22. tammikuuta 2011

Kodin puolustaminen Suomessa

En ole pitkään aikaan pitänyt Suomea oikeusvaltiona, eikä tuorehko Turun Sanomien uutinen ainakaan muuttanut näkemystäni tästä asiasta.

Sorkkaraudalla ja pippurisumutteella aseistautunut murtovaras tunkeutui asuntoon, jonka omistajaa hän suihkutti pippurisumutteella kasvoihin. Sumutteesta kasvoille saanut pystyi, sokaistumisesta huolimatta, vastarintaan ja iski kotiinsa tunkeutunutta 14 kertaa veitsellä (tunkeutuja ei kuollut iskuihin).

Mitä tekee Suomen kaltainen sairas pahoinvointivaltio?

Tuomitsee kotiaan puolustaneen, pippurisumutetta naamalleen saaneen miehen 1½ vuoden ehdottomaan vankeuteen, sekä maksamaan kotiin tunkeutujalle yhteensä 2200 euroa korvauksia mm. kivusta ja särystä, kosmeettisesta haitasta ja henkisestä kärsimyksestä. Kotiin tunkeutunut kriminaalipaskiainen sai 5kk vankeutta pahoinpitelystä ja kaasun hallussapidosta.

Oikeus perusteli tuomiotaan mm. näin:"Vastaaja joutui paniikinomaiseen tilanteeseen tultuaan sokaistuksi, mutta siinäkin tilassa hänen piti havaita, ettei hyökkääjä käytä teräasetta ja lopettaa puukolla lyöminen". Ahaa. Eli kun kasvot polttavat pippurisumutteesta, eikä ihminen näe mitään mihinkään suuntaan, niin hänen pitäisi paniikissakin havaita, ettei hyökkääjä hakkaa häntä sorkkaraudalla tms... Siis jumalauta, nyt oikeasti! Ihan oikeasti, mitä vittua?!? Omaa kotiaan puolustaneen olisi siis pitänyt lopettaa puukon käyttö ja TOIVOA, ettei kriminaalipaskiainen humauta häntä, sokeana hääräävää poloista, sorkkaraudalla päähän. Tämä siis siitäkin huolimatta, että mies puolusti omaa kotiaan (oliko perheenjäseniä paikalla, sitä ei jutussa mainita) paniikissa.

"Hovi arvioi tilanteen silti hätävarjeluna tehdyksi teoksi, mutta mies ei voinut jäädä ilman rangaistusta, koska oli aiemmin saanut tuomion veitsen käytöstä." Ahaa. Eli oli pakko tuomita, kun kerran mies oli joskus heiluttanut puukkoa jossain aikaisemminkin. Eli samalla logiikalla kerran tappeluun osallistunut ei saa käyttää kotinsa puolustamiseen nyrkkejään tai jos käyttää, ei häntä voida jättää ilman rangaistusta. Pähkähullua.

Toivon sydämeni pohjasta, että ko. tuomion antaneiden tuomareiden koteihin tunkeuduttaisiin yöllä ja ko. tuomareiden kasvoille suihkutettaisiin pippurikaasua ja sitten katsottaisiin, mitä he tekevät. Tietysti viisaat ja oikeudenmukaiset tuomarit vain seisoisivat paikoillaan ja toivoisivat, ettei heidät sokaissut murtovaras humauta heitä sorkkaraudalla päähän - vai mitä luulette?

Omasta mielestäni on selvää, että se, joka "rikkoo sinetin", saa luvan itse vastata seurauksista. Jos murtovarasta harmittaa saada puukosta, niin olisi sitten varmaankin kannattanut olla tunkeutumatta toisen asuntoon. Siitähän se alkoi. Jos ihminen joutuu omassa kodissaan sokeana taistelemaan tunkeutujia vastaan, on kaikkien keinojen oltava sallittuja itsensä, läheistensä ja omaisuutensa puolustamiseksi. Edelleenkin, jos jotakuta tämä suunnattomasti vituttaa, niin ratkaisu on kovin yksinkertainen: Älkää murtautuko toisten koteihin ja hyökätkö asukkaiden kimppuun! Mikäli olette niin tyhmiä tai välinpitämättömiä, että ette tajua asioilla olevan seurauksensa, on erinomaista Darwinismia, jos pääsette hengestänne kodinomistajan puukosta tai haulikosta moisia temppuja tehdessänne.

On tietysti mahdotonta sanoa, mitä itse tekisi tuollaisessa tilanteessa. Uskon ja toivon kuitenkin, että mikäli itse joutuisin tuollaiseen tilanteeseen, minä en lopettaisi puukolla iskemistä vielä 14 iskun jälkeen. Jatkaisin niin pitkään kuin vain voimia olisi, jotta voisin olla sitä varmempi, ettei minun kimppuuni käynyt kykene tekemään minulle tai läheisilleni mitään. Löisin varmasti millä tahansa mitä käteen sattuisi ja mitä tappavampi väline, sitä parempi. Ainakaan minua ei voisi vähempää kiinnostaa moisen kriminaalin kohtalo. Itse paprikasumuttimesta kasvoille (työpaikan turvallisuusharjoituksen yhteydessä) saaneena voin sanoa, että siinä tilassa on ihme, jos pystyy edes jotain vastarintaa vielä tekemään!

Mutta niin, muistakaa edelleenkin äänestää vaaleissa (kaikkien puolueiden) demareita ja hyysäreitä, jotta tähänkään asiaan ei vain saada mitään muutosta jatkossakaan, vaan Suomi säilyy kriminaaleja(kin) hyysäävänä pahoinvointivaltiona jatkossakin.

10 kommenttia:

 1. Kyllä on kipeä yhteiskunta, jos kotiaan ei saa puolustaa.

  VastaaPoista
 2. Kun rosvo tulee kämpillesi, sano että sulla on vakuutus ja jatka oluen kittaamistasi, samalla kun rosvo vie halvat romusi mukanaan. Kaikki ovat tyytyväisiä, paitsi että vakuutusmaksut nousevat. Nousevat ne joka tapauksessa ;D

  VastaaPoista
 3. Tähän asti poliisi ansaitsee kehuja tämän jutun hoidosta.

  Oli kuitenkin ilmeisesti sangen hyvä, ettei kahvakuulat ollut vielä tullut ja klubilla ei ollut ketään...


  http://hopeapankki.wordpress.com/2011/01/19/klubille-murtauduttu-kuolema-syyllisille/

  VastaaPoista
 4. Itse olen valmis käyttämään kaikkea käytettävissä olevia keinoja itseni, läheisteni sekä oman kodin puolustamiseen.

  Tässä asiassa olemme Markuksen kanssa näköjään ainakin osin samoilla linjoilla.

  Tapahtui mitä vaan niin suosittelen että panostatte kodin valvontaa, jotta takaatte edes jonkinlaisen oikeusturvan. Videokameroita joka kulmaan ja tallenus suoraa nettiin.

  Hyvä artikkeli

  VastaaPoista
 5. Vittu että pistää vihaksi aina kun törmää tuollaisiin uutisiin. Oon niin samaa mieltäs sun kanssas Markus, jatka samaan malliin! ;)

  VastaaPoista
 6. Suomen kaltaisessa pahoinvointivaltiossa ei todellakaan kannata kertoa "oikeudelle" mitään itseä raskauttavaa.

  Kannattaa hommata kotiin euron mora, jonka laittaa sitten tajuttoman tai kylmenneen hyökkääjän kouraan.

  Riippumatta siitä oliko hyökkäyksen kohdekin "alamaailman väkeä" niin hän oli kotonaan, johon toinen murtautui.

  Lienee maailmanennätys, että toisen kotiin väkivalloin murtautuva saa korvauksia "henkisistä kärsimyksistä".
  Itse pidän sorkkarautaa erittäin vaarallisena, voipi henki lähteä jos sillä lyö.

  Ehdotan, että joku sopivia kanavia tunteva kääntää "oikeudenkäynnin" tuloksen englanniksi ja laittaa sen jakeluun kansainvälisille viestimille, eiköhän tuo saa julkisuutta vähintään "hullu maailma" palstoilla ja voipa joku ihmisoikeusista kiinnostunut tahokin kiinnittää asiaan huomiota.
  Itsensä puolustaminen omassa kodissa, lienee turvattua ainakin demokraattisissa maissa.

  Suomessahan ei mikään muutu, ennenkuin aletaan pelätä sitä, mitä ulkomaillakin meistä sanotaan.....

  VastaaPoista
 7. Tapaus paljastaa kaikessa raadollisuudessaan
  että valtio pitää veronmaksajia - niitä jotka
  maksavat valtion virkamiesten ja muiden loisien
  palkat - vihollisena.

  Nyt se jo puree ruokkivaa kättä.

  Miten puolustautua kun predaattorivaltio
  uhkaa syödä lapsensa?

  VastaaPoista
 8. Kuin ny näin. Mikä uutinen se oli... Olin ulkomailla kauan enkä kattonut mitään täältä.

  VastaaPoista
 9. Missä maassa voidaan ajatella, että oikeus toimii täydellisesti?
  Ei missään. Se on utopiaa.
  Tai edes kansalaisturva olis täydellistä.
  Mikä olisi vaihtoehto?
  Maalaisjärjellä ajateltuna tuohan on tietysti järjetön oikeuden päätös, mutta kaikkia yksityiskohtia tuntematta ei sitä voi vielä tuomita.

  VastaaPoista
 10. "Mutta niin, muistakaa edelleenkin äänestää vaaleissa (kaikkien puolueiden) demareita ja hyysäreitä, jotta tähänkään asiaan ei vain saada mitään muutosta jatkossakaan, vaan Suomi säilyy kriminaaleja(kin) hyysäävänä pahoinvointivaltiona jatkossakin."

  Ongelmana on vain se että äänestämällä kokkareita, noita kriminaaleja tulee yhteiskuntaamme koko ajan enemmän. Kumpi pahempi?

  VastaaPoista