2. heinäkuuta 2009

Rahvasta höynäytetään taas, osa 2

Ylenanto uutisoi, että veroluonteisia maksuja ollaan korottomassa runsaasti. Korotukset ovat kaiken kaikkiaan niin suuret, että käytännössä maksat palkastasi ensi vuonna pari prosenttiyksikköä enemmän veroja. Kun tähän vielä lisätään kuntien veronkorotukset sun muut, niin päästään äkkiä siihen, että veroprosenttisi pomppaa vaikkapa 25%:sta 28 prosenttiin ensi vuonna.

Rahvasta höynäytetään siis taas kerran.

Kun nyt inflaatio on nollassa, eli sitä kautta ei saada kansalaisilta varastettua salaa lisää rahaa, niin valtio tekee sitten tämmöisen tempun. Lopputulos on sama: Käteen jää entistä vähemmän rahaa ensi vuonna...tai no, jos hyvät palkankorotukset on, niin voipi olla että tulotasosi pysyy ennallaan.

Kansalaiset ovat yksinkertaisesti liian tyhmiä tajuamaan ja tietämättömiä talouden toiminnan perusteista, eivätkä ymmärrä, miten heitä taas huijataan. Kansalaiset eivät tajua, että vaikka tulovero ei kiristyisikään, niin palkasta varastetaan muilla tavoin entistä enemmän rahaa ensi vuonna. Puhumattakaan esimerkiksi mediamaksusta ja muusta hullutuksesta. Kansalaisia lypsätään oikein olan takaa.

Vaikka verotus on aina varkautta, niin piiloverotus on vielä törkeämpää varkautta. Kannatan ennen kaikkea kaikenlaisten veroluonteisten maksujen täydellistä lakkauttamista. Syy on yksinkertainen: Jos kansalaiset maksaisivat veronsa yhdessä klöntissä, vaikkapa palkkatuloistaan yhdellä veroprosentilla, niin he näkisivät itse, konkreettisesti, miten mielipuolisen paljon he joutuvat maksamaan veroa ja jokainen, jolla olisi edes hieman järkeä päässään, alkaisi kovaan ääneen valittamaan ja ajamaan huomattavasti matalampaa veroastetta. Kun valtion ja kuntien varkaudet piiloitetaan useiden eri nimikkeiden ja maksujen alle, tavallinen kansalainen ei tajua, miten käsittämättömän paljon hän joutuu maksamaan erilaisia veroluonteisia maksuja. Siksi hän ei nouse kapinaan ja juuri siksi tietysti valtio ja kunnat pyrkivätkin lypsämään kansalaisiaan mahdollisimman paljon piiloverotuksella.

17 kommenttia:

 1. Eikös se Kokoomus ole juuri keksinyt piiloveron eli liikevaihtoveron?

  Myöhemmin sitä alettiin kuhtua ALV:ksi.

  Jos kaikki maksaisivat rehdisti 22% "alv:tä" palkoista tai firman tuloistaan, olisi se minustakin ok.

  Kommentti alapuoliseen banneriisi. Jeesus on minun henk. koht. Vapahtajani! Ja vaikka eroaisin kirkosta ja erkosta, olisin silti LUTERILAINEN, mitä kirkkoni ei taida kylläkään enää olla!

  VastaaPoista
 2. Ja outoa on se että jotkut ihmiset ovat katugallupeissa olleet valmiita veronkiristyksiin - ikäänkuin verot olisivat (ja varsinkin kohtuuttomat sellaiset) jonkinlainen kansalaisvelvollisuus. Kyllä, minä olen valmis maksamaan palveluista, mutta minusta tuntuu että a) minut pakotetaan maksamaan paljosta sellaisesta jota en halua rahoittaa (esim. kehitysapu) ja b) minulta kerättyä omaisuutta ei käytetä parhaimmalla mahdollisella tavalla, eli mahdollisimman tehokkaasti niin että kohtaa "a" voisi hiukan keventää.

  VastaaPoista
 3. Itse sinkkuna mietin kovasti, mitä helvettiä loppujen lopuksi hyödyn yhdestäkään veroeurosta, jonka valtiolle tai kunnalle maksan? Oikeasti. Mitä?

  Huvittavintahan on, että suurinosa kaikista veroista laitetaan hölmöläisten peitonleikkuun tavoin toisiin taskuihin, joista sitten otetaan taas toihiin taskuihin. Rautalankana todettakoot, että keskiluokka on suurin porukka ja se porukka maksaa valtavasti veroja ja saa vastineeksi sitten hiukan vähemmän palveluita. Mitä järkeä tossa oikeasti on?

  Toinen esimerkki näistä verotuksista: Kertokaapa, mitä helvetin järkeä on siinä, että valtio maksaa vaikkapa opintotukea X euroa ja sitten kuitenkin pidättää siitä Y prosenttia ennakkoveroa samantien? Siis HÄH? Eikö voisi alunperinkin vain maksaa vähemmän ja olla perimättä veroa siitä samasta rahasta?

  Raha kiertää edestakaisin ja siinä samassa tuhlaantuu byrokratiaan, ylläpitää tehotonta toimintaa ja sekoittaa markkinoita.

  VastaaPoista
 4. Hei Markus. Mitä olet tehnyt oman puolueesi Kokoomuksen sisällä edistääksesi verotuksen alentamista ja lopullista poistamista?

  VastaaPoista
 5. Heh, no sen mitä yksittäinen jäsen voi tehdä. Keskustellut, kommentoinut, kirjoitellut, jne. Kunnallisvaaleissa ajoin kyllä kunnallisverotuksen laskemista jne.

  VastaaPoista
 6. "Toinen esimerkki näistä verotuksista: Kertokaapa, mitä helvetin järkeä on siinä, että valtio maksaa vaikkapa opintotukea X euroa ja sitten kuitenkin pidättää siitä Y prosenttia ennakkoveroa samantien? Siis HÄH? Eikö voisi alunperinkin vain maksaa vähemmän ja olla perimättä veroa siitä samasta rahasta?

  Raha kiertää edestakaisin ja siinä samassa tuhlaantuu byrokratiaan, ylläpitää tehotonta toimintaa ja sekoittaa markkinoita."

  Asia on kyllä juurikin päinvastoin. Se nimen omaan vähentää byrokratiaa, että opintotuestakin maksetaan veroa. Eikä tällainen verotus edes sekoita markkinoita, vaan juurikin päinvastoin. Ilman opintotuen verotusta syntyisi erilaisia kannustinloukkuja yms.

  VastaaPoista
 7. Emme pysty noin vain kahvasta kääntämällä muuttamaan suuntaa. Vaan meidän on kerrottava avoimesti nuorisollemme tekemisemme ja odotettavissa olevat vastuut ja tekemämme virheet. Valtava velka meillä ainakin on nuorisolle luotu.

  Näistä puheista kun ei suuremmin ole hyötyä, jos se ei kantaudu nuorison korviin. Itse koen nopeimmaksi keinoksi vaikuttaa asiaan, kertomalla kokemukseni nuorelle. Siinä elämän ideologia kehittyy vanhempien tekemistä virheistä.

  VastaaPoista
 8. > Se nimen omaan vähentää
  > byrokratiaa, että
  > opintotuestakin
  > maksetaan veroa.

  Miten ihmeessä muka? Mitä järkeä on, että valtion maksamista tukieuroista peritään samalla kerralla veroa? Tuossa on sama järki kuin siinä, että ostaessasi kaupasta pussillisen munkkeja kauppias ottaisi kassalla 1 munkin takaisin pussistasi ja laittaisi sen takaisin myyntiin. Aivan hullua.


  > Ilman opintotuen
  > verotusta syntyisi
  > erilaisia
  > kannustinloukkuja yms.

  Pah. Nykyisin syntyy kannustinloukkuja opintotuen ja tulorajojen vuoksi, kun opiskelijan ei kannata käydä töissä tai menee koko tukikuukausi jne.


  > Itse koen nopeimmaksi
  > keinoksi vaikuttaa
  > asiaan, kertomalla
  > kokemukseni nuorelle.
  > Siinä elämän ideologia
  > kehittyy vanhempien
  > tekemistä virheistä.

  Jeps. Valitettavasti vain harva nuori on kiinnostunut kuulemaan. Nekin, jotka kuulevat, eivät tajua, koska uskovat, että velkarahalla on ostettu heidän koulutus ja hyvinvointi, vaikka tosiasiassa velkarahalla on ostettu nyt vanhojen ihmisten hyvinvointi ja huolenpito. Samaan aikaan kun kouluruoasta viedään leipäkin pois, niin rahaa tuhlataan muualla mielinmäärin.

  Ehkä äänestysikärajan laskeminen 15v voisi olla jonkinmoinen ratkaisu? Tuon ikäiset ovat jo rikosoikeudellisesti vastuussa joten heidän sopisi siis voida minusta äänestää myös.

  VastaaPoista
 9. "> Se nimen omaan vähentää
  > byrokratiaa, että
  > opintotuestakin
  > maksetaan veroa.

  Miten ihmeessä muka? Mitä järkeä on, että valtion maksamista tukieuroista peritään samalla kerralla veroa?"

  Esimerkiksi, jos veroa ei peritä, niin verottajan täytyy pitää erillistä kirjaa tällaisista verovapaista tuloista. Ylimääräistä byrokratiaa syntyy varmaan monissa muissakin virastoissa. En ole mikään asiantuntija näissä asioissa. Sen kuitenkin tiedän, että on paljon yksinkertaisempaa vaan verottaa kaikkia tuloja tietyllä prosentilla kuin kirjata useita poikkeuksia useissa eri paikoissa.

  Pelkän opintotuen verovapaus ei varmaan lisäisi juurikaan byrokratian määrää, koska on niin paljon muitakin verovapaita tuloja sekä kaikenlaisia ihme etuisuuksia. Pointtini on kuitenkin, että on järkevämpää verottaa kaikkia tuloja samalla prosentti kuin tehdä useita poikkeuksia. Poikkeusten hallintaan tarvitaan mittavat ja monimutkaiset järjestelmät ja paljon byrokraatteja.

  VastaaPoista
 10. linnaan kelpaat 5 vuot ennen kuin ostamaan kossupulloo... sellaista se on... miksi alle 18v rikollisia ja vankeja ei kutsuta LAPSIrikollisiksi ja LAPSIvangeiksi... kuten eräässä pr0nossa on...

  VastaaPoista
 11. > verottajan täytyy pitää
  > erillistä kirjaa
  > tällaisista verovapaista
  > tuloista.

  Nimenomaan verottajan ei pitäisi pitää kirjaa niistä, koska ne olisivat verovapaita tuloja, eikä niitä tarvitsisi kirjata yhtään mihinkään verottajalle.

  VastaaPoista
 12. "> verottajan täytyy pitää
  > erillistä kirjaa
  > tällaisista verovapaista
  > tuloista.

  Nimenomaan verottajan ei pitäisi pitää kirjaa niistä, koska ne olisivat verovapaita tuloja, eikä niitä tarvitsisi kirjata yhtään mihinkään verottajalle."

  Mitenkäs ajattelit, että verottaja pystyy jälkikäteen tarkistamaan verotuksen oikeellisuuden ellei tietoja kirjata mihinkään? Tai toki verottaja pystyy tarkistamaan, mutta se on todella hidasta ja ihmiset jättäisivät usein veroja maksamatta, koska verottajalla ei olisi resursseja tutkia niin montaa "asiakasta" kuin nykyään

  VastaaPoista
 13. Öööh...olisiko ihan samasta paikasta kuin mistä ja miten nykyäänkin? Verottaja joka tapauksessa katsoo pistokokein jne. että tiedot pitävät paikkaansa. Jos tilillesi tulee joka kuukausi Kelalta "Opintotuki" nimellä rahaa, niin eiköhän verokarhu tajua mitä se tarkoittaa.

  Jos oletuksesi pitäisi paikkaansa, pimeän työn tekeminen olisikin vasta helppoa, senkun maksaa tilille vaan rahat, eikä verottaja voi tajuta mistä ne sinne tulevat ja miksi jne.

  VastaaPoista
 14. "Verottaja joka tapauksessa katsoo pistokokein jne. että tiedot pitävät paikkaansa."

  Ei verottaja mitään täydellistä tarkastusta tee ellei ole syytä epäillä vilppiä. Mistä sitten verottaja saa syyn epäillä? Tietysti katsomalla paljonko henkilön tileille on tullut rahaa vuoden aikana. Jos summa poikkeaa huomattavasti verottajalle ilmoitetusta summasta, niin sitten henkilön tulot seulotaan tarkemmin.

  Mikäli opintotukia ja muita verottomia tuloja ei kirjata verottajan kirjoihin, niin verottaja joutuu tekemään lähes kaikkien pistotarkistettavien tuloista perusteellisen selvityksen. Siihen ei ole mitenkään resursseja.

  VastaaPoista
 15. Kyllähän ne tulot voisi verottajalle ILMOITTAA, ei siitä olekaan kysymys vaan siitä, että mitä järkeä on valtion samalla MAKSAA ja VEROTTAA maksamaansa summaa...

  VastaaPoista
 16. Markus kirjoitti:
  "Itse sinkkuna mietin kovasti, mitä helvettiä loppujen lopuksi hyödyn yhdestäkään veroeurosta, jonka valtiolle tai kunnalle maksan? Oikeasti. Mitä?"

  Tietääkseni teet työtä, josta palkkasi maksetaan verorahoilla.

  VastaaPoista
 17. > Tietääkseni teet työtä,
  > josta palkkasi maksetaan
  > verorahoilla.

  Vain murto-osa maksamistani veroista käytetään tuohon sektoriin ja kyseinen sektori olisi silti olemassa, vaikka se pyörisi yksityiselläkin rahalla. Missaat siis pointtini.

  VastaaPoista