31. heinäkuuta 2009

Paikkausaika on NYT

Ihan ensiksi lisätkääpä muutama sivusto Internet Explorer selaimenne "luotetuihin sivustoihin", jotta päivitys käy sukkelammin. Se onnistuu näiden ohjeiden mukaan, lisätkää *.adobe.com ja *.sun.com ja *.java.com ja *.microsoft.com sinne.

Kipittäkääpä seuraavaksi pikapikaa Internet Explorer selaimellanne http://windowsupdate.microsoft.com ja hakekaa ja ladatkaa uusimmat päivitykset. Siellä on aika ikäviä aukkoja paikattavana selaimessa ja käyttöjärjestelmäkin kaivannee joitain päivityksiä.

Menkää sitten Internet Explorerilla http://get.adobe.com/flashplayer ja ladatkaa sieltä uusin Flash Player, jotta sekin päivittyy kohdalleen. Niin ikään painukaa Internet Explorerilla http://get.adobe.com/shockwave ja ladatkaa sieltä uusin Shockwave Player, sekin kaipaa näet päivittämistä. Vielä pitää yksi ohjelma päivittää, nimittäin Java ja se hoituu menemällä Internet Explorerilla tänne sivulle jne. Flash sisältää erittäin tärkeän tietoturvapäivityksen ja Shockwave ja Javakin kannattaa päivittää kyllä...

Sitten tuleekin se pieni tenkkapoo, pitää näet mennä myös Firefox selaimella tuonne http://get.adobe.com/flashplayer sekä http://get.adobe.com/shockwave sivuille ja ladata sieltä myös Firefoxille sopivat Flash ja Shockwave. Voit vielä lopuksi varmistaa tältä sivulta, että Flash on todellakin päivittynyt versioon 10,0,32,18 ja Shockwave versioon 11.5.1.601.PS. Mikäli vielä käytätte raskasta, kömpelöä ja turvatonta Adobe Acrobat Reader ohjelmistoa, niin sekin pitäisi tietysti päivittää! Suosittelen, että poistatte koko ko. ohjelman asennuksen ja siirrytte käyttämään suoraan Foxit pdf-readeriä moisen moskan sijaan.

3 kommenttia:

  1. Ohjeen voisi myös muokata lyhyempään muotoon: "Käyttäkää Operaa" :)

    VastaaPoista
  2. Muuten hyvä, mutta Operankin kautta Flash ja Shockwave ja Java ovat haavoittuvaisia...

    VastaaPoista