24. kesäkuuta 2016

Brexit on täyttä kusetusta

Pidän henkilökohtaisesti jokaista, joka innostuu tästä Brexitistä, täytenä idioottina, lampaana ja aivopestynä ääliönä.

Koettakaa nyt tajuta, että Britannian kansanäänestyksellä ei ole MITÄÄN KÄYTÄNNÖN MERKITYSTÄ MIHINKÄÄN. Kaikki tämä koohotus, vouhotus ja mekkala on vain median ja poliitikkojen suunnitelmallista kusetusta, jolla luodaan ihmisille mielikuva, että jotain merkittävää on mukamas tapahtunut, kun kansa, jolla kerran on mukamas valta, on sanansa sanonut. MITÄÄN MERKITTÄVÄÄ EI TULE TAPAHTUMAAN, koska kansalla ei ole mitään valtaa päättää mistään mitään, valta on aivan jossain muualla: Kansa ei ole muuta kuin hölmöjä lampaita, joita ajetaan uurnille luomaan mielikuvaa siitä, että heillä on jotain valtaa, jotain valinnanvaraa, jotain vaihtoehtoja. Ei ole. Heillä ei ole mitään valtaa, eikä valinnanvaraa tai vaihtoehtoja.

Todennäköisesti nyt tapahtuu jokin tai jotkin seuraavista vaihtoehdoista:
 1. "Kansa sanoi sanottavansa, nyt me poliitikot tulkitsemme sitten asiaa ja joo ei me totanoinniinkuin erota kuitenkaan EU:sta, kiitos kun äänestitte kuitenkin."
 2. "Tää nyt oli tämmönen mielipide joo, mutta mielipide muuttuu aina ja nyt on mielipide muuttunut ja olosuhteet muuttuneet, joten ei tämmöstä eroa laiteta nyt kuitenkaan vireille."
 3. "Tietenkin eroamme EU:sta sitten totanoinniinkuin joskus silleen kun se on silleen totanoinniinkuin ajankohtaista."
 4. "Joo me laitetaan se ero laitetaan kyllä vireille ihan justiinsa, mutta totanoinniinkuin ei se kyllä koskaan huppista vaan tule kyllä astumaan voimaan, eikä 20 vuoden päästä ei kukaan edes enää muista, että semmonen oli edes vireillä joskus."
 5. "Joo me erotaan EU:sta, mutta heitotanoinniin perustetaan semmonen kuin UE tilalle, joo, hei tää on ihan eri juttu ja toimii kun toi EU ei toiminut, noniin, kansan tahdon mukaanhan tässä mennään jne."
 6. Faragelle sattuu joku pieni "onnettomuus", ts. äijä potkaisee tyhjää ja koko liike ja juttu kuivuu kokoon.
Aivan samanlainen menettely on odotettavissa Väyrysen keräämässä kansalaisaloitteessa Suomen Euro-jäsenyydestäkin, se ei tule ikinä johtamaan mihinkään, tuskin edes kansanäänestykseen, mutta ei missään nimessä Suomen de facto eroon Eurosta. Koettakaa nyt lampaat tajuta, mitä te olette, eli ei mitään ja koettakaa tajuta, mihin teillä on valtaa, eli ei mihinkään.

7 kommenttia:

 1. Itse kyllä uskoisin, että Britannia eroaa. Jos ei eroa, niin sitten siellä alkaa melkoinen mellakointi. Kyllä poliitikot ymmärtää, että on fiksumpi vaan kunnioittaa kansan tahtoa.

  Todennäköisesti Britannia jää kuitenkin ETA-maaksi. Sekin on hyvä saavutus, koska silloin EU:n verokartellisuunnitelmat ei koske Britanniaa. Ihmisillä on mahdollisuus äänestää jaloillaan. Se asettaa kaikille maille paineita pitää verotus edes joten kuten siedettävänä. Voi olla myös hyvin mahdollista, että koko EU hajoilee vähitellen.

  Kyllä maailmaa voi muuttaa ilman väkivaltaakin. Onhan EU-vastaisuus kasvanut huomattavasti siitä mitä se oli 10 vuotta sitten. Jossain vaiheessa ihmisillä tulee mitta täyteen. EU:n hajoamisesta on tietysti vielä pitkä matka libertaristiseen yhteiskuntaan, mutta valtioiden välinen verokilpailu saattaa hyvinkin ennen pitkää johtaa sellaisen syntymiseen.

  VastaaPoista
 2. > Itse kyllä uskoisin, että Britannia eroaa. Jos ei eroa, niin
  > sitten siellä alkaa melkoinen mellakointi. Kyllä poliitikot
  > ymmärtää, että on fiksumpi vaan kunnioittaa kansan tahtoa.
  ...
  > Kyllä maailmaa voi muuttaa ilman väkivaltaakin.

  Aha. Palataan asiaan, kun Britannia on eronnut EU:sta, eli ei koskaan. Wait and see.

  VastaaPoista
 3. Huvittavinta on että EU itse kiirehtii nyt Britannian eroa.

  VastaaPoista
 4. Eikö kuvan nallella pitäis olla EU-haalarit ja myssy, eikä yöpukua?
  Mutta repesin, kiitokset siitä.

  VastaaPoista
 5. Britannia eroaa EU:sta, jääkö se ETA-maaksi jää nähtäväksi. Mutta kun kansa vastustaa maahanmuuttoa ("Puolalaiset putkimiehet") ja ETA takaa vapaan liikkuvuuden, voi ETAkin olla liikaa.

  PS. Minne katosi https://www.markusjansson.net?

  VastaaPoista
 6. Vieläkö olet sitä mieltä, että Britannia ei eroa EU:sta? Tietenkään ei voi vielä varmaksi sanoa, ettö eroaminen tapahtuu, mutta nykyiset poliitikot eivät kehtaa pysäyttää eroa, koska se olisi todella noloa heidän kannaltaan. Myös kansan keskuudessa eroamispaineet kasvavat sitä mukaa kuin islamin tuomat ongelmat kasvavat

  VastaaPoista
 7. Vain 36 prosenttia briteistä pitää brexitiä ikävänä asiana, uusimman kyselyn mukaan. 50 prosenttia kannattaa brexitiä.

  VastaaPoista