17. huhtikuuta 2007

Ministerivalinnat menivät sentään kohtuullisesti

Olin suorastaan häkeltynyt ministerivalintojen osumisesta noinkin hyvin kohdalleen. Tärkeintä ministerivalinnoissa oli, että SDP ja Vasemmistoliitto saivat ansaitsemansa määrän ministereitä, eli pyöreät nolla. Ideaalitilanteessa Vihreätkään eivät olisi saaneet yhtään salkkua, mutta mokomat entiset stalinistit (ja nykyiset ituhipit) saivat itsensä kaikesta huolimatta työministeriksi ja oikeusministeriksi. Paljon pahempia salkkuja he tuskin olisivat voineetkaan saada (paitsi ehkä ympäristöministerin salkun). Työministereinä he voivat sössiä nekin vähän asiat kaikenlaiseen mukaympäristöä suojelevalla huuhaatyöllä ja oikeusministerinä ajaa kettutyttöjen ja Greenpeacen hörhöjen täysarmahduksia ja muuta idioottimaista.

Mutta, siis hyviin uutisiin. Kerrankin. Tai ainakin pitkästä aikaa.
Väyrynen pääsi ulkomaankauppaministeriksi. Loistavaa, kunnon EU-kriitikko pääsee ääneen jatkossakin. Paula Lehtomäki päätyy ympäristöministeriksi kauppa- ja teollisuusministerin paikalta (heehhehehee...)...tervetuloa kuudes ja ehkä seitsemäskin ydinvoimala siis! Katainen, vaikka onkin vähän punikki minun makuuni, pääsi valtiovarainministeriksi. Jan Vapaavuori pääsi sentään hallitukseen, vaikkakin vaivaiseen "asuntoministerin" (mikä helvetti sellainen muka on ja mihin muka sellaista tarvitaan?!?) virkaan mutta kuitenkin. Ulkoministeriksi pääsi lisäksi Ilkka Kanerva, joka varmasti hoitaa Suomen ulkomaansuhteita yhtä sutjakkaasti mitä on hoidellut erinäisiä naisiakin tuossa taannoin... ;)

Muilta osin ministerinsalkuissa ei ole erityistä hurraamista. Näillä eväillä sitten seuraavat 4 vuotta eteenpäin (jos hallitus ei kaadu sitä ennen)...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti