23. helmikuuta 2011

Niskasaari: EIT tuomitsi Suomen hallituksen

Mikko Niskasaaren blogissa on sangen kiintoisa kirjoitus, joka sivuaa äskeistä kirjoitustani.
Suomessa voimassa oleva laki kotietsinnän edellytyksistä tiedetään yleisesti EIS:n vastaiseksi...EIT teki nyt selväksi Suomelle - kuten se on aikaisemmin tehnyt muille maille - ettei käy, että poliisi voi saapastella ihmisten koteihin pelkästään omalla päätöksellään. Kansalaisella on oltava uskottavat oikeusturvakeinot aiheettomia kotietsintöjä vastaan, eli kotietsinnän perusteet on voitava viedä puolueettoman tahon tutkittavaksi...hallituksen lakipaketti on poliisin uusien valtuuksien osalta sietämätön. On säädytöntä esittää lakia systemaattisesti rikkovalle organisaatiolle oikeutta tunkeutua kansalaisten tietokoneisiin, palkata salaisia urkkijoita, tehdä rikoksia ja niin edelleen. Poliisi tekee aivan liian paljon rikoksia ilman lupaakin.

Tuohon ei ole paljoa lisättävää. Kaikkihan tietävätkin jo (???), että Suomen ihmisoikeustilanne on Venäjääkin huonompi.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Kaikkihan tietävätkin jo (???), että Suomen ihmisoikeustilanne on Venäjääkin huonompi."

Eh, joku varmaan luulee niin. Kuten ne Suomalaiset tulipunaiset kommunistit sotien jälkeen, joiden ylistyspuheet Suuresta ja Vapaasta Neuvostoliitosta loppuivat tasan siihen paikkaan kun olivat käyneet paikan päällä tutustumassa miten asiat oikeasti olivat.

Milloin olet itse viimeksi käynyt?

Anonyymi kirjoitti...

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011022413247871_uu.shtml

Tuohon uutiseen taisi kuulua myös se, että viranomainen saa käyttää törkeän metsästysrikoksen selvittämisessä televalvontaa ja -kuuntelua. Muistattehan. Silloin joskus. Telekuuntelun sallimista esitettiin alun perin vain törkeiden huume- ja henkirikosten selvittämiseen... eikä sitä ollut tarkokitus laajentaa.