5. heinäkuuta 2018

Sähköpostini Helsingin käräjäoikeuden laamannille Mitja Korjakoffin sooloiluun liittyen

Lähetin alla olevan sähköpostin helsingin käräjäoikeuteen ja osoitin sen laamanni Tuomas Nurmelle. Odotan mielenkiinnolla, josko saan mitään vastausta ja jos, niin mitä. Kysehän on tästä mielipuolisuudesta.
Tervehdys 
Osallistuin yleisönä käräjäoikeuden istuntoihin 26-27.6.2018 (R 18/4821), joissa tuomarina oli Mitja Korjakoff. Nauhoitin salaa taskussani olleella nauhurilla kyseiset istunnot ja julkaisin ne myöhemmin. Tämä on toki vastoin tuomarin ohjeita ja lakia, mutta laki ei tunne asiassa mitään rangaistussäädöksiä. Pikaisenkin nettikatsauksenkin pohjalta löytyy lukuisia artikkeleita, joista käy ilmi, että vaikka oikeudenkäynnin salaa nauhoittaa vastoin puheenjohtajan määräystä, asiassa ei voida antaa mitään rangaistusta tai seuraamusta. Näin ovat useat ihmiset tehneet vuosikaudet ja asia on myönnetty ongelmaksi, koska laki ei anna mahdollisuutta minkäänlaiseen rangaistusseuraamukseen. Ainoa seuraamus voi olla salista poistaminen, tai mikäli moiseen ei suostu, tällöin järjestyssakko, mutta tämäkin vain, mikäli tuomari huomaa toiminnan ja huomauttaa siitä oikeudenkäynnin aikana. Minun osaltani näin ei ollut, vaan Mitja Korjakoff määräsi minulle järjestyssakon jälkikäteen, 28.6. koska ei salissa kyseistä toimintaani huomannut.  
Kyseinen minulle määrätty järjestyssakko on siis ilmeisen laiton ja Korjakoffin pitäisi tämä asia tietää kyllä. Olen luonnollisesti antamassa asiasta virallisen lausuman 10.7. mennessä Helsingin käräjäoikeudelle, mikäli ko. sakkoa ei sitä ennen peruta perusteettomana ja laittomana. 
Toivon, että otatte pikimiten asian puheiksi Korjakoffin kanssa ja ojennatte ja ohjeistatte häntä perumaan kyseisen sakon ja toimimaan jatkossa lakia noudattaen. 
Tiedän, että Korjakoff on parhaillaan kesälomalla, mikä tekeekin erittäin mielenkiintoiseksi sen seikan, että hänen pitäisi kuitenkin antaa päätös järjestyssakosta 11.7. siis yhä ollessaan kesälomallaan! En käsitä, miten tämä voi olla edes teoriassa mahdollista, ellei sitten Korjakoff ole tässäkin asiassa rikkomassa lakia, eli toisin sanoen jo kirjoittanut ja pistänyt sakon jo tosiasiallisesti eteenpäin ENNEN kesälomalle lähtöään. Tämä tarkoittaisi, että kyseessä on jo vakava oikeusturvani ja oikeusperiaatteiden rikkomus, mikäli minulta pyydetään lausumaa asiassa, josta on jo tosiasiallisesti tehty Korjakoffin taholta päätös tätä ennen! Toivon, että selvitätte myös tämän asian ja ryhdytte asiassa sen vaatimiin oikaisu- ja kurinpitotoimiin Korjakoffia vastaan, mikäli tämäkin asia osoittautuu paikkaansa pitäväksi. 
yst. terveisin
Markus Jansson,
Rauma

7 kommenttia:

 1. Mieletöntä, sakon jälkikäteen kun et ollut tottelevainen...;-)

  Hyvä Markus, hyvä Rauma!

  VastaaPoista
 2. "Pikaisenkin nettikatsauksenkin pohjalta löytyy lukuisia artikkeleita, joista käy ilmi, että vaikka oikeudenkäynnin salaa nauhoittaa vastoin puheenjohtajan määräystä, asiassa ei voida antaa mitään rangaistusta tai seuraamusta"

  Toisin sanoen pari nettiin kirjoittelevaa kaveriakin on samaa mieltä. Tämä selvä.

  VastaaPoista
 3. Kohta selli aukeaa ja vankilakaverien nyrkit pläjähtävät Markuksen naamaan...

  VastaaPoista
 4. Käräjätuomari Mitja Korjakoffilla ovat gambialaiset voimakkaasti esillä hänen valokuvissa. Lieneekö sieltä haettu lisämausteita ja kulttuurivaikutteita myös oikeudenkäyttöön. Ainakin tuomarin hiusmalli on afrikkalaisperäinen. Vihervasemmistolainen ajatusmaailma tunkee väkisinkin läpi. Eipä taida mennä pieleen jos arvaa että tuomari fanittaa Pride kulkueita. Kaiken kun pitää olla puettuna sateenkaarin väreihin vaikka olisi voissa paistettua paskaa. Voiko tällainen tuomari toimia puolueettomasti Janitskinin oikeusjutussa?

  VastaaPoista
 5. > Toisin sanoen pari nettiin kirjoittelevaa kaveriakin on samaa mieltä. Tämä selvä.

  Juu pari käräjäoikeuden laamannia ja muuta oikeusoppinutta. Että semmosia "kavereita". Et siis vaivautunut edes klikkaamaan linkkejä auki, jotka annoin blogissani? Vitun pelle.

  VastaaPoista
 6. Markus se jaksaa ottaa matsia oikeuslaitoksen kanssa. No, kohta pääsee tekemisiin vankeinhoitolaitoksen kanssa. Siellä Markus soittaa suutaan "mulla on oikeus mulla on oikeus mulla on oikeus päppäppäp" jollekin rikolliselle korstolle ja sitten Markus hakataan raajarikoksi ja perse rassataan aidsisella kyrvällä. Vittu kun siitä tulee siistiä. Toivottavasti vankilakaverit laittavat siitä liikkuvaa kuvaa nettiin.

  VastaaPoista
 7. "pari käräjäoikeuden laamannia ja muuta oikeusoppinutta. Että semmosia "kavereita". Et siis vaivautunut edes klikkaamaan linkkejä"

  No ei pari pääskystä kesää tee. On suht helppoa löytää "oikeusoppineita" oman näkemyksen tueksi, varsinkin monimutkaisissa oikeuskysymyksissä. Se ei tarkoita että lopullinen tuomio asiasta olisi oman (toive)ajattelun mukainen -edes näiden tuella.

  VastaaPoista