15. syyskuuta 2009

Kysymys naisten palkasta ruikuttaville

Kaiken aikaa kuulee väitteitä siitä, että täsmälleen samasta työstä mieskollega saa naista parempaa palkkaa. Siitäkin huolimatta, että tätä mantraa hoetaan useiden eri poliitikkojen ja median toimesta jatkuvasti, se ei ole kuin surkea femakkojen keksimä valhe.

Esitänkin nyt kysymyksen ja haasteen kaikille tätä valhetta levittäville tahoille:

Koska eri palkan maksaminen sukupuolen perusteella on Suomessa rikos, missä ovat ne kaikki kymmenettuhannet langettavat käräjäoikeuksien ja hovioikeuksien tuomiot asiaan liittyen? 

Missä ne ovat? Minne ne on kätketty?

Ei niitä ole. Ei vain ole, vaikka kuinka asiasta porutaan ja väitetään, että naisia syrjitään.

Ei siis ole osoittaa mitään konkreettista todistetta siitä, että naisia syrjittäisiin laajamittaisesti palkoissa. Nollatutkimuksia asiasta varmasti on, muttei mitään konkreettista näyttöä ja kun ei ole näyttöä, ei moista soopaa pitäisi julkisesti kehdata kenenkään edes väittää. Palataan siis tähän sukupuolten välisen tasa-arvon keskusteluun, kun noita tuomioita olisi edes jokunen tuhat kappaletta esittää JA Suomen ainoa sallittu sukupuolisen syrjinnän muoto, eli miesten pakollinen asevelvollisuus, on kumottu.

1 kommentti:

  1. On hyvin todennäköistä, että naisille maksetaan hieman vähemmän palkkaa samasta työstä. Työnantajalle koituu kuitenkin about 10000 euron lisäkustannukset jokaisesta lapsesta, jonka nainen hankkii. Naisen tilalle joudutaan perehdyttämään joku toinen työntekijä väliaikaisesti. Sijaisen tuottavuus harvoin on yhtä hyvä kuin vuosia töitä tehneen vakituisen (riippuu toki työtehtävästä).

    VastaaPoista