12. maaliskuuta 2008

Syrjintä hoitoalalla on alkanut - lisäys kanteluuni oikeuskanslerille

Kuten alla olevasta kuvasta käy ilmi, Espoon kaupunki on nyt laittanut hakuun työpaikan, jossa palkka selvästi ilmoituksenkin mukaan määräytyy ammattiliiton jäsenyyden perusteella. Nähdäkseni nyt Espoon kaupunki on syyllistynyt syrjintään esittämällä palkanmaksuperusteeksi ammattiliiton jäsenyyden, sekä sen lisäksi työministeriö on syyllistynyt syrjintään julkaisemalla kyseisen laittoman ilmoituksen netissään.


Alla lähettämäni jatkovalitus eduskunnan oikeuskanslerille (aikaisemman valitukseni voit lukea tästä) tapahtumaan liittyen:
Haluaisin liittää aiemmin lähettämääni kanteluun (koskienTehy-sopimusta ja sen vaikutuksia) liitteenä olevan työpaikkailmoituksen, joka on juuri julkaistu Työministeriön sivuilla. Nähdäkseni kyseinen ilmoitus osoittaa, että palkkaus on selvästi määräytynyt nyt ammattiliiton jäsenyyden perusteella sairaanhoitoalalla ja sen lisäksi, että kyseissä tapauksessa käytetään jo aiemmin kantelussani mainitsemaa julkista valtaa selvästi syrjivästi maksamalla eri palkkaa samasta työstä ammattiliiton jäsenyyden perusteella.

Haluan lisäksi, että kyseisen ilmoitus tutkitaan oikeuskanslerin toimesta ja että oikeuskansleri ryhtyy välittömästi sen vaatimiin toimenpiteisiin. Nähdeksi kyseisessä ilmoituksessa syrjintään on syyllistynyt työpaikkaa tarjoavan Espoon kaupungin lisäksi Työministeriö, joka on julkaissut syrjivän työpaikkailmoituksen
verkkosivuillaan.

Sivuhuomautuksena todettakoot, että Turun Sanomat uutisoi 17.2.2008, että sairaanhoitajan palkkapussi koheni 130 euroa (nettiversiossa tätä ei lue, mutta menkää toki kirjastosta lukemaan koko artikkeli) tuolloin. Itse sain nyt maaliskuun palkkaani vaivaisen 50 euron korotuksen, koska en kuulu Tehyyn. Jokainen voi ihan itsenäisesti pohtia, onko tämä oikein vaiko väärin, kun kuitenkaan samaan aikaan minä en voi itse neuvotella palkastani ja toisaalta minä en saa työssäni (enkä muutenkaan) syrjiä ketään esimerkiksi ammattiliiton jäsenyyden perusteella... Kunnallisen monopolin asemassa toimivalle julkiselle terveydenhuollolle ovat nuo molemmat näköjään mahdollisia!

1 kommentti:

  1. Mielenkiinnolla seuraan, mitä tuosta seuraa. (Mukava lingvistinen leikki)

    On aivan uskomatonta, jos ammattiyhdistyksen jäsenyys on julkisessa viranhoidossa avoimesti edellytyksenä.

    VastaaPoista