25. tammikuuta 2011

Varautumisesta häiriötilanteisiin, osa 2

Kirjoitin alle puoli vuotta sitten blogissani tästä aiheesta. Nyt tänään Ilta-Sanomat uutisoi:"Sähköt poikki jopa viikkoja:"Varatkaa ulkotulella valmistettavaa ruokaa"" Niinpä. Muistakaa, Suomi on lintukoto. Perusasiatkin, kuten sähkö ja vesi toimii täällä nyt ja aina. Mitään syytä varautua mihinkään katkokseen tai häiriötilanteeseen ei ole. Jatkakaa pään pitämistä pensaassa vaan jatkossakin...  :-)

Lisäystä klo 22:30: Yleisradio uutisoi, että Etelä-Savossa on jo ryhdytty evakuointeihin ja armeija on tulossa ihmisten avuksi huomenissa. Evakuointeja. Armeija apuun. Tunkekaa pää syvemmälle pensaaseen ja äkkiä!

8 kommenttia:

 1. Mitään syytä varautua mihinkään katkokseen tai häiriötilanteeseen ei ole. Jatkakaa pään pitämistä pensaassa vaan jatkossakin... :-)

  Näinhän se on! Vain pölvästit ja salaliittovouhkaavat varautuvat perusasioihin.

  Pitänee taas pistää varmuusvarastot kuntoon.

  VastaaPoista
 2. Voivoi, sähkövalot eivät toimi. Mutta kenelläkään ei oikeasti ole mitään hätää, uskokaa pois. Pyytäkää vanhoja ihmisiä kertomaan 30-40 -lukujen vaihteesta, mitä "katkos" ja "häiriötilanne" tarkoittaa. Pölvästit.

  VastaaPoista
 3. Jossain keskellä ei mitään sähköt katkeaa ja se tarkoittaa sitten sitä, että pitää varautua maailmanloppuun. Todellisuudessa moinen sähköjen katkeaminen tuottaa vain pientä vahinkoa, ei mitään paniikkia ja kaikki palaa entiselleen suhteellisen äkkiä. Samoin myös Australian tulvien aikana hommat hoitu nopeasti. Suosittelen siis vähentämään foliohattuilua ja kirjoittamaan vaikka salitreeniblogitekstejä...

  VastaaPoista
 4. Jossain keskellä ei mitään sähköt katkeaa ja se tarkoittaa sitten sitä, että pitää varautua maailmanloppuun. Todellisuudessa moinen sähköjen katkeaminen tuottaa vain pientä vahinkoa, ei mitään paniikkia ja kaikki palaa entiselleen suhteellisen äkkiä.

  Kyllä siinä ehtii vilu tulla, jos ei asunnossa ei esimerkiksi ole minkäänlaista tulisijaa. Putket jäätyvät ja saattavat haljeta, jolloin tulee kallis remontti. Ihmisillä on nykyään kummallinen taipumus vaatia jonkinlaisen mystisen ”yhteiskunnan” tekevän kaiken mahdollisen heidän puolestaan.

  Nykyään tulisija taidetaankin vaatia uusista omakotitaloista. Vähän holhouksen makuahan siinä on, mutta nykyään toinen vaihtoehto olisi pelastella typeryksiä kalliisti veronmaksajien rahoilla. Liberaalimpi vaihtoehto olisi varmaan sellainen, että tulisijan saa jättää pois, kunhan kieltäytyy etukäteen vastaanottamasta mitään veronmaksajien rahoilla tuotettua apua sähkökatkotilanteissa.

  Ja Australiassa on ollut täysi katastrofi niiden tulvien takia, tosin tuollaisilta tapauksilta lienee yksilötasolla aika hankala suojautua mitenkään tehokkaasti.

  VastaaPoista
 5. Onko Australia muuttunut esimerkiksi Haitiksi? Ihmisiä hakataan macheteilla kuoliaiksi? Väkeä kuolee kulkutauteihin kuin heinää? Todellisuudessa syntyi aineellisia vahinkoja, muttei juurikaan kuolonuhreja. Toki sähköjen puuttuminen on vittumaista, kun putket menevät, muttei sentään katastrofi tai maailmanloppu. Kritiikkini kohdistui vain Janssonin tyyliin, mistä sai vaikutelman, että taivas tippuu, kun sähköt katkeaa...

  VastaaPoista
 6. LOL @ Jansson :DD

  Nyt pää tiukasti foliohattuun!

  VastaaPoista
 7. http://turvaopas.pelastustoimi.fi/suojele-itseasi-ja-muita.html#kotivara

  Viranomaisetkin suosittelevat pienen kotivaran pitämistä. Mielenkiintoista on, että joidenkin mielestä jopa virallisten ohjeiden noudattaminen on salaliittofoliopipotouhua.

  Vai ovatko salaliittohörhöt jo soluttautuneet viranomaistenkin joukkoon? Siinäpä jännä salaliittoteoria.

  VastaaPoista
 8. 40€ kiinalainen halpisreppu ja euron mora K-Raudasta ei ole vielä varautumista.

  t. Anomuumi

  VastaaPoista