16. kesäkuuta 2017

Kryptorahahypetyksestä

Viime aikoina kryptorahat ovat toden teolla ottaneet tuulta alleen. Bitcoinin hinta on ponnahtanut parhaimmillaan yli 3000$ ja uudenlaiset kryptorahat ovat alkaneet joidenkin mukaan jopa haastamaan Bitconia. Esimerkiksi Etherneum, Dash, Ripple, jne. ovat nopeasti nousseet valtavaan arvoon ja mediakin on alkanut hypettämään kaikkea kryptorahoihin liittyvää.

Joko on kryptorahojen aika tullut? Nousevatko uudet(kin) kryptorahat vielä huimiin summiin? Tulevatko ne kaikki joskus laajempaan julkiseen käyttöön? Kannattaako nyt investoida äkkiä kryptorahoihin, ettei vaan putoa kelkasta kokonaan pois?

Paskat. Hevonpaskaa, sanon minä. Perusteeksi en jaksa edes alkaa tarkkaan ottaen kertomaan, minkämoisiin kusetuksiin suurinosta näistä juuri nousseista kryptorahoista perustuu (miltei OneCoinin tai nykyisen rahajärjestelmän kaltainen kusetus mutta ei ihan kuitenkaan), mutta lyhyesti sanottuna: Rahat on jo yleensä louhittu ja ne ovat perustajien taskuissa, jotka nauravat partaansa kun lunastavat nyt noita rahojaan dollareiksi jne.

Sen sijaan annan yhden kuvan katsottavaksi kurssikehityksestä ja vaihdannasta:
Jos ei vieläkään sytytä, niin kannattaa vilkaista tätä kuvaa eri kryptorahaverkostojen hashratesta, ts. mihin niistä on panostettu koneita taakse (joo, ei asia ole näin yksiselitteinen, koska eri hashit ovat eri nopeuksisia, mutta anyway):

Karua katsottavaa. Hypetysrahojen kurssi ja vaihto on syntynyt hetkessä tyhjästä ja pompannut muitta mutkitta taivaisiin, mutta niiden verkoissa ei ole paskan vertaa laskentatehoa, eli siis yksinkertaisesti rahaa + vaivaa + kiinnostusta + investointeja. Ainakaan verrattuna esimerkiksi Bitcoiniin.

Toki, siitä vaan ostamaan, jos sinulla on ylimääräistä rahaa, jota et halua tuhlata esimerkiksi viinaan, huumeisiin tai naisiin, puhumattakaan, että haluat antaa sitä minulle. Toki jos haluat sijoittaa ja myydä kohtapian pois, niin toki kuplaan kannattaa aina rahaa pistää niin kauan kun se kasvaa. Mutta ennustan, että nämä altcoinit putoavat maan pinnalle reilun vuoden aikana. Todennäköisesti niiden lopullinen syöksy on jo nyt alkanut.

Ainoa potentiaalinen skenaario, jossa nämä voivat säilyttää tai kasvattaa arvoaan on, että jokin valtiollinen instanssi tai monopolisysteemi (isot pankit tms.?) kahmii nämä jostain syystä käyttöönsä ja pakottaa asiakkaansa niiden käyttöön. Eli periaatteessa samaan pakotuskusetukseen, johon mm. Euron arvo nykyään 100% perustuu. Tämä on kuitenkin aivan mahdollinen skenaario ainakin alle kymmenen vuoden aikavälillä, esimerkiksi Ripple on juurikin tässä tarkoituksessa nostanut päätään huimasti.

Kaikki ei silti ole paskaa. Kryptorahoista Moneroa kannattaa hommata, koska siinä on potentiaalia sen anonymiteetin vuoksi. Litecoinia kannattaa hommata ainakin "varmuuden vuoksi", jos Bitcoin-verkolle tai kryptolle siinä tapahtuu jokin katastrofi. Bitcoinia kannattaa ostaa lyhyellä aikavälillä heti jos sen hinta putoaa hieman ja pitkällä aikavälillä joka tapauksessa. Laajaan käyttöön ja huimiin hintoihin pysyvästi ei Bitcoinikaan ole vielä nousemassa hetimiten, aikaa pitää vielä kulua ja kuplien tyhjentyä, jotta se voisi tapahtua.

No mutta, mitäpä suotta minua kuuntelemaan. Minähän ennustin väärin, että Euro olisi jo romahtanut, kyllä se vielä kuplassaan posottaa, vaikka Kreikka saikin taas tällä kertaa tietenkin vielä ihan oikeasti ja varmasti viimeisen tukipakettinsa tyhjästä luodusta rahasta ja Iso-Britannia otti ja lähti EU:stakin... ;) No, ällös huoli, kyllä se Eurokin tulee romahtamaan, kuten nämä muutkin hypetyspaskarahat. Silloin jyvät erotetaan akanoista ja fyysinen kulta ja hopea, sekä Bitcoinit nousevat todelliseen arvoonsa.

Katsotaanpa vuoden päästä, mikä on tilanne ja olinko oikeassa.


PS. Kirjoitin jo muutama vuosi sitten Bitcoinista ensimmäisen kerran blogissani ja Bitcoinin kerjäyspostaukseni yhteydessä laitoin hyvät linkit kertomaan, mikä se oikein on ja miten sitä voi käyttää. Muutama kuukausi sitten kirjoitin blogissani, että olin ottanut Moneron käyttöön ja mikä se on ja miten sitä voi käyttää jne.

14 kommenttia:

  1. Kaikki kryptorahat tulevat menettämään arvonsa. Ne ovat verrattavissa parikymmentä vuotta sitten muodissa olleeseen jääkiekkokorttien keräämisvillitykseen.

    Kryptorahojen arvo tippuu jossain vaiheessa, kun markkinoille tulee jatkuvasti uusia kilpailevia vaihtoehtoja. Lopulta vaihtoehtoja on markkinoilla niin paljon, että ihmiset ymmärtävät, ettei niissä ole mitään järkeä. Tarjolla on loputon määrä bittirahaa.

    Ainut mikä voi pelastaa kryptorahan, on jos eri vaihtoehtojen määrä saadaan pidettyä kurissa. Tällä hetkellä ei hyvältä näytä, koska Bitcoinissa transaktiot kestävät nykyisin tolkuttoman kauan, joten ihmiset ovat siirtymässä muihin vaihtoehtoihin. Tarvittaisiin väkivaltamonopoli, joka rajoittaa uusien kryptovaluuttojen luontia.

    VastaaPoista
  2. > Kryptorahojen arvo tippuu jossain vaiheessa, kun markkinoille tulee jatkuvasti uusia
    > kilpailevia vaihtoehtoja. Lopulta vaihtoehtoja on markkinoilla niin paljon, että ihmiset
    > ymmärtävät, ettei niissä ole mitään järkeä.

    Paras voittaa ja jyvät karsiutuvat akanoista. Kryptorahoissa on "järkeä", ne ovat huomattavasti parempia kuin käteinen tai ylipäätään eurot. Käytettävyydeltään ovat myös hopeaa ja kultaakin parempia. Siksi niitä ostetaan ja käytetään.

    > Tarjolla on loputon määrä bittirahaa.

    Ei ole, paitsi noissa kusetusrahoissa. Bitcoinin osalta protokolla määrittelee, että olemaan voi tulla vain tietty rajallinen määrä coineja. Toisin kuin euroja, joita keskuspankki ja liikepankit taikovat tyhjästä loputtomasti lisää aina, kun joku haluaa lainaa.

    > Ainut mikä voi pelastaa kryptorahan, on jos eri vaihtoehtojen määrä saadaan pidettyä
    > kurissa. Tällä hetkellä ei hyvältä näytä, koska Bitcoinissa transaktiot kestävät nykyisin
    > tolkuttoman kauan, joten ihmiset ovat siirtymässä muihin vaihtoehtoihin. Tarvittaisiin
    > väkivaltamonopoli, joka rajoittaa uusien kryptovaluuttojen luontia.

    Ahaa, eli kannatat sosialismia ja kilpailun rajoittamista. Neuvostoliitossahan tunnetusti oli kaikki parasta maailmassa lol.

    VastaaPoista
  3. Et tainnut ymmärtää viestiäni. Kaikista naurettavin väite on, että mielestäsi kannatan muka sosialismia. Missä olen sellaista väittänyt? Sanoin vain, että bittirahat menettää arvonsa ellei valtio rajoita markkinoilla olevien bittivaluuttojen määrää.

    En myöskään ole väittänyt, että esimerkiksi bitcoineja voisi olla rajaton määrä. Sanoin, että kilpailevia bittivaluuttoja tulee useita, jolloin ne kaikki menettävät arvonsa.

    Bittivaluutoissa ei ole myöskään mitään sellaista, että paras voittaa. Niistä voidaan käytännössä kaikista tehdä ihan samankaltaisia ominaisuuksiltaan. Tietänkään niitä ei ole rajatonta määrää eri vaihtoehtoja, mutta jo viisi kilpailevaa tasaväkistä valuuttaa tekee niistä aika lailla mitättömiä. Bittivaluutassa on periaatteessa vain kyse monopolioikeudesta johonkin tiettyyn numeroon. Näitä numeroita, kun julkistaa useat palveluntarjoajat, niin sellaisten lukujen omistamisessa ei ole mitään pointtia. Vähän sama asia kuin, jos erilaisia domainpäätteitä olisi tarjolla tuhansia erilaisia, niin domainien arvo romahtaisi. Bittivaluutoissa romahdus on vielä suurempi, koska domainpäätteellä on sentään joku merkitys, koska se on näkyvä osa osoitetta. Sen sijaan bittivaluutat voivat olla kaikilta ominaisuuksiltaan täsmälleen samanlaisia.

    Bittivaluuttojen julkaisu on myös halpaa ja helppoa. Voin hyvin kuvitella, että joku facebook julkistaa oman valuuttansa, jossa ehkä etuna on, että sillä saa ostettua jotain emojeita tai animoituja härpäkkeitä. Valve haluaa varmasti myös oman valuuttaansa Steam-sovelluskauppaansa. Valve voi esimerkiksi tarjota jotain oieniä alennuksia jostain peleistä, kun ne maksetaan valven omalla valuutalla. Samoin peleihin voi saada jotain erilaisia aseita, kun käytää valven omaa valuuttaa.

    Huomaatko nyt, että todella monella taholla on intressi julkistaa oma valuuttansa ja pitää kiinni siitä? Ne menettää kaikki arvonsa. Se on sama juttu kuin, jos jotain jääkiekkokortteja julkistaa useampi eri taho, niin nekin menettää arvonsa. Tai, jos joku rahapaja painaa tolkuttoman määrän erilaisia juhlarahoja, niin niidenkin arvo romahtaa täysin, vaikka jokaista erilaista rahaa painettaisiin vain muutamia kappaleita. Ketään ei vaan kiinnosta kereillä niitä siinä vaiheessa, kun joka päivä tulee uusi juhlaraha saataville.


    VastaaPoista
  4. Ainut mahdollisuus miten bittiraha ylipäätään voisi menestyä, olisi jos niitä aluksi ostettaisiin virallisella valtion rahalla ja sitten se virallinen raha tuhottaisiin. Niin kauan kuin bittirahaa louhitaan tyhjästä, niin monella eri taholla on suuri intressi julkaista oma valuuttansa ja tarjota käyttäjille jotain pieniä alennuksia digitaalisista tuotteista. Lopulta tällaista tyhjästä luotua rahaa on maailmassa niin paljon, että niillä ei ole mitään merkitystä ja kukaan ei hyväksy niitä maksuksi. Bittiraha on pyramidihuijaus

    VastaaPoista
  5. Kannatat valtion säätelyä väkivaltamonopolinsa voimin vapaille markkinoille, eli olet sosialisti.

    > En myöskään ole väittänyt, että esimerkiksi bitcoineja voisi olla rajaton määrä. Sanoin,
    > että kilpailevia bittivaluuttoja tulee useita, jolloin ne kaikki menettävät arvonsa.
    Sanoiu:
    "Tarjolla on loputon määrä bittirahaa."
    Johon minä vastasin:
    "Ei ole, paitsi noissa kusetusrahoissa."

    > Bittivaluutoissa ei ole myöskään mitään sellaista, että paras voittaa.

    Ööhhh... On, aivan kuten kaikessa muussakin.

    > Niistä voidaan käytännössä kaikista tehdä ihan samankaltaisia ominaisuuksiltaan.

    Niin ja jokin niistä on silti parempi kuin toinen ja voittaa. Katsos kun pelkät ominaisuudet eivät ratkaise mitään. Pitää olla myös esim. tukiorganisaatiot, turvallisuus mm. suuren verkon laskentatehon myötä jne. joita ei voi "kopioida" vaan ne pitää kehittää. Bitcoinilla on ylivoimaisesti suurin laskentateho takanaan, joka tekee siitä huipputurvallisen, sitä ei voi "kaapata" tai "murtaa", toisin kuin erilaisia altcoineja, joissa ko. huimaa laskentatehoa ja verkon voimaa ei ole takana. Tietäisit tämän, jos tietäisit jotain kryptorahoista.

    > Bittivaluutassa on periaatteessa vain kyse monopolioikeudesta johonkin tiettyyn numeroon.
    > Näitä numeroita, kun julkistaa useat palveluntarjoajat, niin sellaisten lukujen
    > omistamisessa ei ole mitään pointtia.

    Mitä vittua sekoilet?!? LOL.

    > Vähän sama asia kuin, jos erilaisia domainpäätteitä olisi tarjolla tuhansia erilaisia,
    > niin domainien arvo romahtaisi.

    Miksi sitten microsoft.com domainin arvo on helvetin suuri paskadomain.info domainin arvo on helvetin pieni? Miksi microsoft.com domainia käytetään helvetin tärkeisiin juttuihin, mutta paskadomain.infoa ei käytetä? Hohhoijaa että olet pihalla.

    > Sen sijaan bittivaluutat voivat olla kaikilta
    > ominaisuuksiltaan täsmälleen samanlaisia.

    Pelkät ominaisuudet eivät ratkaise mitään. Pitää olla myös esim. tukiorganisaatiot, turvallisuus mm. suuren verkon laskentatehon myötä jne. joita ei voi "kopioida" vaan ne pitää kehittää. Bitcoinilla on ylivoimaisesti suurin laskentateho takanaan, joka tekee siitä huipputurvallisen, sitä ei voi "kaapata" tai "murtaa", toisin kuin erilaisia altcoineja, joissa ko. huimaa laskentatehoa ja verkon voimaa ei ole takana. Tietäisit tämän, jos tietäisit jotain kryptorahoista.

    VastaaPoista
  6. > Bittivaluuttojen julkaisu on myös halpaa ja helppoa. Voin hyvin kuvitella, että joku
    > facebook julkistaa oman valuuttansa, jossa ehkä etuna on, että sillä saa ostettua jotain
    > emojeita tai animoituja härpäkkeitä. Valve haluaa varmasti myös oman valuuttaansa Steam-
    > sovelluskauppaansa. Valve voi esimerkiksi tarjota jotain oieniä alennuksia jostain
    > peleistä, kun ne maksetaan valven omalla valuutalla. Samoin peleihin voi saada jotain
    > erilaisia aseita, kun käytää valven omaa valuuttaa.

    Niin ja niistä ei tule juuri mitään, jäävät näpertelyksi, koska niiden takana ei ole oikeasti mitään, toisin kuin Bitcoinin takana, jossa on massiivinen määrä laskentatehoa ja koneita.

    > Se on sama juttu kuin, jos jotain jääkiekkokortteja julkistaa useampi eri taho, niin
    > nekin menettää arvonsa.

    Jätkä vertaa pokkana jotain rihkamakortteja ja erahoja. Ota lääkkeet!

    > Tai, jos joku rahapaja painaa tolkuttoman määrän erilaisia juhlarahoja, niin niidenkin
    > arvo romahtaa täysin, vaikka jokaista erilaista rahaa painettaisiin vain muutamia
    > kappaleita. Ketään ei vaan kiinnosta kereillä niitä siinä vaiheessa, kun joka päivä tulee
    > uusi juhlaraha saataville.

    Se "pieni" ero on, että juhlarahoilla ei tee mitään, niillä ei ole mitään käyttöarvoa. Aivan kuten ei ole jääkiekkokorteillakaan. Niillä ei voi ostaa suoraan mitään, eikä niitä voi käyttää missään. Bitcoinia voi jo nyt ja tulevaisuudessa vielä enemmän. Plus tietty se, että Bitcoineja EI VOI LUODA LISÄÄ TYHJÄSTÄ kuten jääkiekkokortteja ja juhlarahoja voi.

    > Niin kauan kuin bittirahaa louhitaan tyhjästä, niin monella eri taholla on suuri intressi
    > julkaista oma valuuttansa ja tarjota käyttäjille jotain pieniä alennuksia digitaalisista
    > tuotteista. Lopulta tällaista tyhjästä luotua rahaa on maailmassa niin paljon, että
    > niillä ei ole mitään merkitystä ja kukaan ei hyväksy niitä maksuksi.

    Idioottina oletat, että jokaiselle tyhjästä luodulle "rahamuodolle" on kysyntää niin paljon, että sellaisen tekeminen ja ylläpito edes kannattaa. Ei ole. Ei ketään kiinnosta tuollainen paska, koska se on tyhjästä luotua ja hyödytöntä. Bitcoin ei ole. Kuten jo selitetty aiemmin.

    > Bittiraha on pyramidihuijaus

    HUUTOPIERUNAURUA! Ota selvää, mikä pyramidihuijaus on ja mihin se perustuu. Bitcoin ei ole sitä, vinkkivinkki.

    VastaaPoista
  7. Et näköjään ollenkaan ymmärtänyt mitä tarkoitin ja vääristelet sen mitä olen sanonut. Todella huvittavaa, että edelleen väität minun kannattavan sosialismia, vaikka sanoin vain, ettei bittirahalla ole tulevaisuutta ilman valtion sääntelyä. ilmeisesti luulet, että haluan ehdottomasti säilyttää bittirahan. Minun puolestani saa kuolla pois, jos ei menesty vapaassa markkinataloudessa

    Varmaan turha jatkaa argumentointia. Katsotaan sitten tulevaisuuudessa, että miten käy. Sitä odotellessa voit esimerkiksii lukea mises.org sivustolta artikkeleita. Pyramidihuijauksesta löydät lisätietoa Googlella

    VastaaPoista
  8. > Et näköjään ollenkaan ymmärtänyt mitä tarkoitin ja vääristelet sen mitä olen sanonut.

    LOL. Minä en vääristele mitään sanomaasi, taisit itse huomata, miten typerästi ja asiantuntemattomasti kirjoitit ja nyt persekipuilet siitä.

    > Todella huvittavaa, että edelleen väität minun kannattavan sosialismia, vaikka sanoin
    > vain, ettei bittirahalla ole tulevaisuutta ilman valtion sääntelyä. ilmeisesti luulet,
    > että haluan ehdottomasti säilyttää bittirahan. Minun puolestani saa kuolla pois, jos ei
    > menesty vapaassa markkinataloudessa

    Se, että ihminen uskoo valtion säätelyn kaikkivoipaisuuteen kertoo nimenomaan, että ihminen on sosialisti. Libertaari ei moista hölynpölyä usko, koska tietää, että nimenomaan valtion säätely aiheuttaa vain lisää ongelmia, eikä ratkaise koskaan mitään.

    > Varmaan turha jatkaa argumentointia. Katsotaan sitten tulevaisuuudessa, että miten käy.

    Jeps. Palataan asiaan vaikkapa vuoden päästä. Tai kymmenen vuoden päästä, silloin varmasti itkettää lukea typeriä kommenttejasi, kun Bitcoinin hinta lienee jotain kymmeniätuhansia tai satojatuhansia euroja tms. ja suurinosa noista altcoineista on kuollut pois.

    > Sitä odotellessa voit esimerkiksii lukea mises.org sivustolta artikkeleita.

    Luen kyllä sieltä aika usein kaikenlaista. Sinunkin kannattaisi niin pääsisit tuosta valtiouskovaisuudestasi ja ymmärtäisit, miten vapaat markkinat toimivat.

    > Pyramidihuijauksesta löydät lisätietoa Googlella

    Et missään vaiheessa perustellut, millä perusteella Bitcoin on pyramidihuijaus. Bitcoinien omistajaksi tuleminen ja niiden arvon nousu ei edellytä mitään maksujen maksamista tietyille tahoille (tosin joidenkin altcoinien kohdalla näin käytännössä on, koska kaikki kolikot ovat perustajan luomia eikä uusia tule, tosin niissäkään ei coinien säilytys tai coinien käyttöön liittyminen yleensä maksa mitään, mikä on pyramidihuijauksen olennaisin juttu). Kuka tahansa voi louhia bitcoineja, saada lahjoituksena tms. miten tahansa, eikä niiden hallussapitoon pääsy edellytä maksuja palveluille tai henkilöille. Pyramidihuijauksessa olennaisena on, että henkilöt maksavat tyhjästä maksuja, siis saamatta vastinetta muuta kuin paikan pyramidissa, Bitcoineissa ihmiset maksavat korkeintaan Bitcoineista ja saavat vastineeksi Bitcoineja, eli kuten missä tahansa normaalissa kaupassa: Maksat tuotteesta ja saat tuotteen. Jos Bitcoin on pyramidihuijaus, niin sitten sitä on myös kulta, auton osto, asunnon osto, leivän osto, jne.

    VastaaPoista
  9. Selvennyksenä vielä, että pyramidihuijauksella tarkoitan bitcoinin tapauksessa sitä, että sen kehittäjät rikastuvat älyttömästi. Jatkuvasti tulee uusia virtuaalivaluuttoja ja aina niiden kehittäjät ovat nokkimisjärjestyksessä ensimmäisenä.

    Uudet bittivaluutat eivät välättämättä alunperin lähde liikkeelle siitä, että niistä pitäisi tulla uusi yleinen bittivaluutta. Ne voivat olla esimerkiksi pelin sisäisiä valuuttoja, tai esimerkiksi Valven Steam-alustan sisäinen valuutta. Jos sellainen toteutetaan oikealla tavalla, niin siitä voi vähitellen tulla yleinen vaihdon väline

    VastaaPoista
  10. Se, että ihminen uskoo valtion säätelyn kaikkivoipaisuuteen kertoo nimenomaan, että ihminen on sosialisti."

    Väitätkö todella, ettei valtio pystyisi estämään vaihtoehtoisia bittivaluuttoja? Kyllä voi, jos valtiolla on kansan tuki. Jokainen muun kuin bitcoininin käyttäjä voidaan tuomita kuolemanrangaistukseen, niin eiköhän siinä vaiheessa ole varmaa, ettei vaihtoehtoiset bittivaluutat tule markkinoille.

    Jos valtio ei pystyisi sääntelemään asioita, niin miksi meillä ei sitten käytännössä ole muita valuuttoja kuin eurot?

    VastaaPoista
  11. > Selvennyksenä vielä, että pyramidihuijauksella tarkoitan bitcoinin tapauksessa sitä, että
    > sen kehittäjät rikastuvat älyttömästi. Jatkuvasti tulee uusia virtuaalivaluuttoja ja aina
    > niiden kehittäjät ovat nokkimisjärjestyksessä ensimmäisenä.

    Bitcoinissa kehittäjä kyllä louhi itselleen jonkin määrän Bitcoineja heti alussa, pitää paikkaansa. Tosin niistäkin on suurinosa sittemmin jaettu eteenpäin homman kehittäjille jne. Yleensä kapitalismissa pidetään itsestään selvyytenä, että jonkin asian luoja saa saada siitä voittoja itselleen, toki kannattamassasi sosialismissa moinen on räikeästi tuomittua. Suurinosa Bitcoineista on luotu sittemmin muiden toimesta.

    Joka tapauksessa tuo on hyttysen ininää verrattuna altcoinien keplotteluihin, joissa yleensä kaikki coinit on luotu tekijän toimesta. Puhumattakaan sitten eurosta, dollarista, ruplasta jne. joiden luojat (keskuspankit ja liikepankit) rikastuvat suunnattomasti koko ajan, kun luovat ilmaiseksi lisää tuota rahaa tyhjästä. Euro jos mikä on kusetus ja pyramidihuijaus, kuten suurinosa kaikista valuutoista joita on koko maailmassa.

    > Uudet bittivaluutat eivät välättämättä alunperin lähde liikkeelle siitä, että niistä
    > pitäisi tulla uusi yleinen bittivaluutta. Ne voivat olla esimerkiksi pelin sisäisiä
    > valuuttoja, tai esimerkiksi Valven Steam-alustan sisäinen valuutta. Jos sellainen
    > toteutetaan oikealla tavalla, niin siitä voi vähitellen tulla yleinen vaihdon väline

    Niin, mutta Bitcoin tms. ei voi tulla, koska...? Hups, sori, on jo tullut, joten olet väärässä siltäkin osin lol.

    >> Se, että ihminen uskoo valtion säätelyn kaikkivoipaisuuteen kertoo nimenomaan, että
    >> ihminen on sosialisti."
    > Väitätkö todella, ettei valtio pystyisi estämään vaihtoehtoisia bittivaluuttoja? Kyllä
    > voi, jos valtiolla on kansan tuki. Jokainen muun kuin bitcoininin käyttäjä voidaan
    > tuomita kuolemanrangaistukseen, niin eiköhän siinä vaiheessa ole varmaa, ettei
    > vaihtoehtoiset bittivaluutat tule markkinoille.

    1) Väitin, että "ihminen uskoo valtion säätelyn kaikkivoipaisuuteen kertoo nimenomaan, että ihminen on sosialisti." Opettele lukemaan.

    2) Mikään valtio ei ole missään maassa kyennyt estämään Bitcoinin käyttöä ja esimerkiksi Moneron käytön estäminen olisi täysi mahdottomuus teoreettisestikin tarkasteltuna. Argumenttisi on siis taas ala-arvoinen ja samaa tasoa kuin "Valtiot pystyvät estämään huumekaupan, koska huumekauppa on ankarasti kriminalisoitua kaikkialla". LOL.

    > Jos valtio ei pystyisi sääntelemään asioita, niin miksi meillä ei sitten käytännössä ole
    > muita valuuttoja kuin eurot?

    Ei vittu että olet pihalla kuin lumiukko ja idiootti. Meillähän ON MUITA VALUUTTOJA, mm. dollari, rupla, kulta, Bitcoin, jne. Hohhoijaa.

    VastaaPoista
  12. Onhan siitä jo arvioita, että että valtio alkaa kontrolloida kryptovaluuttoja esim. tuomalla oman rinnakkaisvaluuttansa edellisten valuuttojen rinnalle ja jossain vaiheessa varmaan myös kriminalisoimalla muut kryptovaluutat. Sittenpä onkin yllättävän helppoa ajaa "kansanterveyttä" ja "kansallista turvallisuutta" edistävää totalitaristista politiikkaa kun taloudellinen yksityisyys katoaa kokonaan ja sirut voidaan ohjelmoida hyväksymään ainoastaan "laillista" kaupankäyntiä.

    Mitäpä mieltä olet Markus näistä arvioista?:

    https://www.youtube.com/watch?v=mZsD_AnGULM

    https://www.youtube.com/watch?v=NqSDibCx1SQ

    VastaaPoista
  13. Tässä blockchainiin perustuva sosiaalisen median alusta, joka tarjoaa myös kryptovaluuttaa, jonka käytöstä saa lisäetua kyseisessä sosiaalisessa mediassa

    Steem.io

    Kuten aiemmin sanoin, niin näitä vaihtoehtoisia kryptovaluuttoja tulee jatkuvasti lisää ja vanhoja kuolee pous. Joku keksii aina tehdä uuden houkuttelevan valuutan, joka tarjoaa käyttäjille lisäetua sen käytöstä. Erilaisia trendejä tulee ja menee.

    Toinen asia, jonka vuoksi aina tulee uusia kryptovaluuttoja, on se että vanhojen louhiminen käy kannattamattomaksi, jolloin joku päättää alkaa louhimaan uutta valuuttaa varmuuden vuoksi, jos sillä rikastuisi. Se tietysti houkuttelee muitakin saman valuutan louhimiseen ja taas noidankehä jatkuu...

    VastaaPoista
  14. > Kuten aiemmin sanoin, niin näitä vaihtoehtoisia kryptovaluuttoja tulee jatkuvasti lisää ja
    > vanhoja kuolee pous. Joku keksii aina tehdä uuden houkuttelevan valuutan, joka tarjoaa
    > käyttäjille lisäetua sen käytöstä. Erilaisia trendejä tulee ja menee.

    Seliseli. Joo, aina voi tulla ties mitä ja paskat kuolee pois. Bitcoin ei ole kuolemassa pois vaan päinvastoin, arvo senkuin kasvaa. Katsoppa vuoden tai parin-kolmen päästä arvoa niin näet itsekin, miten typerä tuo heittosi on.

    > Toinen asia, jonka vuoksi aina tulee uusia kryptovaluuttoja, on se että vanhojen
    > louhiminen käy kannattamattomaksi, jolloin joku päättää alkaa louhimaan uutta valuuttaa
    > varmuuden vuoksi, jos sillä rikastuisi. Se tietysti houkuttelee muitakin saman valuutan
    > louhimiseen ja taas noidankehä jatkuu...

    Et idioottina ymmärrä mitään kryptovaluutoista. Bitcoinin tapauksessa esimerkiksi louhintaa kannattavammaksi alkaa tulla siirtokulut, koska sama rauta käy siirtojen varmistamiseen kuin mitä louhintaan. Näin ollen "louhinta ja käyttö ei lopu", vaikka louhinta tuleekin aikaa myöden vaikeammaksi. Käyttö jatkuu.

    Kuten sanoin, tämä torjuntareaktiosi on täysin naurettavaa paskaa. Palataan asiaan 5v päästä kun Bitcoinin arvo lienee satojatuhansia euroja kpl.

    VastaaPoista