28. maaliskuuta 2007

Oikeusvaltioitako?

On surkuhupaisaa kuulla uutisista, että ensimmäiset Guantanamon vankileirin vangeista ovat "tunnustaneet" osallisuutensa 911 tapahtumiin ja kymmeniin muihinkin terroritekoihin ja rikoksiin. Tietenkin salassa, vuosikausia jatkuneen kidutuksen ja aivopesun jälkeen, ilman pääsyä asianajajan tai puolueettoman oikeusistuimen eteen. Mutta kuitenkin. Homma on ikäänkuin valmis. Pahiksia on saatu kiinni ja nyt he alkavat vähitellen laulaa kuten Yrjö Pensas haluaakin. Ja kukaan ei valita. Ei ainakaan ääneen. Vitut oikeusvaltion periaatteista, eiks vaan?

Mutta kun Iran nappaa kiinni reilun tusinan vakoilevia brittisotilaita (SAS?), nostetaan HIIIRRVEÄ haloo. KAAAAUHEEEAAA kun brittisotilaita otetaan oikein VANGIKSI kun ovat vihamielisen valtion alueella pyörineet aseistettuna. On se niin hirveää. Vielä kamalampaa on kun heitä on tiettävästi jopa kuultu Iranilaisten toimesta. Kauheaa! Koko Eurooppa vaatii yhdellä suulla heitä vapaiksi, vaikka Iran on menetellyt täysin kansainvälisten lakien (ja omiensa) mukaan.

Paskaakos sillä niin väliä että satoja ihmisiä viruu vailla ihmisoikeuksia, kidutettuina, aivopestyinä, nöyryytettynä ja ilman että saavat edes sukulaisilleen ilmoittaa itsestään (lakiavusta ja oikeasta oikeudenkäynnistä nyt puhumattakaan). He ovat vain "rättipääterroristeja" (tosiasiassa suurinosa heistä on aivan tavallisia ihmisiä). He ovat "pahoja". Britit ovat "hyviä". "Pahoja" saa kohdella vähän miten sattuu. "Hyviä" ei saa kohdella edes miten heitä pitäisi lain ja kansainvälisten sopimusten mukaan kohdella.

Suomi ja suomalaiset tuudittautuvat siihen uskoon, että eihän täällä sellaista voi tapahtua. Tosiasiassa monissa muissa EU-maissa on USA:n pitämiä salaisia vankiloita ja useita EU:n kansalaisia on tiettävästi vangittuina Guantanamossa tänäkin päivänä. Mutta jengi on vain hiljaa. Joku päivä vain oma naapuri sattuu "katoamaan" jonnekin, jokos sitten viitsii nostaa meteliä?

Yrjö Puska sanoi aikanaan, että on valittava, joko olette meidän puolellamme tai olette terroristien puolella. Minusta hän tekee valinnasta aivan liian helpon. Siinä missä terroristien väitetään aiheuttaneen 911 tapahtumat ja tappaneen muutama tuhatta jenkkiä, amerikkalaiset ovat omalla toiminnallaan aiheuttaneet huomattavasti pahempaa jälkeä eripuolilla maailmaa, samalla polkien länsimaistenkin ihmisten yksityisyyden suojaa. Kaikkein eniten minua kuitenkin etoo se kaksinaismoralismi (doublethinking) mitä Yrjö Puska kavereineen harrastaa. Osama ei edes viitsi väittää kannattavansa länsimaista, sekulaaria demokraattista oikeusvaltiota, mutta Yrjö Puska väittää. Osama on sentään rehellinen.

PS. Saisikohan Yrjö Puskan tunnustaman vaikkapa Kennedyn murhan jos hänet sulkisi muutamaksi vuodeksi Guantanamo Bayn kaltaiseen paikkaan aivopestäväksi ja kidutettavaksi (salassa kaikilta tietenkin)? Saisiko hänet myöntämään että USA:n hallitus piilottelee ufoja? Saisiko hänet myöntämään, että Kuuhun laskeutuminen oli huijausta? Mitähän kaikkea voisi hänet(kin) saada tuollaisella kohtelulla "tunnustamaan"? Hmmm...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti