20. heinäkuuta 2007

Viranomaiset asentavat etäältä vakoiluohjelmia tietokoneille

News.com kirjoittaa artikkelissaan, että FBI on todistettavasti käyttänyt etäältä asennettavia vakoiluohjelmia epäiltyjensä jäljittämiseen. Vakoiluohjelma on jotenkin, mahdollisesti julkistamattomia tietoturva-aukkoja hyväksikäyttäen, saatu ujutettua sähköpostin tai pikaviestiohjelman kautta epäillyn tietokoneelle. Varmaa tietoa ei ole, mutta oletettavaa on, että epäilty on ollut perillä tietoturvasta ja hänellä on ollut asianmukaiset virusten/vakoiluohjelmien torjuntaohjelmat käytössään.

Tapaus muistuttaa erehdyttävästi jo taannoisia "Scarfon" ja "Forresterin" tapauksia, joissa FBI käytti näppäinpainallusten tallentimia - keyloggereita, selvittääkseen Hushmailin ja PGP:n salasanoja. Viime aikoina on ollut myös keskustelua siitä, mitkä tietoturvayhtiöt suostuvat yhteistyöhön viranomaisten kanssa, eli huolehtimaan jollain tavalla, että ohjelmistot eivät tunnista näitä vakoiluohjelmia.

Että silleen.

1 kommentti:

  1. http://piraattiliitto.org/uutiset/2007/09/saksan-sis-ministeri-haluaa-oikeuden-postittaa-troijalaisia

    http://piraattiliitto.org/uutiset/2008/01/piraatit-paljastivat-saksan-hallituksen-skype-vakoilusuunnitelman

    http://piraattiliitto.org/uutiset/2008/09/piraattipuolueen-tiedottaja-ratsattiin-puolueen-paljastettua-poliisin-v%C3%A4%C3%A4rink%C3%A4yt%C3%B6ksi

    Kai olet naista jutuista kuullut? Kehitys etenee.

    VastaaPoista