30. maaliskuuta 2017

Monero käyttöön!

Kuten ehkä tarkkasilmäisimmät ovat huomanneet blogistani ja kotisivuiltani, minulla on siellä tilinumeroni ja PayPalin lisäksi myös Bitcoin-osoite...ja nyt myös Monero-osoite! Miksi kummassa ja mikä ihme Monero oikein on?

Lyhyesti sanottuna Monero on kryptovaluuttaa, kuten Bitcoin, mutta sillä olennaisella erolla, että siinä missä Bitcoin-siirtoja voi periaatteessa seurata hyvinkin tarkasti (mm. jäljittää, seurata tilin saldoa jne.), niin Monero on käytännössä täysin anonyymi. Moneron siirtoja, tilin saldoa, jne. ei ole mahdollista seurata kenenkään ulkopuolisen millään tapaa. Edes siirron vastaanottaja ei voi seurata, keneltä siirto oikeasti on tullut. Eli systeemi on aivan mahdottoman kätevä ja vittumainen viranomaisten kyttäämistä ja verottajaa vastaan!

Monero on myöskin alkanut kerätä arvoa viime aikoina varsin kiitettävästi. Yhtenä syynä on varmastikin se, että siinä missä viranomaiset ovat alkaneet kiinnostua Bitcoinista ja sen siirroista, sekä pyrkivät ehkä hyvinkin pian tulevaisuudessa rajoittamaan, verottamaan ja seuraamaan niitä, Monerossa mikään näistä ei ole mahdollista nyt, eikä koskaan tulevaisuudessakaan. Monet ovatkin siirtymässä kovaa vauhtia pois Bitcoinista Moneroon juuri tämän anonymiteetin vuoksi. Toinen syy on, että Bitcoin-verkossa siirtojen vahvistaminen on verkon kuormittumisen ja blokkikoosta johtuen alkanut venymään jopa tuntien mittaiseksi.

Onko Monerolle vaihtoehtoja? No, eräs vastaavanlainen kryptovaluutta, DASH, nosti kovaa vauhtia arvoaan aivan viime aikoina (ja on varmasti vetänyt myös Moneron kurssia ylöspäin). DASHissä on kuitenkin eräitä ongelmia Moneroon verrattuna, eikä vähiten se, että DASHin kehittäjä on itse louhinut valtavan määrän ko. kolikkoja sen alkuvaiheessa ja näin ollen tekee kaikkensa rikastuakseen massiivisesti ko. rahoilla...mukaanlukien yrittäen keinotekoisesti pumpata ko. valuutan arvoa ylöspäin keinolla millä hyvänsä. DASHin arvo onkin jo laskemassa kovaa vauhtia alaspäin, joten en suosittele ostamaan sitä senkään vuoksi.

Moneroon, kuten muihin kryptovaluuttoihin, on tarjolla useampiakin erilaisia lompakoita. Viisas laittaa suurimman osan rahoistaan salattuun paperilompakkoon tai muuhun kylmäsäilytykseen, sekä käyttää jotain turvallista lompakkosoftaa tai nettilompakkoa pienempien summien käsittelyyn. Vaihtoehtoja piisaa lukuisia, mutta peruslompakoksi käynee parhaiten ko. virallinen lompakko.

Suosittelen kaikkia lukijoitanikin ostamaan Moneroa, vaikka vain pienen määrän nyt ja tallettamaan sen vaikka tallelokeroon...10v päästä sen arvo voi olla aivan mielipuolinen... Moneroa voi ostaa esimerkiksi näiden ohjeiden mukaan. Omasta mielestäni helpoiten Moneron ostaminen käy hankkimalla Bitcoineja esim. Bittiraha.fi:stä ja sitten vaihtamalla Bitcoinit ShapeShift-palvelun avulla moneroksi.


7 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä ;)

  Seppo Lehto ei lupaa kuin menomonoa elintasoloisille demlaloisista alkaen: Helvetti menomonoa kaikille elintasopakolaisille. https://www.youtube.com/watch?v=NvKEtR81ieI Tampereen kuntavaaleissa pedon luvulla 666 Seppo Lehto kehottaa vastustamaan maahanmuuttoa ja islamia. Tukeaa äänestämällä Seppo Lehtoa jos olette samaa mieltä

  VastaaPoista

 2. Kuinka Bitcoinilla tai Monerolla voi olla mitään arvoa? Sama tietysti koskee Euroa ja Dollaria yms. Ehkä kyse on uskonasiasta.

  acc

  VastaaPoista
 3. Kryptovaluutat saattavat olla nousussa:
  https://www.rt.com/business/383101-japan-law-bitcoin-currency/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=RSS

  VastaaPoista
 4. Markus Jansson väittää olevansa tietoturva expertti.

  Jansson ottaa turvattoman Megan käyttöön:
  https://markusjansson.blogspot.fi/2017/04/mega-kayttoon.html

  Megan entinen omistaja Kim Dotcom kertoo, ettei työskentele enää Megan parissa ja ettei Mega ole enää turvallinen:
  http://www.wired.co.uk/article/kim-dotcom-mega-3
  https://techcrunch.com/2015/07/31/kim-dotcom-is-not-involved-with-mega-anymore-plans-to-build-yet-another-cloud-storage-service/
  https://thenextweb.com/insider/2015/07/31/kim-dotcom-i-dont-think-your-data-is-safe-on-mega-anymore/#.tnw_vSL60GUT

  Jansson ottaa pyramidihuijaus Moneron käyttöön. Onko Risto Pietilä puhunut Janssoninkin pyörryksiin?
  https://markusjansson.blogspot.fi/2017/03/monero-kayttoon.html

  https://bitcointalk.org/index.php?topic=793787.0

  VastaaPoista
 5. MEGA on turvallinen kyllä ja tietenkin omat tiedot kannattaa aina kryptata ennen palvelimille laittoa, joten mitä ihmettä voisivat niillä sitten tehdä? Millä tapaa MEGA "ei olisi" turvallinen? Häh? Selitä, älä linkkaa vaan selitä, perustele. Ei kuulu.

  Monero pyramidihuijaus? LOL. Euro on pyramidihuijaus. Moneron ja Bitcoininkin arvo perustuu 100% vapaaehtoiseen vaihdantaan eli markkinoihin. On käsitteellisesti mahdotonta, että se voisi olla pyramidihuijaus, koska siinä ei ole toteuttajana mitään yksittäistä tahoa, eikä se esitä mitään lupauksia tulevasta arvonnoususta jne. Otappa selvää asioista idiootti.

  VastaaPoista
 6. PS. Moneron hinta on noussut tämän postauksen jälkeen 20€ -> 290€. Eli tommonen 15x hinnannousu. Olisiko kannattanut ostaa Moneroa kun kerroin siitä, vaiko ei? No, vikisijät vikisee ja ulisee ja persekipuilee. Fiksut ostivat. Ja vielä fiksummat pitävät yhä, eivätkä myy.

  VastaaPoista
 7. Moro Markus

  Äsken ei Shape Shiftiltä saanut Moneroa, taitaa olla kovasti kysyntää.

  VastaaPoista