19. maaliskuuta 2008

Hyvää tasa-arvon päivää kaikille!

Suomessakin on vielä pitkä matka sukupuolien väliseen tasa-arvoon. Miehille asevelvollisuus on pakollinen rasite, kun taas naisille ei. Mitään muita sukupuolen perusteella syrjiviä lakisääteisiä juttuja Suomessa ei sitten olekaan.

Jostain syystä tasa-arvosta vouhottavat femakot eivät kuitenkaan pidä tämän räikeän epäkohdan korjaamista tärkeänä...

Minusta on huvittavaa puhua siitä, että Suomessa on yleinen äänioikeus ja yleinen asevelvollisuus. Jos Suomessa oikeasti olisi samaan tapaan yleinen äänioikeus kuin meillä nykyään on yleinen asevelvollisuus, se tarkoittaisi loogisesti sitä, että naisilla ei nykyään pitäisi olla oikeutta äänestää lainkaan.

Eihän naisia näet koske "yleinen" asevelvollisuuskaan, joten miksi naisia pitäisi sitten koskea "yleinen" äänioikeuskaan?

4 kommenttia:

 1. Pitäisikö säätää naisillekin asevelvollisuus pakolliseksi? Vai vapauttaa siitä miehetkin? Olisiko tasa-arvoa myös säätää myös miehet kärsimään synnytystuskista?

  VastaaPoista
 2. Justiinan kommentti on NIIN TYYPILLISTÄ FEMAKKORETORIIKKAA kuin vain olla ja voi. Oikein tyyppiesimerkki. Sitä suuremmalla riemulla lyön sitä kuin vierasta sikaa.


  > Pitäisikö säätää naisillekin
  > asevelvollisuus pakolliseksi?

  Kyllä, jos se kerran miehilläkin on pakollinen.


  > Vai vapauttaa siitä miehetkin?

  Vaihtoehtoisesti näin, sitten toki erinäiset ammattiarmeijan vastustajat saavat panikoida ja selitellä ettei Suomella (muka) ole varaa ammattiarmeijaan jne.


  > Olisiko tasa-arvoa myös säätää
  > myös miehet kärsimään
  > synnytystuskista?

  Synnyttäminen on
  A) ...täysin vapaaehtoista naiselle, nainen voi käyttää ehkäisyä tai tehdä abortin yhdenkään miehen voimatta sitä estää.
  B) ...biologinen ominaisuus, ei lakisääteinen asia, eli nämä jutut eivät liity toisiinsa mitenkään.
  C) ...asia, jonka tekemättä jättämisestä naista EI tuomita vankilaan, toisin kuin mies tuomitaan jos hän laiminlyö asevelvollisuuden.


  Nimenomaan oikeat vertailukohdat ovat tässä asevelvollisuus ja sukupuolinen tasa-arvoasiassa:
  - Naiset, jotka eivät synnytä, pitäisi tuomita vankilaan kuten miehet, jotka eivät suorita asevelvollisuutta.
  - Naisilla ei pitäisi olla äänioikeutta, koska äänioikeudenhan pitäisi olla (tietysti samalla tapaa) yleinen kuten asevelvollisuudenkin, eli koskea tosiasiassa vain toista sukupuolta.

  VastaaPoista
 3. Ei tarvita suuria päättelytaitoja havaita että taidat olla sinkku - ja vannoutunut sellainen. Vaikea kyllä kuvitella että tuollaisella luonteella varustettua miestä kukaan vierelleen olisi huolinut tai huolisikaan.

  VastaaPoista
 4. > Vaikea kyllä kuvitella että
  > tuollaisella luonteella varustettua
  > miestä kukaan vierelleen olisi
  > huolinut tai huolisikaan.

  Mielenkiintoinen ad hominem -heitto. Ikäänkuin tosiasioiden kertominen ääneen todistaisi jotakin ihmisen luonteesta... Hehehhee.

  VastaaPoista