4. heinäkuuta 2007

EU yrittää torjua säätelyn haittoja lisäsäätelyllä :->

Kirjoitin jo aikaisemminkin tästä EU:n maataloustukien järjettömyydestä ja siitä, mihin hullutuksiin ja rahan menoon se väistämättä aina johtaa.

Helsingin Sanomien mukaan EU yrittää saada ratkotuksi ongelmaa nimeltä "ylijäämäviini". EU tukee avokätisesti viinintuottajia, jotka tuottavat vastineeksi viiniä tietysti enemmän kuin mitä ihmiset haluavat juoda, koska siitähän EU heille tukia maksaa että viiniä tuotetaan mahdollisimman paljon. Ylijäämäviini tislataan kalliiseen hintaan (veronmaksajien kustantamana tietysti) puhtaaksi alkoholiksi, joka taas tungetaan väkisin autojen bensiinin lisäaineeksi (ns. ekobensa!)!!!

Koko sotku johtuu yksinkertaisesti siis siitä, että EU ylipäätään tukee viinintuotantoa. Jos EU ei tukisi sitä verovaroista, viinintuottajat tuottaisivat optimaalisen määrän viiniä, koska kenenkään maajussin ei kannata tuottaa liikaa viiniä joka ei käy kaupaksi...sehän haaskaisi omia rahoja! Liian vähän ei tuotettaisi, koska silloin jää tuloja saamatta tuotteen ostajilta!

Jos valtio/EU ei sekaantuisi markkinoiden toimintaan erilaisin verovaroista maksettavin tuin, tullein, maksuin, säätelyin ja etuoikeuksin, homma toimisi huomattavasti tehokkaammin ja järkevämmin. Kysyntä ja tarjonta kohtaisivat maataloustuotteiden kuten viinin ja leivän kohdalla aivan siinä missä se kohtaa vaikkapa taulutelevisioiden, tietokoneiden, pölynimurien ja sukkien kanssa joka päivä kaupoissa ympäri maailmaa. Väite siitä, että "jos ei säädellä ja tueta maataloutta niin kaupassa ei ole pian ruokaa" on naurettava, samalla logiikalla kaupassa ei tänä päivänä pitäisi olla taulutelevisioita, tietokoneita, pölynimureita, sukkia jne. koska niiden tuotantoa ei sen suuremalti säädellä eikä tueta verovaroin!

No, EU on saanut neronleimauksen, miten ratkaista ongelma vähentämättä tukia ja luopumatta yhdestäkään byrokraatista: Lisätään säätelyä lisää. Kielletään uusien viiniviljelysten rakentaminen ja vuonna 2014 annetaan istuttaa lisää sinne missä viinillä on kysyntää! Eläköön Gosplan! (Sehän tunnetusti toimii varmaan paremmin nyt EU:ssa kuin mitä se toimi DDR:ssä, Neuvostoliitossa, Kiinassa, Pohjois-Koreassa jne. jne.)

Voiko kukaan olla oikeasti niin helvetin tyhmä, että ei tajua homman järjettömyyttä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti