1. helmikuuta 2011

Suomessa jatkuvasti vaalivilppiä

Hienoa, että MOT uskaltaa tehdä näinkin isosta asiasta ohjelman, pelkäämättä joutuvansa sensuroiduksi tai lopetetuksi kokonaan Ylenannon listoilta. MOT- Arvausvaalit kertoo, miten järjestelmällisesti vaaleissa löytyy enemmän annettuja ääniä kuin mitä on ihmisiä käynyt äänestämässä. Haamuääniä siis, jotka mystisesti ilmaantuvat äänestyslippujen joukkoon tai ääntenlaskennan tuloksiin. Sen sijaan, että asiasta kohistaisiin ja sitä selvitettäisiin esimerkiksi poliisin ja keskusvaalilautakunnan taholta, asiaa vähätellään ja peitellään minkä ehditään.

Ymmärrän hyvin, että ihmiselle, joka ei ole yhtä skeptinen ja kyyninen yhteiskuntamme suhteen kuin vaikkapa minä olen, moinen väite herättää voimakkaan torjuntareaktion: "Eihän noin voi olla", "Jotain virheitä vain, ei ongelmaa", "Ei Suomessa manipuloida vaalituloksia kuten muualla" jne. jne. Tosiasiat ovat kuitenkin tosiasioita. Annettujen äänien määrät ja äänestäneiden ihmisten määrät eivät täsmää. Ilmiselvä osoitus vaalivilpistä.

Kyse on äärimmäisen vakavasta asiasta koko demokratian kannalta. Vaaleihin ei voi luottaa. Vaaleissa on ilmiselvästi vilppiä ja sitä on ollut jo kauan aikaa. Kansalaiset eivät valitse päättäjiä vaaleissa äänestämällä. Vaalit ja äänestäminen on vain kulissi, jolla hölmölle kansalle annetaan kuvitelma vaikutusmahdollisuuksista ja demokratiasta.

Olen itse jo kauan aikaa ollut hyvin skeptinen vaalien rehellisyyteen liittyen. Skeptisyyteni lähti liikkellä eräistä vaaleista, joissa äänestin tiettyä "marginaali"ehdokasta, mutta kun ääntenlaskun tulokset tulivat, niin niiden mukaan ko. ehdokas ei ollut saanut ainuttakaan ääntä kyseisestä äänestyspaikasta. Oma ääneni ko. ehdokkaalle oli kadonnut savuna ilmaan. Mutta, minkäs teen, kun en voi todistaa koskaan äänestäneeni ko. henkilöä ja aina voitaisiin selitellä, että joku yksittäinen äänestyslippu on hukkunut tms.

Olen itse ollut laskemassa ääniä useissa vaaleissa. Olisin itsekin voinut laskiessani hyvin vaikkapa tuhria lippuja tai muunnella niiden numeroita ainakin jonkin verran - ja jos samaa harrastaa useampi, niin mikähän on lopputulos? Arvelisin kuitenkin, että vilppi tapahtuu jo ennen kuin ensimmäistäkään ääntä on laatikkoon tiputettu tai siinä vaiheessa, kun ääniä kärrätään esimerkiksi tarkastuslaskettaviksi. Tai vilppi on kirjanpidollista, eli dokumentoidut äänimäärät vaihdetaan johonkin muuhun papereilla. Keskusvaalilautakunnan päässäkin voi vilppi toki tapahtua. Se, että äänestysliput talletetaan holviin seuraaviin vaaleihin saakka, ei auta mitään, jos ja kun lippujen määrää on mahdollista manipuloida tai kun niitä ei ikinä kuitenkaan enää tarkistuslasketa jälkikäteen. Puhumattakaan tietysti siitä, että jos ja kun kerran ilmiselviä eroavaisuuksia lukumäärissä ei tutkita vaan ne haudataan kaikessa hiljaisuudessa!

Ja miksi muuten äänestyslippuihin kirjoitetaan ehdokkaan numero lyijykynällä kuulakärkikynän sijaan?!?

Tervetuloa Suomen banaanitasavaltaan.

7 kommenttia:

 1. Taannoinen Vanhasen ja Braxin vimma kokeilla sähköistä äänestämistä paljasti minulle kertalaakista, että eliitti on Suomessakin -- Ameriikan tavoin -- valmis vaalivilppiin. Jos ei jo ole sitä harrastanut, mitä sitäkin on syytä epäillä.

  Ja miksi muuten äänestyslippuihin kirjoitetaan ehdokkaan numero lyijykynällä kuulakärkikynän sijaan?!?

  Lyijykynä on arkistokelpoinen kirjoitusväline, jonka jälki säilyy periaatteessa ikuisesti. Mustekynän jälki haihtuu. Puhumattakaan siitä, että se voi hankautuessa sotkeentua. Lyijykynän käyttöön on mielestäni hyvät perusteet.

  VastaaPoista
 2. Tässä nyt tuskin on kyse tarkoituksellisesta vaalivilpistä vaan ääntenlaskijoiden huolimattomuudesta, joka sekin tietysti on vakava asia.

  Tarkuuttaa voisi parantaa ottamalla käyttöön sähköisen äänestyksen, jossa ääni annettasiin ääneestyskoneella, joka tallentaisi sen ja sen lisäksi tulostettaisiin perinteiselle äänestyslapulle, joka pudotettaisiin uurnaan kuten ennenkin. Tuo uurnaäänestys olisi siis backuppina sille sähköiselle äänestykselle.

  VastaaPoista
 3. Muuta vittu Venäjälle, siellä on kaikki paremmin.

  VastaaPoista
 4. Eiku hei, muutakin Afrikkaan, johonki sissivaltioon. Siellä saat tehdä ihan mitä haluat. Kaikki muutkin saavat.

  VastaaPoista
 5. "Eiku hei, muutakin Afrikkaan, johonki sissivaltioon. Siellä saat tehdä ihan mitä haluat. Kaikki muutkin saavat."

  Suosittelen. Täällä on libertaarin mukava elellä!

  Terv. Nigerian Niilo

  VastaaPoista
 6. > Pankista loppui raha.

  OHHOH!
  Tämä on tietysti "sattumaa", vai mitä?

  VastaaPoista