26. elokuuta 2007

"Energian hinta taivaisiin" - ROSKAA!

Taloussanomat kirjoitti, että suuret ympäristögurumme Oras Tynkkysen mukana ovat tulleet siihen tulokseen, että energia on liian halpaa Suomessa. Joku oli vieläpä kirjoittanut Helsingin Sanomien palstoilla:"Miksi suomalaisilla olisi oikeus tuhlata energiaa tavalla, jota ilman suurin osa ihmisistä tulee vallan hyvin toimeen?"

En yleensä suutu tällä tapaa, mutta voiko joku edes peruskoulusta valmistunut ihminen olla noin helvetin juntti ja tyhmä?!?

Se, että suurimman osan maailman ihmisistä on pakko tulla toimeen vähemmällä määrällä energiaa, ei ole peruste sille että meidän pitäisi tulla toimeen. Se, että suurinosa maailman ihmisistä ei ole niin vauraita oman työnsä, ahkeruutensa ja nokkeluutensa ansiosta, että voisi omata yhtä korkean elintason kuin me omaamme, ei ole peruste sille, että meillä ei saisi olla näin korkeata elintasoa. Se, että jotkin valtiot pakottavat maansa yritykset osallistumaan esimerkiksi päästökaupan kaltaiseen hullutukseen, ei mitenkään tarkoita että meidän pitäisi pakottaa omat yrityksemme samaan.

Kaiken tämän pitäisi olla aivan itsestään selvää jokaiselle edes hieman asioita miettivälle. Miten lehdet ja poliitikot jaksavat jauhaa näin uskomatonta sontaa? Ehkäpä siksi, että ihmiset nielevät purematta kirjoitukset eivätkä ajattele yhtään mitä tuubaa heille taas valehdellaan.

Kaiken energiansäästövouhotuksen rinnalla kyhätään tietysti taas kerran, ainakin kyseisen artikkelin mukaan, kansalaisten yksityisyyttä voimakkaasti loukkaavia autojen seurantajärjestelmiä "liikenteen verotukseen" ja varoitellaan ettei lisää energiantuotantoa (Vuotos) pitäisi rakentaa jottei sähköstä vaan tulisi liian halpaa. Sama vihreä rumpu kumisee taas tyhjyyttään kuten aikaisemmin ja sitäkin aikaisemmin.

Mikä ongelma on siinä, että meillä on kohtuullinen elintaso (ostovoimaltamme ja tuloiltamme olemme Euroopan köyhälistöä ja USA:ta vuosikymmeniä jäljessä)? Mikä ongelma on siinä, että jos energiamarkkinat vapautettaisiin, voisimme tuottaa lisää hyvin vähäpäästöistä energiaa esimerkiksi puusta, vesivoimasta ja ydinvoimasta? Miksi meidän pitäisi kituuttaa ja olla rakentamatta omia saunoja ja saunomasta, jos siltä huvittaa? Miksi emme saisi pitää telkkua päällä jos huvittaa? Miksi? (jos jollekin on vastaus vielä epäselvä, se löytyi kolme kappaletta sitten)

Hjallis Harkimo näyttää "esimerkkiä" energiansäästössä, hän on vaihtanut kuulemma autonsa uudenpaan ja vähäpäästöisempään. Vähän kuten ilmastoprofeetaksi presidentinvaalien häviönsä jälkeen ryhtynyt Al Gore, joka omistaa muistaakseni vain 400 neliön asunnon ja pari citymaasturia ja uima-allasta. Hohhoijaa. Hyvää esimerkkiä totta tosiaan näyttävät. LOL. Energiansäästöllä ei ole tuon kanssa mitään tekemistä. Parempi olisi, kun Harkimo ja Gore vain pysyisivät kotona ja katsoisivat telkkua, eivätkä ajelisi ympäriinsä saastuttamassa ilmaa ja tuhlaamassa energiaa...

Sanoma tuntuu olevan, että tavalliselta kansalaiselta pitäisi kieltää saunominen, koska se kuluttaa energiaa, mutta herrat ja poliitikot senkun ostavat uusia isoja autoja ja lentelevät ja pitävät kongressejaan ympäri maailmaa maailmaa parantamassa ja verovaroja tuhlaamassa ituhippien hulluihin ideoihin... Tätä epäloogisuutta ja muutenkin vihreää valhetta sivusinkin jo aikaisemmin tässä kirjoituksessani.

Piru vieköön. Haittaverot asianmukaiseksi ja muuten vapaat kädet tuottaa ja käyttää energiaa! Pois säätely ja byrokratia ja hullu verotus ja ohjailu! Jos sähkö tuntuu loppuvan, sen hinta nousee ja vetää investointeja uuden sähköntuotannon rakentamiseen. Jos ihmiset haluavat lämmittää saunojaan vaikka joka päivä niin annetaan firmojen rakentaa omilla rahoillaan ja vastuillaan vaikka 20 uutta ydinreaktoria lämmittämään niitä saunoja! Mitä hittoa se Oras Tynkkyselle ja kumppaneille kuuluu lämmitänkö saunani vaiko en?!?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ota huomioon että todennäköisesti vain valtion tuella pystytään kehittämään vaihtoehtoja öljylle ennenkuin sen hinta räjähtää käsiin. Yleisestihän on toki tiedossa että ns. ensimmäisen sukupolven biopolttoaineiden (bioetanoli yms.) valmistus ei ole ekologisesti tai taloudellisesti kannattavaa, mutta ehkä nyt olisi Suomessakin syytä alkaa panostaa dieselöljyn valmistukseen liki rajattomasta turvevarannostamme Fischer-Tropsch menetelmää hyödyntäen. Hinta olisi jo jopa nykyäänkin kilpailukykyinen verohelpotuksin. Lisäksi tuotanto lisäisi energiaomavaraisuuttamme ja loisi paljon työpaikkoja kotimaahan.