9. huhtikuuta 2016

EU-tuomioistuimen mukaan linkki ei ole laiton - mutta minun linkkini on?!?


Digitoday uutisoi mielenkiintoisesta päätöksestä EU-tuomioistuimelta: Sen mukaan linkki laittomaan materiaaliin, (esimerkiksi) tekijänoikeutta rikkovaan, ei ole rikos. Digitodayn sanoin:"Muualle ohjaavien verkkolinkkien, eli hyperlinkkien, rikollistaminen tällä tavoin olisi tehnyt internetistä miinakentän, jossa olisi ollut helppo astua vaaraan tietämättä siitä etukäteen. Julkisasiamies sanoi, että se olisi koitunut koko internetin vahingoksi." Aivan, juuri näin.

Tämäpä hyvin mielenkiintoista sananvapaustaisteluuni ja etenkin minun ns. linkkikiihotuscaseeni liittyen. Nähdäkseni tuo tarkoittaa yksiselitteisesti, että myöskään minun jakamani linkki ei voi olla rikos, siis kiihottamista kansanryhmää kohtaan. Jos kerran piraattimateriaaliin ohjaavan linkin jakaminenkaan ei voi olla rikos, siis tekijänoikeuksien rikkomista.

Tietysti minähän olen erikoistapaus, eikä Suomi ole tunnetusti ennenkään välittänyt mitään kansainvälisen oikeuden päätöksistä tai ihmisoikeuksista, vaan yhä rikkoo törkeästi mm. Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimen päätöksiä vastaan ja muutenkin ihmisoikeuksia, minkä vaan ehtii. Suomessa käytäntönä näet on, että Suomen viranomaiset ja oikeuslaitos tekee aivan mitä sitä lystää ja jos uhri sitten valittaa Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimeen ja sieltä tulee myönteinen päätös, Suomen valtio vain maksaa korvaukset - ja jatkaa edelleen samaa, ihmisoikeuksia rikkovaa linjaansa jatkossakin. Tästähän on seurauksena se, että Venäjän ihmisoikeustilanne on de facto moninverroin parempi kuin Suomen - asia, josta Suomessa ollaan koko ajan hyvin hyvin hyvin hiljaa, jottei kansalaisten sinisilmäisyys oikeuslaitostamme vastaan vain vaarantuisi.

Kannattaa muistaa, että silläkään, että olen poliisikuulusteluissa vedonnut esimerkiksi Suomen perustuslakiin, EOM päätökseen, jne. oikeudestani nauhoittaa poliisikuulustelu, ei ole ollut mitään merkitystä. Suomessa viranomaiset rikkovat ihmisten perusoikeuksia täysin vapaasti, eikä asia kiinnosta ketään, eikä kukaan laita stoppia sille, eivätkä viranomaiset lopeta ihmisten perusoikeuksien loukkaamista, vaikka heille sen perustellusti kertoo ja vaatii oikeuksiensa kunnioittamista. Niille, ketkä eivät usko tietenkään tätä, kehoitan katsomaan tämän ja tämän videon minun tapauksistani, joissa poliisi laittomasti kieltää minua nauhoittamasta kuulustelujani, vaikka esitän heille kiistämättömät todisteet siitä, että minulla on oikeus nauhoittaa kuulusteluni.

Suomen oikeusjärjestelmä ja viranomaiskoneisto on oikeasti niin läpeensä mätä. Joten tälläkään päätöksellä tuskin on mitään merkitystä yhtään mihinkään.

3 kommenttia:

 1. No jaa, ei Suomi ole oikeusvaltio. Täällä vallitsee mielivalta monissa paikoissa. Liian monissa.

  VastaaPoista
 2. Tuo juttu koski tekijänoikeutta.

  Kaiken lisäksi sun linkkisi oli sun omaan tekstiisi, josta sä olet saanut aikoinaan tuomion.

  VastaaPoista
 3. > Tuo juttu koski tekijänoikeutta.

  Tuo juttu koski sitä, että vaikka linkin päässä olisi laitonta materiaalia, sen linkin laittaminen jonnekin ei ole rikos. Eli täsmälleen sama asia, joka mulla nyt on "jutun alla".

  > Kaiken lisäksi sun linkkisi oli sun omaan tekstiisi,
  > josta sä olet saanut aikoinaan tuomion.

  Ks. yllä. Irrelevanttia. Se kannattaa toki muistaa, että saman linkin jakaminen 42 muun ihmisen toimesta ei viranomaisten mukaan ole mikään rikos, ketään heistä ei epäillä mistään rikoksesta. Mutta minua epäillään. Jännää sekin.

  VastaaPoista