16. maaliskuuta 2008

Hullutuksien hullutusta...

Taas näitä "pikku-uutisia", joista ei oikein tiedä pitäisikö itkeä vaiko nauraa.
http://www.yle.fi/tekstitv/txt/P165_01.html
Euroopan unioni hyväksyy julkiset tuet,
joilla houkutellaan yrityksiä siir-
tämään tehtaitaan EU-maasta toiseen.
Aamulehden mukaan asia vahvistui Volvon
suunnitellessa Puolaan bussitehdasta.
Uuden tehtaansa vuoksi Volvo sulkee
toisen tehtaan Tampereella.

Eli EU sallii sen, että verovaroja käytetään siihen, että toisessa osassa EU:ta tehdas suljetaan ja työntekijät päätyvät kilometritehtaalle, jotta toisaalla voidaan verovaroilla tukea sitä, että tehdas tuleekin sinne. Tämä kuulostaa melkein yhtä hullulta kuin se, että EU samaan aikaan tukee tupankanviljelyä verovaroista, että myöskin samaan aikaan tukee tupakanvastaista taistelua verovaroista. Just. Aha.

3 kommenttia:

 1. En itsekään ole ymmärtänyt miksi tätä pitää tukea verovaroin. Eikö yritykset automaattisesti osaa siirtää tuotantoaan sinne, missä on edullisinta.

  Jotkut ääliöt muuten valittavat siitä, että työpaikkoja siirtyy Kiinaan ja väkeä jää työttömiksi, vaikka eivät ymmärrä käsitteitä vaihtoehtokustannukset (jos tuottamatonta alaa X on, niin se vaikuttaa korkeimpine hintoineen koko talouteen, eivät siis ymmärrä hintasignaaleita), vapaakauppa luo tuottavimpia työpaikkoja ja suhteellisen edun periaattetta.

  Osaatko suositella mieluummin jotain suomenkielistä tekstiä, jota voi pastettaa noille idiooteille, ettei tarvitse jankuttaa tosiasioita?

  VastaaPoista
 2. Tuo Libertarismi FAQ on aika hyvä kyllä idiooteille rautalankalukemiseksi
  http://www.helsinki.fi/~ssyreeni
  /l-diaries/libertarian-faq.fi.html

  Jos kirjoja pitäisi suositella, niin ehdottomasti "Klassinen Liberalismi" on sellainen. Aivan ehdotonta luettavaa. Tietysti protektionismia vastaan hyvä kirja olisi "In Defence of Global Capitalism".

  VastaaPoista
 3. Mielestäni tuo Sampo Syreenin kirjoittama libertarismi-FAQ on aika huono siinä runsaasti käytettyjen omituisten lauserakenteiden ja erikoisten termien vuoksi sekä jossakin määrin myös asian varsinaiseen substanssiin kuuluvien väitteidensä osalta. Siinä annetaan monelta osin väärä kuva libertarismista.

  VastaaPoista