa, kun valtio pakottaa minut ilmoittamaan jatkuvasti sijaintitietojani isoveljelle, minä tartun aseeseen puolustaakseni omaa ja muiden ihmisten vapautta. Kyllä. Luitte oikein. Tehkää ilmianto fasistisioille jos haluatte, evvk."

On totta, että Suomessa ei ole nykyään täyttä sananvapautta, koska meillä on meillä on mm. "kiihotus kansanryhmää kohtaan", "uskonrauhan häiritseminen" ja "kunnianloukkaus" lakipykälät olemassa. Nykyinen tilanne on kuitenkin sentään siedettävä, koska voimme sentään hakea vapaasti tietoa ja yksityisesti sanoa mitä huvittaa. Kohta sekin on historiaa, pahaa pelkään. Tämä on minun näkökantani ja toteamukseni tähän asiaan. Toivottavasti mahdollisimman moni muukin ihminen on kanssani samaa mieltä. Sanan- ja mielipiteenvapaus on aivan liian kallisarvoinen hukattavaksi byrokraattien ja poliitikkojen "isovelivalvoo"-unelmiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti